Moderátoři: Olda, -Ondra-, martin_100, Leoš H

Odpovědět
electro460
Příspěvky: 38
Registrován: pát kvě 11, 2018 9:05 pm
Bydliště: Morava

Re: MAN TGA

Příspěvek

To se neda tak od stolu určit jestli spojkovy valec nebo něco jineho.Taky to třeba muže byt spojkova vidlice,ložisko.......Myslim že se to časem projevi.
pon črc 08, 2019 10:01 pm

likakar
Příspěvky: 34
Registrován: sob kvě 26, 2018 12:37 am

Re: MAN TGA

Příspěvek

Vsadim se že i když vyměniš ten tlakovy spinač tak to bude fungovat tak jako teď.Tvoje klima nema žadnou zavadu.Vice k tomu nemam co dodat.A co se tyka toho druheho auta s kterym to porovnavaš tak bych řekl že kompresor nedokaže vytvořit potřebny tlak,proto jede pořad.
Tak spínač vyměněn a přesně jak jsi říkal to bylo k ničemu:-( Klima teda nemá žádnou závadu, akorát že neklimatizuje. Což je u klimatizace dost podstatná závada:-)
Teď vážně. Chyba asi může být v chlazení chladiče klimatizace. Viscospojka s vrtulí je tam taky nová, ale ona se roztočí jak splašená když je auto studené a po chvíli se zastaví. Přitom ta viscospojka chladí i ten chladič klimatizace a když se netočí, tak jej nemůže ochladit. Já už fakt nevím čeho se chytnout. Klima funguje za jízdy, ale jak se zastaví někde pod bagrem na sluníčku, tak je v autě na zdechnutí a otevřené okno mít nemůžu kvůli tomu prachu všude:-(
pon črc 15, 2019 9:12 pm

Ivan Hofman
Příspěvky: 2025
Registrován: pon pro 31, 2007 11:18 pm
Bydliště: u Kolína
Kontaktovat uživatele:

Re: MAN TGA

Příspěvek

Na F2000 to řidič vyřešil že pred chladič klimatizace umístil větrak ( saharu) z osobáku a při stání to foukalo pres výparník
pon črc 15, 2019 10:17 pm

likakar
Příspěvky: 34
Registrován: sob kvě 26, 2018 12:37 am

Re: MAN TGA

Příspěvek

díky...já doteď studoval a asi to bude tím, že se nedostane dostatek tepla z chladiče do té viscospojky a ona pak nesepne aby to mohla uchladit. Když se motor pořádně nezahřeje pod zátěží, tak tam nejde dost tepla pro tu viscospojku. Zkusím ještě pořádně vyčistit vše kolem chladiče i chladič a když to nepomůže, tak tam nějak namontuju ventilátor z osobáku na ten chladič klimatizace. Ještě jednou díky za pomoc.
úte črc 16, 2019 12:01 am

electro460
Příspěvky: 38
Registrován: pát kvě 11, 2018 9:05 pm
Bydliště: Morava

Re: MAN TGA

Příspěvek

No mam pocit že ty chladiče budeš muset vytahnout.Nejvic se to ucpava mezi chladičem vzduchu a chladičem vody.A pokud jezdiš jak pišeš v prachu tak za ty roky to bude ucpane.
úte črc 16, 2019 7:09 pm

likakar
Příspěvky: 34
Registrován: sob kvě 26, 2018 12:37 am

Re: MAN TGA

Příspěvek

Přesně to jsem si myslel když jsem měl dnes zvednutou kabinu a díval se na to. Teď s tím nic nenadělám, dám tam nějakej ventilátor z osobáku provizorně a vyřeším to po sezóně. Díky!
úte črc 16, 2019 8:47 pm

Ivan Hofman
Příspěvky: 2025
Registrován: pon pro 31, 2007 11:18 pm
Bydliště: u Kolína
Kontaktovat uživatele:

Re: MAN TGA

Příspěvek

Dej vědět jestli to pomohlo
úte črc 16, 2019 9:36 pm

likakar
Příspěvky: 34
Registrován: sob kvě 26, 2018 12:37 am

Re: MAN TGA

Příspěvek

Vymyslel jsem to provizorně jinak. Objednal jsem ventilátor 24V určený do PC skříně o průměru 200mm a ve čtvrtek, nebo v pátek to namontuju na elektriku na pevno po zapojení zapalování. Vyjde to na pár korun a prostě budu vědět jestli to pomohlo, ale věřím že ano. Dám vědět.
Doplněno:
Nepomohlo, ventilátor k ničemu zkráceně řečeno.
Takže jsem koupil saharu a dnes ji tam namontoval. Problém je v tom, že je tam málo místa na hloubku a ventilátor se tam nevejde:-( Zatím jsem to udělal provizorně, že jsem sundal spodní kryt který překážel a provizorně budem jezdit bez něj. Musím sehnat jiný ventilátor. Nevíte někdo z jakého osobáku by se tam vešel? Byl jsem na vrakovišti a prošel snad všechny auta, ale ty větráky jsou všechny strašně hluboký...
Doplněno2: tak ten ventilátor provizorní se utrhnul a zkusil jsem objednat jinej, kterej se by podle rozměrů měl nějak vejít. Snad to vyjde, zítra mi přijde. Dám pak vědět.
Doplněno3: pomohlo to a klima tak nějak funguje provizorně naštěstí. Po sezóně ten prostor mezi chladičema nechám někde vyčistit aby to na příští rok bylo už funkční...
úte črc 16, 2019 11:52 pm

likakar
Příspěvky: 34
Registrován: sob kvě 26, 2018 12:37 am

Re: MAN TGA

Příspěvek

Nevíte někdo jestli se dá nějak opravit přepínač na palubovce aby po zapnutí svítil že je zapnutý? Třeba přepínač na zapnutí hydrauliky na sklápění po zapnutí nesvítí a není tam jednoduchá žárovka. Dá se to nějak opravit?
sob srp 10, 2019 11:33 pm

Uživatelský avatar
oro
Příspěvky: 314
Registrován: čtv pro 27, 2007 7:29 pm

Re: MAN TGA

Příspěvek

Ahoj, pořád svití budiky na čidla brzd...asi není signál, ale čidla jsou nový..mám TK a to neprojde...jde to nějak ošulit,odpojit nebo tam dát odpor...nemám moc času,pak bych to řešil...vše mám nové,seřízene a nejede to...svití tuším 3221 a 3271.....
Ani nevím,jestli ty prachy mají cenu,za kterou to všichni děláme
čtv zář 12, 2019 9:14 pm

Uživatelský avatar
Melda
Příspěvky: 551
Registrován: čtv úno 14, 2008 8:16 am
Bydliště: Na severu

Re: MAN TGA

Příspěvek

To bych se asi na TK hádal. Jestli to brzdí a jenom to hlásí - hodnota senzoru opotřebení obložení A mimo přípustné rozmezí hodnot. Asi bych tam s tím jel. Přijde mi to, že snímač je blbě natočenej, signál asi má.
pát zář 13, 2019 7:39 pm

Ivan Hofman
Příspěvky: 2025
Registrován: pon pro 31, 2007 11:18 pm
Bydliště: u Kolína
Kontaktovat uživatele:

Re: MAN TGA

Příspěvek

Dá se to resit odporem , nejakej drátenik z manu mi to udělal
sob zář 14, 2019 9:54 pm

likakar
Příspěvky: 34
Registrován: sob kvě 26, 2018 12:37 am

Re: MAN TGA

Příspěvek

Na můj příspěvek ohledně obyčejného přepínače žádná odpověď po takové době?:-(
No nic, nějak se s tím poperu..
Pro ORO: Změň STK, jdi prostě jinam kde budou trošku normální...
úte zář 17, 2019 1:19 am

Uživatelský avatar
oro
Příspěvky: 314
Registrován: čtv pro 27, 2007 7:29 pm

Re: MAN TGA

Příspěvek

Než koupím jedno,druhé už začíná být k.o……….pořád něco...mamina mi říká, kup si už nějaké lepší auto...to je k smíchu, ale jeden má F 2000 a ptám se ho,takový staroučky manas...jezdí to vůbec spolehlivě? a on říká..nonstop servis...pořád něco....tak jsem se smál,že máme starý krámy...……..




Kluci,je nějaký ventil na seřízení měchů zadní nápravy?....Auto jsem si zvedl,protože mám nový pera ve předu a vypadalo to komicky nechat zadek nízko, ale zdá se mi že levá strana je níže a buď rozdělím vzduch na leve a pravé měchy ,nebo tam je nějaky ventil, který se o to stará a je k.o.
Ani nevím,jestli ty prachy mají cenu,za kterou to všichni děláme
pon zář 30, 2019 5:38 pm

Uživatelský avatar
Melda
Příspěvky: 551
Registrován: čtv úno 14, 2008 8:16 am
Bydliště: Na severu

Re: MAN TGA

Příspěvek

K těm přepínačům. Dnes jsem ve volné chvíli rozebral dva vypínače (zapínání čerpadla sklápění a zapínání světla na ložnou plochu). Jsou tam dvě malý ledky na tištěným spoji červená na podsvícení spínače při zapnutých světlech, a další ledka asi na oznámení zapnuté polohy. Obě tlačítka na mém autu v zapnuté poloze nesvítí. Tlačítka se chovají jako dvou polohová - zapnuto - vypnuto, do té doby než z nich sundáš horní kryt se symbolem funkce, kdy se objeví již zmiňovaný tištěný spoj, pak tyto tlačítka fungují jako kolíbkový přepínač s třemi polohami. Zajímavé je, že v třetí poloze se na obou tlačítkách rozsvítí ona nefunkční ledka. U tlačítka na sklápění se jenom rozsvítí ledka, jinak se nic neděje a u tlačítka na osvětlení lož. prostoru se ledka rozsvítí taky a zároveň displej začne hlásit, že mám poruchu na všech světlech v předu, tedy hokej.
Obrázek Obrázek
pon zář 30, 2019 6:46 pm

Odpovědět

Zpět na „MAN“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host