Moderátoři: Olda, -Ondra-, martin_100, Leoš H

Odpovědět
Uživatelský avatar
martin440
rumová víla
Příspěvky: 8980
Registrován: sob zář 08, 2007 3:24 pm
Bydliště: irgendwo in Westböhmen-pevná hráz socializmu

Příspěvek

tipuju do 180-200atm
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy http://www.funradio.fr/playfun,
ned říj 31, 2010 10:02 pm

kruji
Příspěvky: 2431
Registrován: sob pro 05, 2009 11:55 am
Bydliště: hodonin

Příspěvek

martine, asi jo, ale při provozu. Já to radši ani nezkoušel zapnout, aby mě tam zůstal nějaký olej na dojezd, páč ten olej prý i maže ložiska v kole.
Před odjezdem jsem strčil klacík do nádržky, a byla naplněná do dvou třetin. Usoudil jsem, že by to mohlo vydržet.
Lesu zmar!
ned říj 31, 2010 11:05 pm

kruji
Příspěvky: 2431
Registrován: sob pro 05, 2009 11:55 am
Bydliště: hodonin

Příspěvek

Davide, balony mám už z výroby.
Lesu zmar!
ned říj 31, 2010 11:09 pm

Pospi
Příspěvky: 7
Registrován: pát dub 16, 2010 9:40 pm
Bydliště: Špičák 120
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Já jsem pořídil TGA 26.480 6x6 s Hydrodrive.Akorát mi vadí že musím nejprve zapnout Hydrodrive a potom teprve uzávěrky.Docela bych uvítal jestli můžete někdo poradit jak to přepojit na spínači aby šly nejprve uzávěrky a potom až předek nebo jestli je možný samostatný vypínač na předek.Díky za radu Pospi.
stř pro 29, 2010 7:57 pm

TeSi
Příspěvky: 2083
Registrován: pát črc 06, 2007 12:44 pm
Bydliště: Vysočina

Příspěvek

Pospi> Sice OT, ale koukal jsem a musím chválit, nádherný MANík. Nedávno jsem ho viděl tuším v DE na prodej.
stř pro 29, 2010 8:28 pm

Uživatelský avatar
TUČEK
Příspěvky: 1213
Registrován: čtv pro 03, 2009 1:35 pm
Bydliště: okolo Opavy

Příspěvek

Naše firma ted taky kupuje lesovozy s hydrodrivem taky to je na balonech a taky jim teče olej nekde od přednich kol.V servisu se prvni zeptali jestli davaji na předek řetězy když řekli že ano tak dostali takovy pojeb že čuměli jako telata.Okamžitě to zakazali a pokud se to bude opakovat tak se zaruka neuplatnuje.Jsou to 2 až 6 měsicu stare auta.
pát pro 31, 2010 11:07 am

Pospi
Příspěvky: 7
Registrován: pát dub 16, 2010 9:40 pm
Bydliště: Špičák 120
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Zdarec TeSi,bohužel nevím co je to OT tak prosím o upřesnění. Taky máš dobrá auta já nyní řeším za MANíka vlek a nevím jestli koupit tandem ,který má menší ložnou plochu(občas vozíme i palety s materiálem), nebo trojnápravu s točnou a delší ložnou plochou.Jak se vám jezdí s tou točnou? Co se týká toho Hydrodryve tak mne napadlo dát za spínač na spínací proud pro Hydrodrive ještě jeden spínač který by ho spínal až jako poslední po uzávěrkách nebo ve kterémkoliv pořadí jaké by bylo potřeba. Vnávodu píšou že je hydrodryve je konstruováno na použití celkem cca 2000Mh. Potom mi příjde zbytečné zapínat předek se studeným olejem na to kde by stačilo zavřít mezinápravovou nebo nápravovou uzávěrku na rozjezd nebo vyjetí třeba jenom 5m. Dále jsem se dočetl že pokud je venkovní teplota okolo 0 stupňů je nutné před rozjezdem s Hydro zapnout ho na 5-10 min bez jízdy aby se ohřál olej,což má logiku a každý slušný řidič nebo strojník pokud používá jakoukoliv hydrauliku to dělá.Děkuji za vaše názory a rady Pospi
sob led 01, 2011 5:50 pm

kacer.da
Příspěvky: 45
Registrován: sob dub 17, 2010 1:47 pm
Bydliště: Petrov 495

Příspěvek

Tuček
S těma řetězama na hydrodrive už jezdím druhý rok . Žádný zásadní problém s tím nemám ,jenom jsem si dal na ty hadice ty plastové ochrany ,páč poprvé mně to ty hadice trochu načalo , ale po výměně už je tam mám rok a jezdí to . A v servisu jsem se ptal , a žádný problém s tím nebyl . :D :D
ned úno 20, 2011 10:36 am

Pospi
Příspěvky: 7
Registrován: pát dub 16, 2010 9:40 pm
Bydliště: Špičák 120
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Tak jsem byl s MANem na servisu v něměcku a poradil jsem se tam s mechanikem jak předělat to zapínání HydroDryve. Vytáhnul mi z počítače číslo drátu který musím přepojit na samostatný spínač,tak už jsem si to udělal a je to paráda. Když potřebuji jenom rozjezd na uklouzaném stačí zapnout jenom uzávěrky a když nepomůžou tak si mohu zapnu samostatně předek.Zdarec Pospi :D
ned úno 20, 2011 1:49 pm

Uživatelský avatar
TUČEK
Příspěvky: 1213
Registrován: čtv pro 03, 2009 1:35 pm
Bydliště: okolo Opavy

Příspěvek

kacer.da:je to možne ja mana nemam pišu jen co řikal klučina co s tim jezdi.Někdo hydro chvali jini nadanaji ja předek nemam tak to neřešim :D
ned úno 20, 2011 5:22 pm

kruji
Příspěvky: 2431
Registrován: sob pro 05, 2009 11:55 am
Bydliště: hodonin

Příspěvek

Pospi, hoď sem nějaký popis práce, nebo aspoň číslo toho drátu. Už jsme se o tom bavili ve firmě, že by to bylo dobré. Dík
Lesu zmar!
ned úno 20, 2011 6:10 pm

Pospi
Příspěvky: 7
Registrován: pát dub 16, 2010 9:40 pm
Bydliště: Špičák 120
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Zdravím kruji, rád se podělím o svoje zkušenosti a budu jenom rád když to bude k užitku i druhým. Tak že jednoduše vytáhnul jsem z přístrojovky kruhový vypínač na předek a uzávěrky a z něho vedoucí drát číslo 92 125 jsem přecvaknul.Jeden kones jsem připojil kablíkem k jednomu volnému vypínači na přístrojovce pokud tam nemáš volný vypínač v německu stojí originál 32Euro nebo tam dáš jakýkoliv jiný a od tohoto vypínače zpátky ke druhému volnému konci co jsi přecvaknul.A je to hotovo. Pokud chci jenom uzávěrky tak nechám přídavný vypínač vypnutý a kruhovým vypínačem zapnu jenom uzávěrky když k tomu potřebuji předek zapnu ještě přídavný vypínač já mám ten originál ještě při zapnutí podsvícený tak pěkně vidím jestli je zapnutý nebo vypnutý,pokud chci jenom předek zapnu kruhový na předek a k tomu také přídavný vypínač. Když už tady takhle píšu kdysi dávno jsem si přepojoval zadní pozičky (tykadla)na vleku tak že mi při zapnutém blinkru přeblikávala pozička v tykadle střídavě s blinkrem.Bohužel ten vlek už nemám a nevím jak to na novém přepojit aby to fungovalo.Může mi tady někdo poradit .Já jenom vím že se tam nějak zběsile připojoval mínus na plus v pozičce a blinkru. Díky za radu Pospi
úte úno 22, 2011 8:05 pm

fany 3
Příspěvky: 699
Registrován: sob říj 09, 2010 10:52 pm
Bydliště: jižní čechy

Příspěvek

Pospi:z pozičky dáš kostru na + u blinkru(doufám že to píšu správně)mám to taky tak udělaný.
úte úno 22, 2011 8:34 pm

kruji
Příspěvky: 2431
Registrován: sob pro 05, 2009 11:55 am
Bydliště: hodonin

Příspěvek

Pospi, dík, princip je mi jasný. Ten kruhový vypínač se jenom vytáhne z palubovky, nebo je nutno demontovat celý panel s vypínačama?
Lesu zmar!
úte úno 22, 2011 8:52 pm

Pospi
Příspěvky: 7
Registrován: pát dub 16, 2010 9:40 pm
Bydliště: Špičák 120
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Fany 3 díky za typ vyzkouším to přepojit.Kruji jenom ho podrejpneš šroubovákem a je venku.Čau Pospi
úte úno 22, 2011 9:13 pm

Odpovědět

Zpět na „MAN“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti