Moderátoři: -Ondra-, martin_100, Leoš H, Olda

KUNA
Příspěvky: 117
Registrován: čtv říj 22, 2009 7:30 pm
Bydliště: Hospoda

Manuální převodovka TGA

Příspěvek

Zdar chlapi chci se jenom zeptat kdo máte man převodovky na tgaackach, také vám tak v těch skříních rachtá, třeba při couvání nebo na spodní řadě, je to takovej škaredej zvuk. Tak nevim jestli třeba neni před smrtí, dík za info. :D
pon pro 07, 2009 3:47 pm

jencekzlin
Příspěvky: 10
Registrován: čtv říj 09, 2008 7:18 pm
Bydliště: Zlín

Příspěvek

Zdar, jezdím s MANem 33.410 sklopka tak 5 let starým, mám tam prevodovku s PowerShiftem(PS). Ale ty zvuky co popisuješ jsem jestě nezaslechl. Jedine co jsem měl možnost poznat je to, že odchazí PS. Máme na firmě Víc MANů, ale co auto to v řazení s PS originál. Na některých jde jak po másle, na některých s tím nezařadíš.
pon pro 07, 2009 7:46 pm

Uživatelský avatar
pantáta
Příspěvky: 77
Registrován: sob pro 05, 2009 2:48 pm
Bydliště: j.č.

Příspěvek

čau,ta převodovka mám ten samej problém a to je to 06 kravál začal hned po roce,kolega ten má 08 a tam abys zařadil musíš chodit do posilovny
stř pro 09, 2009 6:50 pm

Uživatelský avatar
vetrfra
Příspěvky: 8
Registrován: stř úno 29, 2012 8:34 pm
Bydliště: Nový Bydžov

Příspěvek

Při naloženým autě mi do kopce vyskočí 7. a 8. rychlost. Na řadící páce mi zůstane rychlost zařazená, vypadne jen v převodovce. Převodovka byla loni v září opravovaná, nevíte někdo co s tim?
čtv dub 19, 2012 8:08 pm

Ivan Hofman
Příspěvky: 1808
Registrován: úte led 01, 2008 12:18 am
Bydliště: u Kolína
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Asi ti vypadávají řady ,lepší je to konzultovat s opravářem poslal jsem ti kontakt .Když jsou to řady, de to udělat na autě jinak špajska ven.
čtv dub 19, 2012 10:12 pm

čvanča
Příspěvky: 138
Registrován: pát srp 28, 2009 5:43 pm

Příspěvek

vetrfra

přesně tten samý problém mám i já,mám MAN TGA 460 2003.Převodovka dělaná před půl rokem(už asi po 3).Vyadávají kvalt,při vypadnutí 8 na displeji svítí 6,šajtra zařazená,stačí trošku povytáhnout a zaskočí.Ale hlavně je problém,že když vyskočí tak nejde jen sešlápnout spojku,ale sešlápnout,pošlapávat plyn a pomalu vytahovat,někdy jde,někdy zaškrčí.Nevím,můj názor je,že tam není problém přímo v převodovce,ale někde okolo.Protože není možné aby se 3 generálkovala a pokaždé stejný problém a pokaždé generálku dělala jiná firma.A 7 vyskakuje též,někdy i při přeřazování z malé na velkou nebo naopak.V kopci s 24 paráda.
pát kvě 11, 2012 6:09 pm

Uživatelský avatar
FR1GTX
účastník zájezdu
Příspěvky: 1273
Registrován: stř pro 29, 2010 7:50 pm
Bydliště: Brno

Příspěvek

Tak bohužel musím toto téma oživit...začalo mně to podobný co je popsáno v posledním příspěvku.Převodovka ZF 8/180S s intardérem,dvojité H,řazení lanovody.V záběru nic,jakmile z kopce odstaví tak 7 a 8 vyskočí ven.Páka zůstává v poloze,na displeji svítí 8,někdy i 7 nebo 6,někdy neutrál.Motor běží na volnoběh.Stačí vyřadit-zařadit a drží dokud opět neubere z kopce.Podle prvotních,ne právě pozitivních informací od převodovkáře almara ven,výměna synchronu 7 a 8,cena 60-80 000.Někdo,kdo má stejnou či jinou zkušenost?Za jakoukoliv reakci předem děkuji :(

Takže malá změna:vyskakují rychlosti na celé horní řadě,tj. 5,6,7 i 8.To na synchrony nevypadá.
pát dub 04, 2014 8:19 pm

TP
Příspěvky: 1895
Registrován: úte kvě 03, 2011 9:37 pm
Bydliště: Řevnice

Příspěvek

ZF cela,bez retarderu,jde sehnat za 35000kc s retarderem o10000 dražší.Nikdy jsem to nespravoval,koupiš celou jak pišu a za tvuj vrak doszaneš cca 8-10 tisic
Už ho nohy nezebou MAGNUM E-TECH 440
stř dub 09, 2014 1:16 am

Ivan Hofman
Příspěvky: 1808
Registrován: úte led 01, 2008 12:18 am
Bydliště: u Kolína
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

To já radši do svý , když není moc vysypaná dám 40 za synchrony a ložiska než koupit něco za 40 a za pul roku do ní znovu na sypat 40 . Jo něco jiný ho je když je to totalka to se nevyplatí. A taky to vyndat a zase nandat když si to neděláš sám tak to taky něco stojí.
stř dub 09, 2014 8:03 pm

Uživatelský avatar
FR1GTX
účastník zájezdu
Příspěvky: 1273
Registrován: stř pro 29, 2010 7:50 pm
Bydliště: Brno

Ivan Hofman

Příspěvek

Jak říkáš,že bych projížděl inzertní servery a čekal,že někde vyběhne ZFka konkrétního typu za super cenu si nemůžu dovolit.Je rozhodnuto,kisna je venku a zítra ráno ji vezu do Pakry Jihlava.
stř dub 09, 2014 9:10 pm

Ivan Hofman
Příspěvky: 1808
Registrován: úte led 01, 2008 12:18 am
Bydliště: u Kolína
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Já jenom kdyby to šlo tak bych byl při rozebírání a při stanovení závady a při stanovení ceny. Rozebrána je za hodinku a máš jistotu ze ti nenauctujou nic na víc .
stř dub 09, 2014 9:22 pm

Uživatelský avatar
FR1GTX
účastník zájezdu
Příspěvky: 1273
Registrován: stř pro 29, 2010 7:50 pm
Bydliště: Brno

Příspěvek

Takže zkušenosti s mou závadou žádné,musím si odpovědět sám-Diagnóza jak mi byla popsána mechanikem ze servisu ZF: špatné synchrony "na řadách"+protočená ložiska v uložení.Cena opravy 123 tis. bez DPH,doba opravy vč. dodání ND týden :roll:
pon dub 14, 2014 6:59 pm

Ivan Hofman
Příspěvky: 1808
Registrován: úte led 01, 2008 12:18 am
Bydliště: u Kolína
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

To je raketa , to byl v háji i obal nebo kde to nasbírali takovej balík?
pon dub 14, 2014 10:28 pm

Uživatelský avatar
FR1GTX
účastník zájezdu
Příspěvky: 1273
Registrován: stř pro 29, 2010 7:50 pm
Bydliště: Brno

Příspěvek

Ne ne,jen to co píšu mi bylo sděleno po telefonu.

Oprava:je v tom i jeden obal a nějaký čerpadlo.Proto asi ten ranec.Co je nejlepší,že dodací doba toho obalu je údajně 3 týdny,což už se mně teda přestává líbit.
pon dub 14, 2014 10:33 pm

Uživatelský avatar
Bagr
Příspěvky: 2420
Registrován: stř bře 01, 2006 7:20 pm
Bydliště: Olomoucko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

FR1GTX co kdyby ti půjčili náhradní bus na tu dobu ?
Vše o Karosách na stránce:
www.karosa.webgarden.cz
úte dub 15, 2014 5:34 pm

Odpovědět

Zpět na „MAN“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Zrzek19.33TBV a 1 host