Francouzská Policie
Zdravím, chci se zeptat na Francouzskou policii, především jak moc buzeruje. Slyšel sem, že nás Čechy berou stejně jako Poláky a Rumunce - jsme pro ně verbež. Co si o tom myslíte? Máte nějaký zkušenosti? Kontroly, pokuty, jednáníí z jejich strany eventuelně na co si dát pozor. Díky moc
podla mňa čech nieje u nikoho lepší ako poliak, rumun, alebo slovák- všetci sme len verbež z východu..
u mňa kontrola od policie vo francúzku len jedna teraz v dubnu. Sťahovaný tachograf, karta nie. Policajta nezaujímali malé priestupky (jazda 4,36 a 4,35, rýchlosť). Nechcel dovolenkáče ani výtlačky. Zaujímala ho len posledná jazda zo slovenska do francúzka- či som išiel na magnet. Zisťoval odkial som štartoval, kade som išiel, kde som stál a prerátaval či to časovo a kilometrovo sedí.
u mňa kontrola od policie vo francúzku len jedna teraz v dubnu. Sťahovaný tachograf, karta nie. Policajta nezaujímali malé priestupky (jazda 4,36 a 4,35, rýchlosť). Nechcel dovolenkáče ani výtlačky. Zaujímala ho len posledná jazda zo slovenska do francúzka- či som išiel na magnet. Zisťoval odkial som štartoval, kade som išiel, kde som stál a prerátaval či to časovo a kilometrovo sedí.
-
Nevím jak se kdo cítí,ale ještě jsem při žádné kontrole neměl pocit,že by se ke mě chovali policajti kdekoliv tak,aby jsem měl pocit méněcennosti.Vždy slušní a s úsměvem a to i při placení pokuty.A vždy pokuta oprávněná.Prostě za mě vždy profesionální jednání.Ale je to asi individuální.Já taky už při pozdravení většinou poznám s kým mám tu čest a podle toho komunikuji.Né každý policajt má chuť si pokecat 

řidičem se nestaneš,tím se musíš narodit
Scania R 420 Topline r.v.2011 minulost
Volvo FH 420 r.v.2015
Scania R 420 Topline r.v.2011 minulost
Volvo FH 420 r.v.2015
Známý mi říkal, že platil 6000E za to, že měl sice na kartě dovolenou, ale v papíru měl nějakou formalitu blbě, tak ho takhle vyždímali, že na ty formality si hoši docela potrpěj i tam, kde nad tim každej rozumnej mávne rukou... Sou tam fakt takovýhle pálky? Na co si tam ještě dávat bacha, abych si nemusel předem brát provident v éčkách na pokuty? 

pozri si fórum na proridice.eu. Tam je písané o jednej pokute za 10.000.. Riešil sa tam aj dovolenkač..
raz sa tu písalo o tom ako vodič vo francúzku dostal pokutu za to, že cez pauzu zametal autobus. Možno je to vymyslené, ale ja by som tomu veril. Niektorý policajti majú totiž v hlave nasra.. Pred nedávnom som v nedelu vo francúzku cez vikendovú pauzu upravoval gurtne na náklade a dobehol ku mne vodič z vedľajšieho parkoviska, aby som hneď prestal, že sú tam policajti a keď ma uvidia dostanem pokutu.
raz sa tu písalo o tom ako vodič vo francúzku dostal pokutu za to, že cez pauzu zametal autobus. Možno je to vymyslené, ale ja by som tomu veril. Niektorý policajti majú totiž v hlave nasra.. Pred nedávnom som v nedelu vo francúzku cez vikendovú pauzu upravoval gurtne na náklade a dobehol ku mne vodič z vedľajšieho parkoviska, aby som hneď prestal, že sú tam policajti a keď ma uvidia dostanem pokutu.
já bych na to řekl, že 6000e určitě nedostal za nesrovnalosti na papíře! Pokud je opravdu dostal, tak za něco mnohem závažnějšího - ovšem to se nedozvíme, protože to ti neřekl. Z toho plyne poučení - nevěř úplně všemu co ti kdo na parkovišti nažvaní jen proto aby byl zajímavej, ze zkušenosti můžu říct že na parkovištních kecech je tak asi 5% pravdy.... Bůh ví jestli jsem to nepřehnal s těma procentama...
Miquell
Ahoj, stou pokutou nebyl to náhodou Karlos co jezdí u CEE??? co vim tak ten dostal podobnou za nesrovnalosti na papíře a kartě. Jinak zdravim souseda z TPO 

Spěcháme aby jsme čekali
Čekáme aby jsme spěchali
Čekáme aby jsme spěchali