Mýtné v Polsku, tipy na truckstopy, pravidla apod.

Moderátoři: Olda, cuisine

Odpovědět
Lungo
Příspěvky: 341
Registrován: stř črc 01, 2009 12:49 pm
Bydliště: Ceske Budejovice

Prosím o radu.

Příspěvek

Jedu v pondělí do polska a x let jsem tam nebyl. Pojedu z Vápená do Klodska a pak na náchod.

1. mohu ject z Vápené do Polska nebo musím jinýma hranicema?
2. jak je to s oplatou? musím jí na takovej kousek kupovat? Dá se tam někde koupit?

Děkuju všem za rady. Jsem z toho na prášky. Ve Vápené vykládám pak musím do Klodska a pak Ceská Skalice. Tak se mi nechce nikam daleko zajiždět.
ned bře 04, 2012 7:54 pm

Uživatelský avatar
roadtrain
1. NAPOMENUTÍ
Příspěvky: 10567
Registrován: sob črc 04, 2009 3:51 pm
Bydliště: CZ-Slezsko-Slaskie

Příspěvek

Hraniční přechody kde můžeš s LKW v Jeseníkách je Glucholazy z Vápené na Mikulovice a Glucholazy
v PL už není oplata ale je tam takový systém jako u nás jen se jmenuje viatool
a tady máš úseky kde platí ViaToll,pokud se jim vyhneš nepotřebuješ krabičku na skle.
http://www.viatoll.pl/cs/tezka-vozidla/sit-silnic
Steinkohle kipper Orientexpress
.................
Bonzáky je třeba spacifikovat,bohužel rozbít ciferník jim nelze,takže je třeba odstřihnout je od zdroje informací.
ned bře 04, 2012 8:01 pm

Lungo
Příspěvky: 341
Registrován: stř črc 01, 2009 12:49 pm
Bydliště: Ceske Budejovice

Příspěvek

To nemůžu ject ten kousek z Vápenné na Paczkow přes Javorník? to to musím tak objíždět? Nebudeš zítra v CZ že bych ti zatelefonoval?
ned bře 04, 2012 8:27 pm

Lungo
Příspěvky: 341
Registrován: stř črc 01, 2009 12:49 pm
Bydliště: Ceske Budejovice

Příspěvek

A prosim tě koukal jsem na tu mapu. Tak jestli to chápu správně tak to musím object na ten přechod jak si psal a platit myto nemusím když pojedu z Klodska na Náchod. Nebo koukám spatně?
ned bře 04, 2012 8:31 pm

Uživatelský avatar
roadtrain
1. NAPOMENUTÍ
Příspěvky: 10567
Registrován: sob črc 04, 2009 3:51 pm
Bydliště: CZ-Slezsko-Slaskie

Příspěvek

no tam tuším nemusíš platit nic.pokud to nenajdeš v seznamu co tam je tak ne.oplata už v PL není.
no Javorník je pokud se nepletu zákaz nad 12 t.no zkusit to můžeš ale výsledek nezaručuji,jinak je jen Náchod a pak ty Glucholazy.
Steinkohle kipper Orientexpress
.................
Bonzáky je třeba spacifikovat,bohužel rozbít ciferník jim nelze,takže je třeba odstřihnout je od zdroje informací.
ned bře 04, 2012 8:41 pm

Lungo
Příspěvky: 341
Registrován: stř črc 01, 2009 12:49 pm
Bydliště: Ceske Budejovice

Příspěvek

Já vyložím ve Vápenné a stale budu mít naloženo tak 9tun ve Frigu. Uvidím ještě zkusím získat nějaké info po CB zítra po Moravě. Ráno mám Otrokovice Prostějov a pak až Vápenná tak uvidím. Díky moc za info a dobře dojed. Díky.
ned bře 04, 2012 8:44 pm

Uživatelský avatar
roadtrain
1. NAPOMENUTÍ
Příspěvky: 10567
Registrován: sob črc 04, 2009 3:51 pm
Bydliště: CZ-Slezsko-Slaskie

Příspěvek

tam ti nikdo moc neporadí,jsou to Jeseníky :wink: a hold v horách to je vždy na objezd.
Steinkohle kipper Orientexpress
.................
Bonzáky je třeba spacifikovat,bohužel rozbít ciferník jim nelze,takže je třeba odstřihnout je od zdroje informací.
ned bře 04, 2012 8:46 pm

posa
Příspěvky: 497
Registrován: ned bře 21, 2010 9:40 pm
Bydliště: u KH

Příspěvek

Pokud není zákaz Vápená-Bílý Potok tak na přechodu už 12t není. Zkus se zeptat na nakládce.Mýto se neplatí, i kdyby si jel přes Glucholazy.
Bacha za Lipovou Lázně je tam podjezd a moc toho nevidíš co jede proti Poláci tam docela lítaj jak je jejich zvykem.

Tak prý asi neprojedeš Javorník.
ned bře 04, 2012 8:48 pm

Lungo
Příspěvky: 341
Registrován: stř črc 01, 2009 12:49 pm
Bydliště: Ceske Budejovice

Příspěvek

O.K.

Diky všem, tak já to radči objedu než to tam někde odrbat.
ned bře 04, 2012 10:13 pm

Odpovědět

Zpět na „Polsko“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host