Moderátoři: martin_100, Leoš H, Olda, Globe, cuisine, Hynek, Frenky

Odpovědět
Uživatelský avatar
Melda
Příspěvky: 445
Registrován: čtv úno 14, 2008 9:16 am
Bydliště: Na severu

Příspěvek

Jestli se tohle povede, tak se musím pochválit.
Obrázek
ned led 22, 2017 7:51 pm

koprkam
Příspěvky: 54
Registrován: čtv říj 27, 2016 8:08 pm
Bydliště: Buková

Korba

Příspěvek

Lidi máte na liazce všichni tak úzkou korbu? Jde o origo Liaz, molčík měl prej širší. Zdá se mi to divný, protože když sklopím bočnici, majdá mi blatník. Tak se chci zeptat, jestli je to funkce, nebo tam mám nejakou užší verzi, např. z trambusa.Ještě bych se chtěl zeptat, jestli do té nádržky za kabinou, která zajišťuje aby nezamrzal vzduch, může přijít normální líh, nebo to musí být nutně denaturovaný. Ten první doma mám, druhej bych musel koupit a moc se mi nechce. :D
Děkuji za rady.
pon led 30, 2017 6:45 am

Uživatelský avatar
lubossss
Příspěvky: 3372
Registrován: pát kvě 06, 2011 8:25 am

Příspěvek

Může tam přijít jakýkoli líh, funkce je stejná, ale je lepší koupit modrý Wabco líh, protože obsahuje brzdovou kapalinu, a další příměsi, a nevysušuje tak moc gumičky v agregátech. Stejně je vhodné před nalitím lihu nalét do brzdových válců, válečků uzávěrek a podobně nějaký řídký olej, jinak to na jaře bude suché, zadřené, a nefunkční
pon led 30, 2017 7:24 am

Michi
Příspěvky: 1015
Registrován: čtv kvě 07, 2009 7:05 pm
Bydliště: Rousínov (Vyškov)

Příspěvek

Korba je tak úzká origo. Pouze pokud si někdo nechal dodatečně dělat korbu, tak už by měla být širší...
pon led 30, 2017 7:43 am

koprkam
Příspěvky: 54
Registrován: čtv říj 27, 2016 8:08 pm
Bydliště: Buková

Korba

Příspěvek

Děkuji za radu. Naše korba je shnilá na sračku, takže ji asi svaříme novou a širší.
pon led 30, 2017 1:01 pm

Uživatelský avatar
Melda
Příspěvky: 445
Registrován: čtv úno 14, 2008 9:16 am
Bydliště: Na severu

Re: řada 150 a 151 (sklápěče apod.)

Příspěvek

Kdyby tě náhodou přešlo nadšení....... http://www.korby.cz/
úte led 31, 2017 6:57 pm

koprkam
Příspěvky: 54
Registrován: čtv říj 27, 2016 8:08 pm
Bydliště: Buková

Re: řada 150 a 151 (sklápěče apod.)

Příspěvek

Jojo díky moc. Spíš jsem furt nepochopil, jak je to s tím pohonem nástaveb. Zajímá mě, jestli musím pro pohon rozmetadla hnoje vyměnit celou převodovku, a nebo mi bude stačit někam přidělat přídavnej náhon. Budu potřebovat rozmest hnůj od koní, tak mě zajímá, jestli mám shánět malý rozmetadlo za traktor, nebo upravit rozmetadlo na Liaze. Pokud musím měnit celou převodovku, stačí špajzka z MTSP27, nebo musí být nějaká speciální zesílená pro turbo motor?
Děkuji předem
ned úno 05, 2017 6:44 am

luboš růžička
Příspěvky: 372
Registrován: pát bře 11, 2011 6:27 pm
Bydliště: radovesnice

Re: řada 150 a 151 (sklápěče apod.)

Příspěvek

Převodovka je stejná bez ohledu na přeplnovaný motor.
ned úno 05, 2017 10:46 am

koprkam
Příspěvky: 54
Registrován: čtv říj 27, 2016 8:08 pm
Bydliště: Buková

Re: řada 150 a 151 (sklápěče apod.)

Příspěvek

Děkuji. Je teda rozdíl mezi převodovkou sklápěče a agro liazu? Co jsem se díval na schéma zapojení toho rozmetadla, tak mi asi chybí jedna přídavná převodovka, kterou pohání vývod na sestupné převodovce nad kardanem k zadní nápravě. Pochopil jsem to dobře?
ned úno 05, 2017 12:30 pm

koprkam
Příspěvky: 54
Registrován: čtv říj 27, 2016 8:08 pm
Bydliště: Buková

Re: řada 150 a 151 (sklápěče apod.)

Příspěvek

Potřebuu poradit. Na liazce bych chtěl vyměnit plnící koncovku brzd pro přívěs. Jdou do ní ale dvě vstupní hadice, bohužel tu nemůžu sehnat, nevíte kde? Popřípadě, jak to překopat na koncovku s jedním vstupem? Snad rozumíte, co myslím.
pon úno 20, 2017 8:49 pm

Michi
Příspěvky: 1015
Registrován: čtv kvě 07, 2009 7:05 pm
Bydliště: Rousínov (Vyškov)

Re: řada 150 a 151 (sklápěče apod.)

Příspěvek

Ta koncovka při připojení protikusu propojí druhou hadici s přívodem. Pokud to chceš obejít, tak je normálně propoj přes T kus... Má to bezpečnostní funkci při vytržení hadice...
pon úno 20, 2017 9:20 pm

koprkam
Příspěvky: 54
Registrován: čtv říj 27, 2016 8:08 pm
Bydliště: Buková

Re: řada 150 a 151 (sklápěče apod.)

Příspěvek

Super, děkuji moc :lol: Pokud by byla možnost sehnat tu původní, vyplatí se do ní investovat? Nebo vyrábí se dnes takový?
pon úno 20, 2017 10:08 pm

Michi
Příspěvky: 1015
Registrován: čtv kvě 07, 2009 7:05 pm
Bydliště: Rousínov (Vyškov)

Re: řada 150 a 151 (sklápěče apod.)

Příspěvek

To vůbec netuším, ale nikde jinde kromě Liazek jsem to neviděl takže asi se nedělá...
Mělo by ji stačit vyčistit a vyměnit gumičky, pokud tedy není zbořená...
pon úno 20, 2017 10:38 pm

Uživatelský avatar
pavel 815
Příspěvky: 4428
Registrován: stř říj 08, 2008 10:33 pm
Bydliště: okoli brna

Re: řada 150 a 151 (sklápěče apod.)

Příspěvek

Vyrábí se,Tatry 6x6 jí mají taky...
Nemít TATRU stojím tam ještě teď !!! Nezlobte se pane,já věřím že máte nejlepší ceny,ale Fridex fakt nepotřebuji...
pon úno 20, 2017 10:43 pm

koprkam
Příspěvky: 54
Registrován: čtv říj 27, 2016 8:08 pm
Bydliště: Buková

Re: řada 150 a 151 (sklápěče apod.)

Příspěvek

No ona je úplně na ... zkrátka se na ní už podepsal čas.
úte úno 21, 2017 6:12 am

Odpovědět

Zpět na „LIAZ“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: lukas1989 a 2 hosti