Pokec např. o kurtování nákladu, vysílačky+rádia, tachografy, poruchy, výbava aut, spotřeba, navigace,nooteboky, atd...

Moderátoři: -Ondra-, martin_100, Olda, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek

Odpovědět
bufikar
Příspěvky: 63
Registrován: pon dub 30, 2012 6:16 pm
Bydliště: Kroměříž
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Lehka pomoc.
Vedle toho topeni je pripojovaci konektor ve tvaru kostky. Tvuj rok vyroby odpovida fialove barve. Rozpoj tento konektor a nechej to tak 15 min rozpojeny a pak to cvakni zpatky. Pokud se tii bufik rozjede,tak byl jenom zablokovany od nekolikereho prehrati. To pak zadnou zavadu nevyblikava. Soudim podle toho,ze to jelo chvili /cca 5-10 min/ a pak to zdechlo. Je treba vycistit sani do bufiku. Na saci strane je kousek hadice pripojeny na saci trysku. Hlavne ta byva zasvinena a potom sahni do topeni na obezne kolo. Na te vrtulce byva sakra mazec. Pak to poradne profoukni tlakovym vzuchem a musi to chodit !!
Dej pak vedet,jak to pomohlo.
pon zář 22, 2014 10:36 pm

Uživatelský avatar
Icewinter
Příspěvky: 1114
Registrován: stř říj 07, 2009 11:37 am
Bydliště: Ledeč nad Sázavou

Příspěvek

Konektor je zelenej ale jdu se stourat.. jinak teda topeni naskocilo ale fouka jen studenej vzduch max 15 minut a pak prestane.. kdyz se pokusim zvysit teplotu, nic se nezmeni..

edit: Topeni je Webasto Air Top 2000 ST. topeni nevyda ani hlasku, zapnu ho, kontrolka se rosviti, chybu nebo poruchu nehlasi zadnym blikanim ale topeni se nerozebehne vubec.. umrelo. :( cest jeho pamatce
úte zář 23, 2014 7:12 pm

Uživatelský avatar
Tomik
Příspěvky: 4853
Registrován: sob pro 15, 2007 10:31 pm
Bydliště: Praha 10

Příspěvek

Tak me taky konecne diky bufikari funguje v multaku prihrev motoru jak ma.
2x Nissan atleon 210
pát zář 26, 2014 6:56 am

Uživatelský avatar
Tomik
Příspěvky: 4853
Registrován: sob pro 15, 2007 10:31 pm
Bydliště: Praha 10

Příspěvek

Tak me taky konecne diky bufikari funguje v multaku prihrev motoru jak ma.
2x Nissan atleon 210
pát zář 26, 2014 7:15 am

fialakojetin
Příspěvky: 102
Registrován: sob zář 03, 2011 9:26 pm
Bydliště: petrovice

MAN TGS - Eberspacher

Příspěvek

Ahoj, kamarad ma na MANu dve topení. Webasto Air Top ma v poradku, ale vodnik - myslim D5W Compakt - nejde. Hodiny zavadu nehlasi. Neni zde topeni nejak blokovane? - treba jak u VW dodavek.
stř říj 01, 2014 8:54 pm

Uživatelský avatar
vodic216
Příspěvky: 222
Registrován: sob lis 10, 2012 7:46 pm
Bydliště: Martin

Příspěvek

Zdravím chlapci ,kolegovi na ivecu , má tam webasto, vyhadzuje závadu F 15. Neviete ,čo to môže byť? Môže byť problém v prívode nafty?
ned lis 30, 2014 12:03 am

TTNandy
Příspěvky: 880
Registrován: stř lis 09, 2011 9:39 pm
Bydliště: Dubí

Příspěvek

Bufíkář.
Ahoj.Potřeboval bych poradit :D .Na starým VW Sharanu mi nefunguje ten přihřejvací bufík-asi to bude podobný jako u Tomíka na tom multáku.Zatím jsem teda nešel do hloubky,chci to předělat na manuální ovládání podle návodu jednoho kutila z VW fora.Ale nejčastější závada je pří čidlo teploty vody nekde u motoru,nikdo ovšem nenapsal kde ho najdu :D ,nevíš prosímtě kde je?Diesel 1,9TDI rok 96.Díky.
Jinak je paráda že krom spousty ,,blbejch keců" tu na foru máme ochotný odborníky na tyhle speciality,tebe,vysílačkáře,AETeráře a několik dalších který nám na ůkor svýho času pomáhaj dobrou radou. :D
TTN
ned lis 30, 2014 7:55 am

bufikar
Příspěvky: 63
Registrován: pon dub 30, 2012 6:16 pm
Bydliště: Kroměříž
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

pro vodic216
WEBASTO a chybovy kod 15 ?? To je nejaky divny.Nema tam nahodou EBRA a spinaci hodiny WEBASTO ??
Chybovy kod 15 u EBRA je zablokovani z duvodu nekolikereho prehrati. Over to jeste a pak pisni.
ned lis 30, 2014 10:43 pm

bufikar
Příspěvky: 63
Registrován: pon dub 30, 2012 6:16 pm
Bydliště: Kroměříž
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

pro fialakojetin :
Jen na TGA jsem se setkal s vodnikem a to bylo WEBASTO. Zkus to vyfotit a hodit na " bufikar@gmail.com" a budu vedet vic.
ned lis 30, 2014 10:49 pm

bufikar
Příspěvky: 63
Registrován: pon dub 30, 2012 6:16 pm
Bydliště: Kroměříž
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

pro TTNandy .
jestli je to r.v. 96,tak to tam mas D3WZ. je to starsi typ. To cidlo najdes u ridice pod plastem pod steracem. Ten navod na prestavbu jsem zahlidl,ale nejsem si jisty jestli tam mel zastavbu dodatecneho vodniho cerpadla. Novejsi verze co byly D5WZ,to cerpadlo mely a stacilo ho jenom ozivit.
V tvem pripade bych rekl,ze budes mit v haji zhavicku. Je to otazka diagnostiky.
ned lis 30, 2014 11:11 pm

TTNandy
Příspěvky: 880
Registrován: stř lis 09, 2011 9:39 pm
Bydliště: Dubí

Příspěvek

Bufíkář
Díky moc,všechno to prověřím :D
TTN
ned lis 30, 2014 11:25 pm

Ivan Hofman
Příspěvky: 1817
Registrován: úte led 01, 2008 12:18 am
Bydliště: u Kolína
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Už nastává sezóna , tohle vlákno bude čím dál vice aktuální .
stř pro 03, 2014 11:35 pm

Uživatelský avatar
vodic216
Příspěvky: 222
Registrován: sob lis 10, 2012 7:46 pm
Bydliště: Martin

Příspěvek

Bufíkář: Kolega to už vyčmuchal,povedal mi ,že to bolo tým, že bufík sa štartoval veľa krát za sebou a nafta nedošla až ku sviečke, preto tá F-15. Takže mu niekto poradil ,aby to vyresetoval a už mu to fachčí ,ale teraz má iný problém.
Zapne bufík ,ide mu asi dve hodiny a potom sa vypne. On sa zobudí na zimu a znova ho zapne a tak dokola. Je to tým ,že ho vyresetoval?
Či to je EBRA, tak to neviem, v tomto pc nemám tie fotky. Ale nafotím to.
stř pro 10, 2014 11:28 pm

xliborxx
Příspěvky: 164
Registrován: pon led 02, 2012 9:50 pm
Bydliště: Hranice

Příspěvek

Vodic 216
Kolego me to bufik dela taky kdyz nemam zapnuty klicek v poloze 1 (mam Daf LF) ale pokud klicek zapnu do polohy 1 tak jede celou dobu, pry je to kvuli uspore energie .
čtv pro 11, 2014 6:37 am

Uživatelský avatar
vodic216
Příspěvky: 222
Registrován: sob lis 10, 2012 7:46 pm
Bydliště: Martin

Příspěvek

Bufíkář:
Obrázek Obrázek
Tak som to nafotil je to teplovzdušný bufík,ale typ vôbec neviem. Snáď pomôže foto.
čtv pro 11, 2014 7:12 pm

Odpovědět

Zpět na „Technická témata“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti