Pokec o AETRu, profesních průkazech, pravidlech, zákonech, apod.

Moderátoři: Olda, -Ondra-, martin_100, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek

Odpovědět
Uživatelský avatar
TomyJunior
Příspěvky: 9
Registrován: stř pro 04, 2013 7:51 pm

Příspěvek

Co se týče samotného Céčka, tak to budu moc jezdit i přes prázdniny a ten profesák zřejmě taky. Protože nám bylo řečeno, že jakmile budeme mít řidičák na C, tak se dotyčnému máme ozvat.
úte čer 30, 2015 10:57 am

man12.220
1. NAPOMENUTÍ
Příspěvky: 39
Registrován: ned srp 17, 2014 11:23 pm
Bydliště: Čr

Obnovení profesáku

Příspěvek

Ahoj, vysvětlil by mi někdo, jak je to s obnovováním profesáku? Musí se povinně každý rok na školení, nebo stačí jedno za pět let? Když dám příklad že na řp mám napsanou platnost 1.7.2019, čili už ten profesák mám přes rok a ještě nemám žádné školení, co to znamená? Díky
ned črc 12, 2015 6:03 pm

Šedý Vlčák
Příspěvky: 516
Registrován: ned kvě 18, 2008 2:35 pm
Bydliště: Severní Morava

Příspěvek

man12.220
znamená to jedno - co nejdříve se na školení přihlaš.
Pokud vykonáváš práci řidiče, tak máš povinnost chodit na školení pravidelně, nejlépe vždy do jednoho roku od vydání řp.
pon črc 13, 2015 6:29 am

Uživatelský avatar
J.K
Příspěvky: 57
Registrován: ned úno 08, 2015 11:12 am
Bydliště: Přerov

Příspěvek

nemusíš chodit každý rok
pon črc 13, 2015 7:24 pm

Šedý Vlčák
Příspěvky: 516
Registrován: ned kvě 18, 2008 2:35 pm
Bydliště: Severní Morava

Příspěvek

J.K. přečti si zákon o zdokonalování odborné způsobilosti řidičů a pak něco napiš!
pon črc 13, 2015 11:42 pm

Athari
Příspěvky: 38
Registrován: pát dub 03, 2015 7:32 pm
Bydliště: Prostějov

Příspěvek

Jaký máte zkušenosti s profesákem přes pracák? Protáhne se to hodně o proti tomu když si ho cvaknu sám? A hlavně by mě zajímalo jestli vůbec existuje nějaká možnost udělat profesák přes pracák, když už ho dělám sám, ale eště sem nic neplatil, nějak zpětně, protože dopsat na školení jiný datum už asi nepude.
stř črc 29, 2015 6:50 pm

xliborxx
Příspěvky: 164
Registrován: pon led 02, 2012 9:50 pm
Bydliště: Hranice

Příspěvek

Zdravim kolegove, mam kamose a ten jezdi jako profik, a ted z nej vylezlo ze nebyl uz 3 roky na skoleni ridicu, co to pro nej znamena? A muze s toho mit i nejaky postih pri policejni kontrole? Diky Libor
stř črc 29, 2015 9:33 pm

kuntík
Příspěvky: 942
Registrován: pát črc 17, 2009 3:11 am
Bydliště: JM

Příspěvek

policajt to asi řešit nebude, ale v případě nehody by mohl být problém a také pojištovnám by se to nemuselo líbit. Vlčák to o pár řádek napsal.
asi se na tu šoféřinu...
už se stalo...
stř črc 29, 2015 11:07 pm

xliborxx
Příspěvky: 164
Registrován: pon led 02, 2012 9:50 pm
Bydliště: Hranice

Příspěvek

Kuntik
Jj to co napsal Sedy Vlcak jsem cetl, akorad ze me zajima jestli sw da dodelat skoleni za 3 roky pozpatku.
čtv črc 30, 2015 6:55 am

vašík
Příspěvky: 109
Registrován: stř úno 25, 2009 10:31 pm
Bydliště: kousek od Jaroměře

Příspěvek

Já jsem dělal 2 školení v jednom roce.Řidíčák jsem měnil po 4 letech a měl jsem 5 školení.(končila mě platnost ŘP).
Tak jsem vyměnil volant za důchod :hvizd:
čtv črc 30, 2015 1:48 pm

kuntík
Příspěvky: 942
Registrován: pát črc 17, 2009 3:11 am
Bydliště: JM

Příspěvek

dodělat se dá, třeba ve dvou letech pět školení. I já jsem o tom tady někde psal a dával odkaz na stránky MD. V podstatě jde ale o to, že bez školení bys neměl řídit. To dodělání je spíš bráno na případy, kdy člověk třeba tři roky nejezdí a pak se rozhodne, že se vrátí za kolečko a aby mu profesák nepropadl tak si udělá těch pět ve dvou letech. Jinak pokud jezdíš a sereš na to, tak je to špatně.
asi se na tu šoféřinu...
už se stalo...
čtv črc 30, 2015 2:55 pm

PVtruck
Příspěvky: 10
Registrován: čtv srp 13, 2015 5:46 pm
Bydliště: Chrudim

Příspěvek

Prosím o radu.

Chci se stát řidičem autobusu. Přes zvolenou rekvalifikaci úřadu práce si chci udělat řp. skupiny C a profesák. A jezdit s nákladním autem cca půl roku, abych získal zkušenosti s řízením velkého auta. (a dodělat si rozšíření na D a profesák na D, následující rok)

Vím že je teď obrovské množství volných míst v nákladní dopravě, musím tak vůbec do té žádosti o zvolenou rekvalifikaci vypisovat toho předpokládaného zaměstnavatele? Očekávám že by neměl být problém sehnat místo.
pon srp 17, 2015 11:27 am

Šedý Vlčák
Příspěvky: 516
Registrován: ned kvě 18, 2008 2:35 pm
Bydliště: Severní Morava

Příspěvek

to je spíš otázka na úřad práce. Většina z nich ale chce příslib práce a někteří si ho u firem i ověřují.
pon srp 17, 2015 7:40 pm

Damond
Příspěvky: 3
Registrován: sob čer 20, 2015 2:48 pm
Bydliště: Teplice

Příspěvek

Ahoj co se týče zvolené rekvalifikace tak příslib od budoucí firmy být musí.Jestli si ho ověřují neví,ale pokud nastoupí k jiné firmě tak to neřeší.Spíš bych vyděl problém v tvém plánu nejdříve C a profesák což je cca 30 tis a pak rozšíření na D a profesák D nevím kolik to rozšíření stojí,ale u rekvalifikcí se musíš vejít do 50tis za 5 let.
Já to zrovna teď řešil tímto způsobem a úspěšně dokončil C+CE a profesák C. Když jsem přinesl novou smlouvu na pracák tak nikdo neřešil že nastupuji jinam než jsem měl příslib.
pát srp 28, 2015 7:23 am

PVtruck
Příspěvky: 10
Registrován: čtv srp 13, 2015 5:46 pm
Bydliště: Chrudim

Příspěvek

děkuji, ano ano už tyto věci vím.

Teď sehnat ten příslib. To teď řeším.

O tom limitu 50 tisíc vím a počítám s tím, že budu to nad těch 50 tisíc doplácet.
Tedy pokud mi vůbec pak schválí druhou rekvalifikaci na D+profesák.
pát srp 28, 2015 1:07 pm

Odpovědět

Zpět na „Legislativní témata“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti