Pokec o AETRu, profesních průkazech, pravidlech, zákonech, apod.

Moderátoři: -Ondra-, martin_100, Olda, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek

Odpovědět
Hanes ŠPK
Příspěvky: 17
Registrován: pát pro 09, 2011 9:18 pm
Bydliště: Šumperk

Příspěvek

OK tak dikec za radu zitra vyrazim s p. Horakem ve dvojku do Holandska tak pojedu rovnou s tou novou no a starou si teda necham. jinak jsem te potkal ve francii jak jsi se vracel ze seatu. jel jsem s tomasem komersem jeho dafem ale nejak si nas prehlid :) tak dikec a zatim cus
sob srp 24, 2013 5:02 pm

Uživatelský avatar
martin440
rumová víla
Příspěvky: 9088
Registrován: sob zář 08, 2007 3:24 pm
Bydliště: irgendwo in Westböhmen-pevná hráz socializmu

Příspěvek

jjj vim radši si na ní označ od kdy jedeš na novou a pak po 28 dnech jí nech stahnout a mužeš jí znehodnotit :wink:
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy http://www.funradio.fr/playfun,
sob srp 24, 2013 8:24 pm

Hanes ŠPK
Příspěvky: 17
Registrován: pát pro 09, 2011 9:18 pm
Bydliště: Šumperk

Příspěvek

fajn dikec za radu
sob srp 24, 2013 11:04 pm

posa
Příspěvky: 497
Registrován: ned bře 21, 2010 9:40 pm
Bydliště: u KH

Příspěvek

Hanes ŠPK:
Pokud ti u staré karty neskončila platnost je porád fyzicky platná tzn.. že jde použit u tachu. Při připadné kontrole bys předložil dvě platné karty.
Následky asi znaš. Na str.9 tohoto tématu máš problémy uživatele Hody v D a nebo na stránkách CSPSD je na kolik to Holanďani "ocení".

Na potřebné dny si pořiď výtisky a starou kartu nech doma.
ned srp 25, 2013 9:18 am

xliborxx
Příspěvky: 164
Registrován: pon led 02, 2012 9:50 pm
Bydliště: Hranice

Příspěvek

Ahojte kolegové já se s těch úřadů asi PO..
Jak to tady tak čtu tak oni vůbec neví co mají dělat,já když jsem byl vyřizovat kartu pro kterou si teprve půjdu, tak mi starou na 28 dní nechají, a další věc co jsem tu četl, že nemusíme vyřizovat nové karty když ještě platí ale stačí jen vyměnit řidičáky. tak to mě na úřadě zase řekli že musí souhlasit čísla na obou dokladech. tak já už opravdu nevím co si má člověk myslet a čeho se má vlastně držet aby neměl prpblémy.Stejně nechápu k čemu vlastně slouží Profesák když ho po mě při žadné kontrole nechtějí.
ned srp 25, 2013 3:11 pm

selny
Příspěvky: 13
Registrován: čtv črc 18, 2013 12:22 am

Příspěvek

xliborxx : tak hlavně profesní způsobilost máš kodém 95 tedka napsanou v řidičáku teda aspon takhle to mam já.A co se týče těch karet tak asi fakt nikdo neví jak to má vlastně být mě prostě číslo řidičáku a karty do tacha nesouhlasí protože mě tu kartu nechtěla vyměnit.
ned srp 25, 2013 3:22 pm

chocholoušek
Příspěvky: 7
Registrován: úte lis 11, 2008 5:19 pm
Bydliště: znojmo

Příspěvek

Zdarec lidi,tak je to tak,že karta se měnit nemusí,ale může.Nikdo vám nic neřekne na to že nesedí číslo řidičáku na kartě,páč tam máte datum platnosti a po tu dobu je platná.
To že vám nechají starou kartu to je jen kvůli tomu aby jste si jí nechali na firmě přečíst a pak jí musíte vrátit.
Nikdy nemůžete respektive nesmíte mít dvě karty u sebe,když vás chytnou tak je nebude zajímat že na starou nejedete,musíte mít ze staré výtisk a ten sebou vozit.
čtv říj 03, 2013 1:25 pm

TP
Příspěvky: 1895
Registrován: úte kvě 03, 2011 9:37 pm
Bydliště: Řevnice

Příspěvek

Tak snad todle je klasickej Českej podvod.Skončil mě profesák,řidičák platil do 016,správní orgáně donutil kůli profesáku měnit řidičák mě to stálo padesát kč,na otázku zda mám měnit kartu do tachografu řekla slečna né když plati(proboha kde je logika,plati jak řidičak do 016,jen ten buzerantskej profesák co ho nikdek krom policejni České země nechtěj propad).Fajn milá slečno,dáte mě doklad ve všech jazykách že se v České policejní republice povoluje že nesouhlasí číslo řidičáku s číslem na kartě do tacha?Ne to nejde!!!Tak jako já se budu hádat s Rakušákem,Němcem,Chorvatem nebo jinou peněz lačnou sviní no to ni.Tudíž nová karta do tacha plus profesak do řidičaku,státem řízená zlodějna jsem tam za 800kč.Moooc mě to připomělo giga podvod s evidenčníma známkama.Za tudle levárnu tu to napomenutí klidně skousnu.
úte lis 12, 2013 12:12 am

Ton10
Příspěvky: 37
Registrován: úte srp 12, 2008 8:26 pm

Příspěvek

můj mladej pracuje ve Španělsku a tam prof.průzaz teprve zavádí,školení si dělal v ČR a chtěl aby mu zase vystavili průkaz tady,ale prý to nejde,protože se to uvádí v řidičáku,kódem,ale ve Špáňu o tom ani neslyšeli,takže 5x školení v ČR zbytečně -náklady s dopravou asi 25000,-Kč v pr...li,týdenní školení ve Španělsku za 200Eur a má vystavenou kartičku,takto jsou sladěné zákony vEU
úte lis 12, 2013 8:05 pm

PedroKV
Příspěvky: 543
Registrován: čtv bře 13, 2008 6:23 pm

Příspěvek

Všichni buďte v klidu, přišlo se na to, že všichni máte neplatnou kartu. Nikde není "e" v kolečku + číslo, stejně jako na druhé straně na kolečku (označení kompatibility se záznamovým zařízením). Takže karta není v souladu s požadavky Nařízení 3821/85 a někde v cizině už našince opepřili. Proč tam není? Zeptejte se na MDČR.

Taky je pecka, že úřady vydají novou kartu řidiče a starou, ale stále platnou řidiči nechají, maximálně ustřihnou roh. Inspektoři z celé Evropy na to čumí jak puci a nechápou. Někteří za to řidiče osolí, někteří k nám volají a někteří už ví a pokud se data nepřekrývají, nechají řidiče být.
ned pro 15, 2013 8:11 pm

Šedý Vlčák
Příspěvky: 516
Registrován: ned kvě 18, 2008 2:35 pm
Bydliště: Severní Morava

Ton10

Příspěvek

chci se jen zeptat, tvůj mladý má španělský řidičák? Jestli nee, zdá se mi divné, že by mu nechtěla vyměnit ŘP.
Pokud má španělský ŘP, tak mu vystavují zase kartičku profesáku jako byla doteď.
Neměl se nechat odbýt. Zavolat vedoucího atd... a řešit to.
ned pro 15, 2013 10:53 pm

Ton10
Příspěvky: 37
Registrován: úte srp 12, 2008 8:26 pm

Příspěvek

v té době měl české oprávnění,ale už měl podanou žádost o vydání španělského,(délka vydání záleží na rychlosti českých úřadů,kdy na žádost španělů odpoví,jestli nemá zákaz řízení atd.-min.2 měsíce),tzn. že už nemohl si nechat vystavit nový český řidičák s harmon.kódem na profesák-zdůvodu oskenování stareho ŘO a podání té žádosti-bylo by zase jiné číslo na novém ŘO.Proto potřeboval vystavit kartičku.Po ověření ho španělé vyzvali k odevzádání českého ŘO (vystavili mu papír k řízení po Španělsku,do zahraničí si nechal vystavit mezinárodní) a asi za půl měsíce mu vystavili španělský se stejným číslem ŘO(bez harmonizačního kódu-to tam ještě neznají,vydávají kartičky) jaký byl na českým ŘO.Kdyby pak zase jel z pět do ČR vystavit si kartičku na nový španělský ŘO,tak by to zase trvalo min. tři týdny(dvakrát cesta do ČR),tak by byl asi 4 měsíce bez práce.
Jedná se o to,že sem do ČR jezdil každý rok na školení,a pak když potřeboval vystavit nový profesák,tak Ti naší šašci změní způsob vydávání a zbytečně vyhodil několik tisíc do luftu.
sob pro 21, 2013 9:06 pm

mtc
Příspěvky: 459
Registrován: pon říj 25, 2010 8:42 am
Bydliště: všude možně

Příspěvek

Trošku oživím téma,jaká je tedka cena za výměnu karty.Blíží se mi konec platnosti a pujdu si nechat udělat novou tak aby jsem věděl kolik si mám zase nachystat chechtáků
Renault Megane II Sedan 1.6 16V 83kw
Renault Fluence Limousine 1.6.16V 81kw
DAF LF 12t Euro 5
DAF CF 18t Euro 6
čtv zář 22, 2016 10:02 pm

KACABNIK
Příspěvky: 51
Registrován: ned srp 24, 2008 9:44 am

Příspěvek

Chtěl jsem se zeptat když jsem ještě nikdy nepoužil novou kartu do tachografu a nastoupím do nové firmy co po mně bude karta požadovat má někdo takovou zkušenost.Budu mít papír z úřadu práce že jsem nevykonával práci řidiče a že jsem byl evidován na pracáku.Co tedy po mně karta bude požadovat co tam mám doplnit když je nová ?
B-)
pát led 27, 2017 11:13 am

Uživatelský avatar
kasty
Příspěvky: 103
Registrován: úte led 05, 2010 6:56 pm
Bydliště: Olomoucko

Příspěvek

Když je nová a máš potvrzení, že jsi neřídil, tak nedoplnuješ nic. Akorát nastavíš zemi kde začínáš.
pát led 27, 2017 1:19 pm

Odpovědět

Zpět na „Legislativní témata“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti