Pokec na veškerá témata, včetně ne-truckerských debat (Vaření, muzika, zážitky z cest, fotky....)

Moderátoři: Olda, -Ondra-, martin_100, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek

DriverBrno
Příspěvky: 779
Registrován: sob lis 21, 2015 6:43 pm
Bydliště: Brno

výška pod mostem

Příspěvek

co používate za mapy nebo navigace kde se dozvíte výšku pod mostem? Díky
čtv led 05, 2017 4:58 pm

jozin
2. NAPOMENUTÍ
Příspěvky: 5150
Registrován: sob pro 11, 2010 5:17 pm
Bydliště: Orlova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

ctu znacky,pak pouzivam hlavu.mosty vysku a vahy jsem vymazal,nepodstatne,realita je vetsinou jina.
Neřeším...
čtv led 05, 2017 5:19 pm

DriverBrno
Příspěvky: 779
Registrován: sob lis 21, 2015 6:43 pm
Bydliště: Brno

Příspěvek

tak Jožine ty to znáš nazpaměť v celé Evropě a když náhodou, tak přehodíš auto přes most a jedeš dál:) Ale co já polovodič, já si musím nějak pomoct.
čtv led 05, 2017 5:25 pm

jozin
2. NAPOMENUTÍ
Příspěvky: 5150
Registrován: sob pro 11, 2010 5:17 pm
Bydliště: Orlova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

neznam jsem stejny blb jak ty,jen mi rekni treba v takem PL jak ti to ukazuje???Kdyz tam na temer dalnici podjizdis most 3.7m??Nebo co ti navi ukaze jak zadas trasu Svitavy-Brno?Tam ten obloukovy most??Ja se tim vubec nezabyvam je vtom zbytecne se pitvat.
Neřeším...
čtv led 05, 2017 5:41 pm

DriverBrno
Příspěvky: 779
Registrován: sob lis 21, 2015 6:43 pm
Bydliště: Brno

Příspěvek

no já mám Sygic v tabletu a ten mi právě výšku neukazuje, páč ho mám pro osobák, úplně jse zapomněl, že když mám plachtu 4 m, tak musím po těch značkách čumět, ale jedna byla tak zarostla 3,7 m že jsem pak chuj 1 km couval abych se zalomil do lesa:) Stačila by mališkost, když už je ten most zanesen do mapy, tak ho propojit s vrstvou značek, není to žádná nepřekonatelná věc, ta databáze musí existovat.
čtv led 05, 2017 5:47 pm

jozin
2. NAPOMENUTÍ
Příspěvky: 5150
Registrován: sob pro 11, 2010 5:17 pm
Bydliště: Orlova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

no jenze treba ten most ze Svitav na Brno je zanesen vsude si myslim,v navi v mape na silnici znacka,a stejne se tam jezdi bezne,jina ceste neni,tak kcemu ty ruzne aplikace?tak jsem to myslel.taky jsem cuval nekde ve vych.cechach kilmetr s vlekem,ted uz vim ze am neprojedu :D
Neřeším...
čtv led 05, 2017 6:03 pm

Uživatelský avatar
M.Z.
Příspěvky: 1791
Registrován: ned kvě 15, 2011 12:36 pm
Bydliště: Pržno FM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Navigace by tě správně neměla vést trasou s nízkým mostem, ale my používáme normální papírovou mapu pro trucky. Ani ta není úplně 100%, ale z 99% se dá spolehnout.
R490
Nooteboom OSDS 48-03
hoonring.cz
čtv led 05, 2017 6:07 pm

DriverBrno
Příspěvky: 779
Registrován: sob lis 21, 2015 6:43 pm
Bydliště: Brno

Příspěvek

to myslíš ten železniční u Svitávky? Kolik tam ta výška ve skutečnosti je?
čtv led 05, 2017 6:11 pm

jozin
2. NAPOMENUTÍ
Příspěvky: 5150
Registrován: sob pro 11, 2010 5:17 pm
Bydliště: Orlova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

znacka netusim,asi 3.5m,vice ne.Jezdi se stredem vozovky,odjakziva sto let asi,pak mas hned benzinku a pred ni placek na kterem stoji policejni oktava a chce pokudu x tisic za to zes tam jel :shock:
Neřeším...
čtv led 05, 2017 6:14 pm

mtc
Příspěvky: 459
Registrován: pon říj 25, 2010 8:42 am
Bydliště: všude možně

Příspěvek

Jozin kdyz na te ypsilonce na výjezdu se Svitav pojedeš rovně tak zhruba za 3 km přejedeš přes žel.přejezd doleva a vyjedeš u toho bazaru na tu hlavní štráse směrem na Brno a od Brna to samé
Renault Megane II Sedan 1.6 16V 83kw
Renault Fluence Limousine 1.6.16V 81kw
DAF LF 12t Euro 5
DAF CF 18t Euro 6
čtv led 05, 2017 6:20 pm

jozin
2. NAPOMENUTÍ
Příspěvky: 5150
Registrován: sob pro 11, 2010 5:17 pm
Bydliště: Orlova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Ok,diky.
Neřeším...
čtv led 05, 2017 6:24 pm

Walach
Příspěvky: 16
Registrován: ned čer 17, 2012 3:50 pm
Bydliště: Valašsko

Příspěvek

Je tam 3,5 . Vloni jsem tam jel poprvé , sice jsem to v mapě viděl ale nedošlo mě že je to na hlavní :oops: Když jsem uviděl značku , krve by jste se ve mě nedořezali . Měl jsem dva silniční válce , výška 4,2 ale prolezl jsem a ještě tam trochu místa zbylo. :wink:
čtv led 05, 2017 6:43 pm

sof
Příspěvky: 1947
Registrován: ned lis 27, 2011 4:29 pm
Bydliště: ..

Příspěvek

Moje gps na vahu a vysku v zapadnej europe funguje spolahlivo. Ale v cechach vaha nefunguje, neda sa jazdit z nastavenymi 40tonami. Na zapade tam mam 40ton stale, aj ked idem naprazdno... Ten oblukovy most poznam, tiez ma prvy krat prekvapil a myslim si ze gps by ma cez neho nepustilo. Na tom moste je dana vyska, gps ju pozna a to ze sa tam da prejst uz gps neriesi.

Ale, vseobecne na vysky funguju tie truck gps dobre, mozno okrem polska. A na vahu tieto truck gps nefunguju na slovensku, v cechach a rakusku.
čtv led 05, 2017 7:45 pm

akegonic
Příspěvky: 12
Registrován: čtv pro 25, 2014 11:58 pm
Bydliště: Malacky, Slovenská republika

Příspěvek

Ja používam navi Mio Spirit Truck kde zadám rozmery a váhu vozidla - valníka. Aj napriek tomu ma to na ceste (v SR) zo Štúrova do Nových Zámkov v obci Gbelce doviedlo pred železničný podjazd a musel som sa otočiť. V Banskej Bystrici smer Brezno, ešte keď nebol obchvat, ma navi smerovala na obchádzku, hoci výška auta bola v pohode. To isté je keď idem do priemyselných parkov v Dolnom Kubine. Tiež ma to vedie obchádzkou no pod ten most sa stanem v pohode. Navi je orientačná. Ukáže mi cestu ale ak sa odlišuje od mojej predstavy tak neviem či je to kvôli mostu alebo váhe. Hoci mám váhu zadanú 3,5t nepustí ma to cez Zvolen, Lučenec na Košice. Ako píše jozin ... spoľahlivá je iba vlastná hlava. Oblúkový most Brno - Svitavy, pred Lány ... som si išiel pohodovo po rovinke, zrazu klesanie a ostrá vľavo s tunelom ktorý som nečakal. Z tachykardie ma dostal oproti idúci šofér trucku čo to prebehol stredom. Od vtedy si dávam pozor.
čtv led 05, 2017 7:46 pm

jozin
2. NAPOMENUTÍ
Příspěvky: 5150
Registrován: sob pro 11, 2010 5:17 pm
Bydliště: Orlova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

V CZ to na ty vahy nemuze nikdy fungovat uz jen z principu.Jedes vecne v nejakem zakazu,dnes bezne potkas na hlavnim tahu mostek 15t treba,v zavorce dodatkovych 30t treba,jedine vozidlo,jenze ja mam 40.Tudiz tam spravne jet nemuzu.Ale jezdi se tam naprosto bezne a nikdo to neresi.Mostu na vysku je vice v cz,pres Ostravu se taky kdysi jezdilo po tramvajovych kolejich a tam znacka 3.8m.Proto jsem psal z uvodu hned ze to mam vse zrusene to omezeni a je klid,je jen na me kam to poslu.
Neřeším...
čtv led 05, 2017 8:00 pm

Odpovědět

Zpět na „Netechnická témata“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů