Pokec o AETRu, profesních průkazech, pravidlech, zákonech, apod.

Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek

Odpovědět
KUNA
Příspěvky: 117
Registrován: čtv říj 22, 2009 7:30 pm
Bydliště: Hospoda

karta firmy

Příspěvek

Zdar chlapi nevíte kdo vydává kartu firmy a jaké je nejlepší sowtware na vyhodnocování dig. tachografů.dik
stř lis 18, 2009 8:11 am

Uživatelský avatar
TACHO.1
Příspěvky: 1734
Registrován: stř črc 29, 2009 11:50 am
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

1. Paměťové karty vozidla a karty servisu se vydávají na základě žádosti.



2. Tiskopisy žádosti o vydání paměťové karty vozidla a servisu jsou k dispozici na všech obecních úřadech ORP; dále je možno je tisknout z oficiálních webových stránek Ministerstva dopravy



3. Žadatel je povinen řádně a pravdivě vyplnit žádost:

a) o vydání paměťové karty vozidla; k žádosti předkládá průkaz totožnosti (občanský průkaz nebo cestovní pas), dále se předkládá (a je součástí podání společně s žádostí) úřední doklad o existenci právnické či fyzické osoby, např. živnostenský list, výpis z OR, koncesní listinu; atd. nebo jejich ověřené kopie (ověření musí být souladu se zákonem č. 21/2006 Sb.) v případě že vyřízení bude zajišťovat jiná osoba než jednatel společnosti (v případě právnické osoby) či fyzická osoba podnikatele, pak zplnomocnění k zastupování.

b) o vydání paměťové karty servisu; k žádosti předkládá průkaz totožnosti (občanský průkaz nebo cestovní pas), dále se předkládá (a je součástí podání společně s žádostí) úřední doklad o existenci právnické či fyzické osoby, např. živnostenský list, výpis z OR, koncesní listinu; atd. nebo jejich ověřené kopie (ověření musí být souladu se zákonem č. 21/2006 Sb.), zplnomocnění pověřeného servisu pro držitele karty, předložení kopie platného „Osvědčení“ či „Certifikátu“ o ověřování tachografů vydávaných ČMI (Český metrologický institut). Platné znamená, že datum platnosti těchto dokumentů bude pozdější než datum podání žádosti. V případě, že žádost vyřizuje jiná osoba než osoba na kterou bude servisní karta vystavena (osoba oprávněná pro ověřování digitálních tachografů tj. osoba žadatele), musí být podpis žadatele na žádosti úředně ověřen a vyřizující osoba musí mít k tomuto úkonu plnou moc.

Žadatel podle ustanovení kapitoly VI. Nařízení č. 1360/2002 neobdrží na stejnou fyzickou či právnickou osobu paměťovou kartu servisu a zároveň paměťovou kartu vozidla i přes splnění všech náležitostí spojených s vydáním karty. Vyhověno bude pouze dříve podané žádosti.

Žadatel po ověření správnosti údajů žádost před pracovníkem sběrného místa podepíše vyjma případu u servisní karty, kdy žádost bude již podepsána osobou oprávněnou pro ověřování digitálních tachografů, kdy podpis musí být úředně ověřen.



4. Při podání žádosti o vydání paměťové každé karty vozidla a karty servisu žadatel zaplatí správní poplatek ve výši 700,00 Kč.



5. Po prověření správnosti vyplněných údajů obecní úřad ORP žádost odešle do výroby. Paměťová karta bude ve lhůtě 15 dnů od přijetí žádosti u příslušného úřadu ORP připravena k vydání.



6. Reklamace případných vad vyrobených karet se řeší s příslušným úřadem ORP.



7. Paměťová karta vozidla se vydává na pět let. Paměťová karta servisu se vydává na jeden rok.
on-line poradenství pro řidiče
https://www.facebook.com/groups/939367739437323/
stř lis 18, 2009 9:56 am

Uživatelský avatar
TACHO.1
Příspěvky: 1734
Registrován: stř črc 29, 2009 11:50 am
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Žádost ti můžu poslat do emailu,nebo si ji stáhni z internetu. :D
on-line poradenství pro řidiče
https://www.facebook.com/groups/939367739437323/
stř lis 18, 2009 9:57 am

Odpovědět

Zpět na „Legislativní témata“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 hostů