Pokec na veškerá témata, včetně ne-truckerských debat (Vaření, muzika, zážitky z cest, fotky....)

Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek

Uživatelský avatar
Tom-Oaza
Příspěvky: 1886
Registrován: ned čer 12, 2011 12:33 pm
Bydliště: Nikol-city
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

no a prave ten subjekt ktery zminujes vi o tomto problemu taky jak to chodi v doprave :wink:
Renault Master
Peugeot boxer
Iveco Daily 35C12 2x
Lancia Kappa 2,4 TDS
stř říj 23, 2013 11:28 pm

mantak
Příspěvky: 19
Registrován: úte led 29, 2008 12:51 pm
Bydliště: route in EU

Příspěvek

Truckjobs - já vím, že jsem štoural, ale nedá mi to. Co teda Vaše mateřská firma ČESMAD dělá pro to jednání mezi dopravci a řidiči? Kde jsou nějaké výsledky? Kde se Česmad zastal řidičů? Česmad je všude, řeší si jen svoje zájmy - vyjímky na mýtné apd.

Jediný výsledek snažení vůči řidičům je ČESMAD bonz linka - udej řidiče (už nevím jak se to přesně jmenovalo). Už je to staršího data, ale myslím, že si tu linku pamatuje každý řidič.

A pokud si myslíte, že MF by neskočilo po zdanění diet u řidičů, jste na velikém omylu. Nevím jak nynější nebo nová vláda ale Kalousek by zdanil vše. :-)

Truckjobs:

Co udělat anktetu, kolik řidičů sehnalo práci přes Váš portál a jak jsou tam spokojeni, případně jak rychle tu danou firmu opustili a zda je tyto firmy nutili porušovat předpisy. Pokud zde chcete dělat seriozní dotazníky, zveřejněte tyto výsledky - zajímat budou určitě každého.
čtv říj 24, 2013 8:07 am

Truckjobs
Příspěvky: 25
Registrován: úte úno 12, 2013 10:27 am
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Dobrý den. Nejdená se sice o o předmět této diskuse a proto nebudu osobně pátrat v archívech, ale jen z paměti mohu zmínit kampaň "Jedeme v tom spolu", při které byly využity nemalé finanční prostředky na kampaň, která měla vyvrátit mýtus tak vžitý mezi českou veřejností, a to, že profesionální řidič se rovná profesionální vrah. Ruku v ruce s tímto došlo ke spuštění projektu výchovy a podpory nových, začínajících řidičů (a to zejména již na středních odborných školách). Velmi často dochází v médiích k obraně řidičů v rámci zpravodajských reportáží o nehodovosti řidičů kamionů. Současně byly vytvořeny školící programy speciálně pro řidiče, přičemž jen Česmad proškolí 10 tisíc profesionálních řidičů za rok a tím se dále zvyšuje kvalifikace těchto řidičů. Ale samozřejmě je vše jen o úhlu pohledu, kdy vy mi budete opět argumentovat něčím dalším. Skutečností je, že o těchto věcech ani Česmad, ani my jen nemluvíme:o)
Na konci našeho dotazníku je i výzva, abyste sami napsali, na co dalšího se v našich průzkumech máme zaměřit. Pokud jste jej tedy vyplnil, mohl jste uvést, abychom se na průzkum spokojenosti uchazečů o pracovní pozice na Truckjobs zaměřili. My toto samozřejmě velmi rádi učiníme i tak, neboť to pro nás bude zajímavé měřítko úspěchu. A stejně ta samozřejmě tyto výsledky zveřejníme. Pokud již ovšem nyní víme, že za pouhý půlrok náš portál vyzkoušelo 2100 profesionálních řidičů a zveřejněno bylo více než 120 volných pracovních míst, tak se na tatyo výsledky průzkumu sami těšíme.
U problematiky jak dlouho řidiči na dané pracovní pozici vydrželi a jaké byly hlavní potíže se opět vracíme k našemu dotazníku, který byl právě proto vytvořen.
S pozdravem. TB
První pracovní portál pro řidiče
Uchazeči mohou zdarma na portálu zdarma vyhledávatpracovní nabídky spravovat a pravidelně aktualizovat svůj profesní profil.
čtv říj 24, 2013 8:48 am

RADO71

TRUCKJOBS Jeden odkaz

Příspěvek

Promiňte mi,že se do toho nějakým způsobem montuju,ale moc mně to zajímá a když tedy chcete nějaký podnět,tak bych Vám tady dal malý odkaz na článek,který je přímo k věci...je o mzdách řidičů a měl by Vás zajímat...ale myslím,že už jste ho možná četl...

http://dopravaplus.cz/jak-se-plni-sliby-a-dohody/


Obrázek



ZDROJ.DOPRAVAPLUS /FACEBOOK
čtv říj 24, 2013 3:01 pm

Truckjobs
Příspěvky: 25
Registrován: úte úno 12, 2013 10:27 am
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Dobrý den Rado71. Opravdu děkuji za příspěvek a zajímavý článek. Přesně toto jsou skutečné nešvary o nichž se všeobecně jakoby ví,ale málokdy je někdo podložil čísly a vyšel s nimi na světlo. I na toto se chceme zaměřit. Ale k tomu, abychom tak mohli učinit, budeme musel mít v ruce jasné podklady. A to je naší snahou. Ceníme si jakékoli pomoci poukázat na tyto skutečnosti a proto oceníme, když nám jakékoli další materiály zašlete.Například na email: info@isdcb.cz
Děkuji a přeji Vám příjemný den. T.B.
První pracovní portál pro řidiče
Uchazeči mohou zdarma na portálu zdarma vyhledávatpracovní nabídky spravovat a pravidelně aktualizovat svůj profesní profil.
čtv říj 24, 2013 3:10 pm

RADO71

Příspěvek

Děkuji za reakci,nicméně já jen četl článek...mne se tento problém může týkat spíše v budoucnu,tím spíše se o něj zajímám.Asi je jasné,že málokdo najde odvahu se svěřit otevřeně a riskovat ztrátu zaměstnání ,protože právní ochrana v této zemi není příliš na vysoké úrovni.Také navíc chápu složitou ekonomickou situaci firem,které často hrabou po dně....a jak opakovaně říkám,nezávidím nikomu,kdo se snaží v těchto právních podmínkách i těch ostatních podnikat.
Ten příspěvek jsem tam spíše dal proto,že jste se ptal na podněty a já mám pocit,že jádro problému není v jednotlivostech,ale v celku.Ale to by asi bylo třeba kopat za Dopravu,ne jen za řidiče nebo firmy... a co se týká toho zdaňování diet...naprostý souhlas s ostatními...první po čem sáhne MF budou právě diety...je to pro ně jednoduché řešení,stejně jako zvýšit DPH než zajistit řádný výběr daní.
čtv říj 24, 2013 3:23 pm

čtv říj 24, 2013 3:47 pm

delivio

Příspěvek

Průzkum je hotový

Obrázek
:clap:
čtv lis 28, 2013 5:41 pm

Odpovědět

Zpět na „Netechnická témata“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti