Galerie, downloady, témata, ... jednotlivých uživatelů

Moderátoři: martin_100, Globe, Chomuťák, BajlachVT, tatracyber

Odpovědět
Uživatelský avatar
roadtrain
1. NAPOMENUTÍ
Příspěvky: 10567
Registrován: sob črc 04, 2009 3:51 pm
Bydliště: CZ-Slezsko-Slaskie

Příspěvek

PETICE nemá význam když koalice prohlásila že minimální mzda ze bude jednou za rok zvyšovat o 500kč no když k tomu dodáme zbytek (dan,odvod státu atd) tak se chystejme na zvyšování nezaměstnanosti.
Steinkohle kipper Orientexpress
.................
Bonzáky je třeba spacifikovat,bohužel rozbít ciferník jim nelze,takže je třeba odstřihnout je od zdroje informací.
ned kvě 04, 2014 11:45 am

delivio

Příspěvek

To není průkazné, že zvýšení povede k prohloubení nezaměstnanosti.
Můžu sem sice hodit link na takovou studii (nepochází z ČR), která je vypracovaná, ale stejně tak můžu přidat oponentní názory.
Pokud budu tvrdit, že procenta nezaměstnaných porostou tak musím prvně zodpovědět, proč čísla nezaměstnaných rostou do astronomických čísel doposud.
Diskuze se na to vedou i jinde.Třeba Krugman má na to jiný pohled.

Našim laickým pohledem můžu říci, že pokud mám menší plat, tak spíše se uskromňuji a neutrácím.Tím pádem nenakupuji a neinvestuji.Jen do nutného minima.
Pokud neutrácím není výroba. Méně se prodá .A tak pořád dokola. Pokud se rozvine deflační past je problém. A někde kolem se pohybujeme.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Deflace
ned kvě 04, 2014 1:08 pm

Mamlas
Příspěvky: 515
Registrován: ned úno 20, 2011 7:40 pm
Bydliště: Okolo Hradce
Kontaktovat uživatele:

Roadtrain

Příspěvek

Roade, a ty těm slibům o zvyšování věříš? To jsi možná jediný!!! Osobně mi není známa jediná politická strana a nebo vláda ČR, která by plnila své předvolební sliby, které se týkají občanů této země!!!!
ned kvě 04, 2014 1:21 pm

lukasV

Příspěvek

To není průkazné, že zvýšení povede k prohloubení nezaměstnanosti.
Tak ju zvysme na 4 000€ :roll: Nieco taketo moze povedat len clovek ktory nikdy nezamestnaval ludi :wink:
ned kvě 04, 2014 1:26 pm

delivio

Příspěvek

lukasV
Co to je za argument :lol:
Uveď jediný příklad, proč by se neměli řidiči starat o své zájmy? Na oplátku ti uvedu deset příkladů lidí a organizací, kteří to dělají.
Nieco taketo moze povedat len clovek ktory nikdy nezamestnaval lud
http://www.patria.cz/zpravodajstvi/2360 ... stice.html
ned kvě 04, 2014 1:46 pm

lukasV

Příspěvek

Krugman asi este nepocul o Lafferovej krivke.
ned kvě 04, 2014 4:51 pm

Mamlas
Příspěvky: 515
Registrován: ned úno 20, 2011 7:40 pm
Bydliště: Okolo Hradce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Proč Německo zavedlo minimální mzdu?

Je to bariéra proti imigrantům ze všech světových stran, zejména z východu bude rušno, a nastavili takovou minimální mzdu, za kterou může Němec klidně pracovat a slušně žít, což se o naší minimální mzdě říct nedá. Tedy jinak řečeno, učinili opatření proti devastaci vlastního pracovního trhu cizinci podbízejícími se tak levnou pracovní silou, že za takou mzdu nelze pořídit běžný středoevropský životní standard.
ned kvě 04, 2014 5:31 pm

delivio

Příspěvek

Je to možné.Pak by mě tedy zajímalo jak se na míru zdanění a Laffertovu křivku dívají tyto dvě skupiny.

-podnikatel platící dle zákona versus podnikatel neplatící dle zákona

-zaměstnanci placení dle zákona versus zaměstnanci placení jinak.

Pak víš že ta křivka ovlivňuje jen jednu část. Druhou neřeší. Máš toho plné weby i TF na všechny způsoby :wink:
Bez pravidel to prostě nejde, ani v tenise :)
TTN to píše jinak na 1 straně
http://www.liaz.cz/forum/viewtopic.php?t=13884&start=0
ned kvě 04, 2014 5:36 pm

RADO71

Laický pohled

Příspěvek

Nejvíce souhlasím s teorií,že menší mzdy znamenají neblahý dopad na ekonomiku,která má přívlastek tržní.Či přesněji menší kupní síla.Pokud došlo ke zvýšení cen zboží resp. DPH ,znamenalo to okamžitou reakci ze strany spotřebitelů a řetězovou reakcí následovaly negativní dopady ve všech oborech.Takže argumentaci o Lafferově křivce by si měl spíš poslechnout ten,kdo zvyšoval daně.I přímo v rodině,kde máme podnikatele v oblasti řemeslných prací,byla následkem toho,že zákaznící z důvodu úspor omezili zakázky a následně z dílny tento musel propustit ze čtyř zaměstnanců tři lidi. Otázka zní,proč reálná kupní síla v ČR klesá.Pokud je důvodem ekonomická recese ,tak by měly vlády řešit opatření,které tomu zamezí.Je totiž jen těžko odůvodnitelné,proč v okolních zemích tomu tak není.Asi by bylo trošku pokrytecké tvrdit,že řidiči chtějí zvyšovat své mzdy z důvodu záchrany tržní ekonomiky,tak to určitě nebude.Ale spíše se ptejte,jestli vzhledem k požadavkům na profesní vzdělanost je základní mzda ( tedy já se bavím o té základní)přiměřená.Po přečtení Nahé pravdy od PaŠ ,zjištěním jak jsme na tom s daněmi v provnání s okolním světem,musí každý dojít s k názoru,že jsme v zemi,kde základní ekonomické poučky stejně selhávají,protože tady neplatí skoro žádná pravidla.Nebojovat v této chvíli za to,co bych nazval narovnáním,než zvýšením mzdy by podle mně nebylo správné.Dělají to zaměstnanci většiny oborů (kolektivní vyjednávání),za své zisky,dividendy...cokoliv ,bojuje každý.Ano Roadtrain má svým způsobem pravdu,když vypíchne jen obor dopravy,že zde může stoupnout nezaměstnanost,ale ruku na srdce...v jiných sekcích tady na TF se hořekuje nad tím,že když ÚP neví co s nezaměstanným,nechá ho udělat řidičák,vrhne ho na trh,který jej semele,protože firem,které potřebují nezkušené řidiče,kteří budou jezdit tak "jak oni mu řeknou" rozuměj mimo zákonná pravidla je dost.Takže sečteno podtrženo....místo menšího počtu řidičů s větší mzdou,která bude víceméně odrážet reálně nároky na tuto profesi ,tady bude spousta řidičů,živořících na minimální mzdě,protože jejich mzda bude odvozena z položek,které jsou proměnné a není možno na ně spoléhat.Konkurence z východu ? Kdo sleduje zprávy na různých blozích,tak stejně tuší,že západní státy už spustily proces,který i v tomto zavede nová pravidla k ochraně jejich trhu.Pokud něco podobného neudělá i naše země,určitě to nebude bez následku.V každém případě aspoň o tom diskutujete a to je dobře.Ono totiž pravidlo o neviditelné ruce trhu je podle mně ta největší blamáž,protože se hodí spíše do středověku a ne do současného světa,který je nastaven na spotřebu a nikoliv na úspory.Jde o to najít rozumný kompromis a nebo se vrátit k plánované ekonomice.Toť můj názor.
ned kvě 04, 2014 6:16 pm

lukasV

Příspěvek

Delivio, to co opisujes nie je ekonomickym problemom statu ale problemom zakonnodarnej a sudnej moci statu :wink: Ekonomicke "problemy" su len nasledkom.

A pristahovalectvo v Nemecku? V rakusku je to mozno ovela vacsi problem a kazdy si radsej dohodne kolektivne zmluvy.
ned kvě 04, 2014 7:21 pm

delivio

Příspěvek

To co popisuji je problém nás všech. Nikdo si to moc nechce přiznat ale jeto tak.
Už jsem to jednou psal.Může být sebelepší řidič,vzdělanější a certifikovanější a bude pořád na stejné úrovni jak zde vzpomínaná paní s luxusním smetákem a její profesí.
To má za následek vysoká míra konkurence a pokřivení dopravního trhu na všech úrovních. Přiznávají to svorně řidiči i dopravci. Ovšem ani jednomu se nechce moc přiznat, že by spolu měli vycházet a udržovat určité principy.debatovat a najít kompromis.
Nemůžu za to že se dlouhodobě zvyšovala daň aniž by se přiměřeně zvyšovala mzda.
Zostřování pravidel v tomto oboru bude mít a má dopady na všechny.Plno jich to pocítilo na vlastní kůži a řada ještě pocítí.O tom nepochybuji.Prostě to přijde.
Rozhodnutí kolik lze nárokovat za zranění, smrt, bodový systém v D tomu pomůžou a další. Bude to jen o tom kdo se dostane z kola ven.
Tak třeba to stačí..ale nemyslím si to. Pokud jo tak ať je to co nejtvrdší pro řidiče.

Na jednu stranu se vyžaduje kolegialita ( dejte info o práci,firmě, penězích atd) a na druhé se tváříme, že nemáme spolu nic společného.To nechápu.
ned kvě 04, 2014 8:38 pm

Mamlas
Příspěvky: 515
Registrován: ned úno 20, 2011 7:40 pm
Bydliště: Okolo Hradce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

I když odborářům moc nevěřím, zde je zajímavý článek, kde jsou zminovany i zajímavé myšlenky ohledně minimální mzdy.http://m.novinky.cz/articleDetails?aId= ... Id=5&sId=5
pon kvě 05, 2014 10:03 am

Mamlas
Příspěvky: 515
Registrován: ned úno 20, 2011 7:40 pm
Bydliště: Okolo Hradce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Pro všechny Volvaře jsem na FB připravil novou soutěž. Podrobnosti zde:

https://www.facebook.com/groups/Volvo.T ... up_comment
sob kvě 31, 2014 11:52 am

čtv říj 09, 2014 3:19 pm

Mamlas
Příspěvky: 515
Registrován: ned úno 20, 2011 7:40 pm
Bydliště: Okolo Hradce
Kontaktovat uživatele:

Pozvánka pro rockery

Příspěvek

Rád bych všechny příznivce rockové hudby pozval na benefiční koncert věnovaný Sandře Preiszové, který se uskuteční 3.7.2015 v obci Vír, v blízkosti Bystřice nad Pernštejnem. Zde je odkaz na FB událost koncertu. https://www.facebook.com/events/801529089930394/
čtv bře 26, 2015 8:46 pm

Odpovědět

Zpět na „Uživatelská sekce“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů