Modeláři, cokoliv potřebujete, pište sem. Snad Vám jiný modelář poradí:-)

Moderátoři: martin_100, Olda, Hynek, Pavel Bíteš

Odpovědět
Uživatelský avatar
Šnek
Příspěvky: 1123
Registrován: úte úno 19, 2013 3:53 pm
Bydliště: Náchod
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Něco od kolegů ze zahraničí:
https://www.youtube.com/watch?v=ob5EagMVZC8
úte říj 28, 2014 7:39 pm

Uživatelský avatar
WMA
1. NAPOMENUTÍ
Příspěvky: 266
Registrován: pát říj 11, 2013 6:59 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Tak jsem se donutil a procetl si to tu. Je to fakt sila nektere prispevky cist.
Mam par poznatku, nebudu snad psat slohy, jen vytknu par bodu:
Ze se tu deje odrazovani novacku, ano, s tim plne souhlasim. Nevim jestli ja jsem pro Vas "novacek", ale me to co se tu posledni dobou deje odradilo, a trvalo mi nekolik tydnu nez jsem se sem vratil.
-Chudak Plecky ktery to tu od Franty a Edy schytal, pritom ani nechapu proc. Jen jsme 4, kteri nemaji prevodovku a proto chceme stridaky.
-Ja mit nikdy tak hezky scale model jako maji Franta, Milda, a Eda nebudu, hlavne je to o podvozku. A nejvic se mi stejnak libi Pavluv Ginaf, pro ktereho jsem i hlasoval na dakaru. A ani nejsem tak zrucny modelar, abych si udelal takovou krasnou kabinu jako mate vsichni ostatni(i vcetne Liazek),neudelam si ani vlastni interier, ani helmy pro pandulaky. Muj vrchol je mit tam 2x Igracka.
-Penalizovat nekoho za zvuk. jednotku je uplna kravina, jsou to jen dalsi investovane penize ktere si kazdy nemuze dovolit. jinak by se urcite kaudemu z nas libilo kdyby to hezky vrcelo :)
-Vaha min 4kg? Sorry, ale to je taky blbost, ja to byl pred chvili vazit a mam 3,27kg, kam mam jako narvat 0,75kg?? Nemam prevodovku, to mi proste ten podvozek neutahne.
-Mildo: Tkz pokud dobre ctu novy technicky list, ja budu patrit asi do T2 nebo kam? musim dodelat vyjezd. plechy tomu rozumim, ale ram na boudu? To bude osklivy.
Fotky ti poslany, real a muj truck.
-Franto: Dalsi zavod jsme chteli poradat ja se Snekem. Jediny kdo na to odpovedel byl Milda. Lokalita vhodna, majitel prilehle restaurace akci naklonen, ale nikdo nic. Nasel jsim jinou jeste lepsi lokalitu, mam spoustu napadu, vymyslene RZ, tak pristi rok to zkusime s Pavlem znova a uvidime jaka bude odezva.
-Jo a k tem motorum, na dakaru ve Veseli jsem tam mel stejnosmerny 55T robitronic, a videli jste vsichni ty casy a umisteni jake jsem zajizdel, a to jsem to mel na vysilacce stazeno na 55%. Coz takhle to stahnu i u stridaku.
-Jinak uplne se tu ztratila ta nejdulezitejsi myslenka kvuli ktere jsem chtel jezdit na zavody, setkani. A to byt v dobre parte, zdrave si zasoutezit a hlavne si uzit spoustu zabavy u jezdeni! Ale stalo se z toho Frantovo hajeni prvniho mista za kazdou cenu, jeho boj proti vsem zmenam, motorum, a hlavne aby ho nekdo nepredjel. Promin ale je to tak.
-To ze jsem na dakaru ve Vesseli byl posunut "vymyslenym" pravidlem na 4te misto, presto ze jsem dojizdel lepe, me vadi jeste ted. Ale uplne nejvic me na tom mrzi to, ze jsem nekterym lezel v zaludku natolik ze k tomu doslo! Ja vim, jsem novej,mam uplne obyc auto,nemam ani prevodovku ani zvukac atd. Krasne se mi to potvrdilo potom v Semine, jezdil jsem posledni kvuli motoru kterej nefungoval a mel jsem klid, nikdo me v uvzovkach nebuzeroval ze nemam tohle a tamto.
-Tim se oklikou vracim k tomu ze to ma byt hlavne zabava coz po tomhle proste neni, a vsechny ty skvele veci to zabiji. Jako treba steaky co delal Milda, nadherne pocasi, skvele prostredi, trate, pokec s ostatnimi...Pavla uz jsem zval, at se prijede podivat jak to vypada na zavode Safari Cupu RC Rally, jaka tam je atmosfera a kamaradstvi, tohle by mel byt i cil RC Dakaru.
-jeste si urcite vzpomenu tak doplnim
-Jo a ptal jsem se na casomiru kterou mame na rally, stala 6 tisic. je to pres fotobunku, a tabulku, tkz to automaticky pocita casy, daji se tam dat i penalizace. no ale stala 6tisic. A v MCR RC Rally maji casomiru za 9 tis, plus dalsi blbosti jako startovaci displey atd.
Naposledy upravil(a) WMA dne pát říj 31, 2014 12:11 am, celkem upraveno 6 x.
čtv říj 30, 2014 10:41 pm

Uživatelský avatar
WMA
1. NAPOMENUTÍ
Příspěvky: 266
Registrován: pát říj 11, 2013 6:59 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Franto, tohle jsem treba vubec nepochopil proc pises, a takovychto prispevku je tu od tebe za posledni cca mesic pomerne dost.
"a PEPA (Dojčar) se probudil to ti žena dovolila..... kouknout na pc jak to vypadá za obrácenou cedulí tvé obce? ty jí znáš vlastně jenom ze strany od baráků.. nikam nedojedeš jenom komentuješ.. to jsi moc daleko nedošel.."
"to je zase bez ničeho PLECKY TO ROZHASIL A UTÍKÁ"
Proc jdes po Pepoj fakt nechapu, a proc po Pleckym? jen proto ze chceme aby se zmenila trochu pravidla?

A spoustu tvych vet jsem ani nepochopil, gramatika, stavba vety, podmet a prisudek, to ti nic nerika.
"taky to vyčetl když kolo točí tak zahrabává motor topí já od startu šlápnu a v písku v klidu méně plynu a kolo se neboří nehrabe tolik a taktiku trochu před dunou do ní hrábnout MOC je hrob lepší ubrat před vrchem motor je v klidu netopí a pak se přehoupnout CMALDO to je ono moje taktika taky PLECKY jak mu to topilo a nešlo jak chtěl tak pak to bojování trochu vzdal a jak zvolnil tak zajel na 3. místě a následně se namlsal tak na to šlápl a topil a tak zase vzdal a zajel znovu 3. místo DKE TO JE!!! když jel v pohodě tak netopil a jel je to i na videu jak dolítl Jamala a to je ono v klidu neždímat"
...co to sakra je?...tomu ja fakt nerozumim.
čtv říj 30, 2014 11:24 pm

spida
Příspěvky: 1642
Registrován: stř bře 01, 2006 9:28 am
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Pánové nejsem sice RCčkář, ale k Dakaru a Dakarským modelům mám hodně blízko. Z toho co se tady děje je mi docela smutno. Samozřejmě že vám tady do těch pravidel nebudu kecat, ale chtělo by to fakt nohu z plynu aby se vám z toho nevytratila ta radost z modelaření a hlavně těch vašich setkání. Nebudu tu nikoho jmenovat , ale někteří se tu chováte dost arogantně a berete si do úst ty kterým v modelařině nesaháte ani po kolena. Takže než někteří něco napíšete tak si to po sobě dvakrát přečtěte a zamyslete se, jestli je to tak opravdu OK. Váš druh modelářství obdivuji a mým snem je taky si někdy postavit něco pohyblivého, ale přiznám se že některé vaše nároky pro zařazení do kategorií mi přijdou poněkud směšné a jenom jako snaha uplně odradit ty kteří v tom nejsou tak dobří. No nic už jsem psal dlouho a stejně si z toho nic dělat nebudete. Jen jsem chtěl abyste tu měli názor někoho nestranného. :wink:
Obrázek
pát říj 31, 2014 12:44 am

Uživatelský avatar
Jozef Dojčar
Příspěvky: 1163
Registrován: ned kvě 07, 2006 8:26 pm
Bydliště: Jedovnice

Příspěvek

Já už bych do toho kluci víc nešťoural. Pravidla jsou nastavená, kdo bude chtít závodit na bednu, postaví model podle nich, ostatní si budou muset zajezdit pro radost.... :driver:
pát říj 31, 2014 8:42 pm

Uživatelský avatar
Milda
Příspěvky: 5780
Registrován: pát bře 23, 2007 5:03 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Zdar dnes poslední den :lol:
ozval se konečně i Honza nevím co mu mám k tomu napsat konkrétně jsem to probíral někde na 139 až 145 straně :wink: prostě jednou jsem ustoupil a pak už to byly následky, tak jsem vytvořil ještě jednu třídu pro začínající a nedokončené modely. Zrušil jsem ty názvy a nechal jsem jenom čísla třídy.
Nechci slevovat v kvalitě modelů, kvalita lepší než kvantita :wink: Ono je to zajímavý i pro některé hosty. Prostě ta laťka je dána dost vysoko :!:
Udělalo se dost práce, díky trapným článkům, které píšeme s Frantou nechceme už žádný startovný, to že to dělám doma tak místo nákladů za dopravu připravím trať a ty věci okolo, jezdí se dobrovolně nikoho nikdo nenutí, jde mi jenom uspokojit částečně každého, proto z toho vznikla taková sračka. :wink: Dál to rozebírat nechci. Už tak mám másla na hlavě dost a už jenom si vysypat na ni popel :lol:
Tak jak mi nedělá problém něco udělat, napsat, udělat ústupek tak zítra udělat ráno DELETE na http://www.rctr.estranky.cz/ a skončit i tady vrátit se na začátek k Moravákům, kterým dost dlužím, například oplatit návštěvu :lol: a pro radost si kutit ve sklepě :wink:
jinak musím poděkovat těm co přispěly jako nezávislí v té roztržce
pro srovnání před
TECHNICKÉ PODMÍNKY RC TRUCKRALLY
CC 1:12-16 (max.š.220mm)
Superproduction T1
Production T2
Všeobecné podmínky
Model musí být postaven podle skuečné předlohy nějakého trucku!!!
Kola:max. průměr 100mm, max. šířka 36mm
Kabina:opatřena ochraným rámem vnějším ,min. dvoučlenná posádka (2 x figura)
Osvětlení: nim.2 x světlomet čelní, min. 2 x zadní (funkční)
Nástavba:otevřená min 2xrezervní pneu ,uzavřená nemusí být rezervy
Superproduction T1
V této kategorii mohou startovat modely splňující:
Podvozek:vlastní konstrukce
Nápravy:4X4, 6X6,8X8,TUHÉ , POLOOSY,TUHÉ+POLOOSY(jaké koliv výroby)
Motor:bez omezení
Převodovka:bez omezení
Řízení:bez omezení
Production T2
V této kategorii mohou startovat modely splňující:
Podvozek:seriové konstrukce Tamia i ostatní
Nápravy: 4X4 , POLOOSY
Motor: libovolný
Převodovka:bez omezení
Řízení: pouze přední náprava
pát říj 31, 2014 9:09 pm

Uživatelský avatar
Milda
Příspěvky: 5780
Registrován: pát bře 23, 2007 5:03 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

No nikdo se veřejně neozval tak to beru jako uzavřenou věc.
Jestli to jde to nevím, tak ty blitky co jste po sobě házeli tak je prosím smažte to sem opravdu nepatří :wink:
Přeji mnoho úspěchů při přestavbě nebo novostavbě :wink:
sob lis 01, 2014 8:19 pm

Uživatelský avatar
klídek
Příspěvky: 338
Registrován: pon led 27, 2014 9:13 pm

Příspěvek

Chceš to veřejně, byl jsem dnes v Domažlicích na modelářském dni, ale dám to sem přesto že jsem neustále napadán, že ti připomínám, to co se dohodlo v Semíně i v Dojčarem jsme se o tom bavili že by to mohlo stačit jednou to sem napsat ale řekl jsem mu že to bohužel není pravda a neplatí to jednou a dost...... Tak ještě jenom se k tomu vyjádřím kde je to co se dohodlo že bude nikde to není a vše jsi smazl a neustále ustupuješ jednomu člověku jak jsi zde sám přiznal!!!!!!!!
Kde jsou tvoje slova o představě jaké to bude, jak se bude vše držet v nasazené nejvyšší lajně, a proč od všeho najednou ustupuješ??? To už nedokážeš stát za svým slovem? Mildo kde je ten Milda kterého jsem poznal a znal dřív....

Taky mne to nějak tady nebaví Mildo
Naposledy upravil(a) klídek dne sob lis 01, 2014 11:32 pm, celkem upraveno 3 x.
sob lis 01, 2014 9:16 pm

Uživatelský avatar
Milda
Příspěvky: 5780
Registrován: pát bře 23, 2007 5:03 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

radši mlčím to nikam nevede končím
sob lis 01, 2014 9:36 pm

Hynek
Příspěvky: 6784
Registrován: ned bře 19, 2006 7:10 pm
Bydliště: U Mělníka

Příspěvek

Já vám něco napsal. Píšu snad svahilsky, že to není k pochopení? Nikam nevedoucí spory a napadání si laskavě řešte po SZ nebo mailem a ne tady. Poslední varování, příště bez upozornění mažu :roll: :!: A pokud mě naštvete opravdu hodně, tak to tu zamknu a bude klid 8)
sob lis 01, 2014 10:56 pm

Uživatelský avatar
Milda
Příspěvky: 5780
Registrován: pát bře 23, 2007 5:03 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Moc se omlouvám a zároveň žádám o uzamčení vlákna rc dakar ,ktré jsem založil a beru na sebe odpovědnost, že se to tak vymklo z rukou. Později možná založím jiné vlákno, které už nebude mít název rc dakar, proto že někteří se chovají tak, že slovo Dakar si to v názvu nezaslouží děkuji za pochopení.
Miloš PRÁŠIL
ned lis 02, 2014 7:52 am

Uživatelský avatar
Šnek
Příspěvky: 1123
Registrován: úte úno 19, 2013 3:53 pm
Bydliště: Náchod
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Škoda :(, ale v dané situaci chápu.
ned lis 02, 2014 9:27 am

Uživatelský avatar
chmelda
Příspěvky: 1184
Registrován: ned říj 04, 2009 6:34 pm
Bydliště: Mikulov

Příspěvek

:( :cry:
Nebudou snad ohrožena setkání
Naposledy upravil(a) chmelda dne ned lis 02, 2014 10:33 am, celkem upraveno 1 x.
ned lis 02, 2014 10:01 am

vlado85
Příspěvky: 45
Registrován: úte říj 15, 2013 5:51 pm
Bydliště: Veselí nad Lužnicí

Příspěvek

Tak to je škoda že se to tu zamkne. Ale když jsem to tu viděl poslední dobou tak se ani nedivím. Snad bude jiné vlákno kde budu moc čerpat inspiraci a psát o rady.
ned lis 02, 2014 10:09 am

Uživatelský avatar
rotruck
Příspěvky: 877
Registrován: ned pro 09, 2007 8:27 pm
Bydliště: MORAVA

Příspěvek

Zkuste zklidnit emoce a nedělat ukvapené kroky.
Mildo - nic se ti z rukou nevymklo, tvoji pozici co se týká diskuze o pravidlech bereme jako nestranného zapisovatele který se snaží dát dohromady valící se lavinu připomínek , návrhů a emocionálních výkřiků. Žádné máslo na hlavě nemáš , myslím , že většině z nás je jasné že pouze tlumočíš a shrnuješ do svých příspěvků všechny připomínky a názory a není lehké popsat všechny myšlenkové pochody 8 mi a více lidí a vytvořit z nich rozumný závěr.
Bez možnosti moderovat nebo adminovat příspěvky nejde ukočírovat dohadující se smečku na 50 stránkách příspěvků.
Pravdou je , že k dnešním dnům se stává tahle Dakarská sekce vzhledem ke svému rozsahu čítajícímu téměř 200 stránek a co nevidět 3000 příspěvků hodně obsáhlou a nepřehlednou zvlášť pro nově příchozí.
Zamknutí tohoto vlákna se současným vytvořením nového by mohlo vyřešit i toto , ale bez nového se odstřihnem a konec.
Další možností je požádat admina , nebo moderátora o přidělení práv a částečné spravování a čištění sekce. Co myslíš ty ... Hynku , šlo by to ?
:silenced:
ned lis 02, 2014 10:23 am

Odpovědět

Zpět na „MODELY“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 43 hostů