Moderátoři: martin_100, Olda, Hynek, cuisine, spida

Odpovědět
Uživatelský avatar
Lu
Příspěvky: 180
Registrován: úte lis 27, 2012 7:41 pm
Bydliště: Famelky

Re: Dakarská hospoda

Příspěvek

Dakarské ozvěny dnes zřejmě opravdu velký dakarský odborník. Jeho první věta "už v dětství jsem si hrál s Lopraisovou Liazkou". :D
Naposledy upravil(a) Lu dne ned led 14, 2018 12:43 pm, celkem upraveno 1 x.
sob led 13, 2018 4:44 pm

Uživatelský avatar
Adjunkt
Příspěvky: 1489
Registrován: úte led 11, 2011 7:56 am
Bydliště: Děčín

Re: Dakarská hospoda

Příspěvek

Lu: WTF, kdo to prohlásil? :D :D
sob led 13, 2018 4:47 pm

Uživatelský avatar
Lu
Příspěvky: 180
Registrován: úte lis 27, 2012 7:41 pm
Bydliště: Famelky

Re: Dakarská hospoda

Příspěvek

Dnešní host Dakarských ozvěn Jiří Kalemba, redaktor ČT Sport.
sob led 13, 2018 5:01 pm

PtrialM
Příspěvky: 1578
Registrován: ned led 10, 2016 5:03 pm
Bydliště: Brno

Re: Dakarská hospoda

Příspěvek

borec z redakce ČT SPORT-novinky
sob led 13, 2018 5:10 pm

pipiroha
Příspěvky: 741
Registrován: úte srp 09, 2011 12:36 pm
Bydliště: ČR

Re: Dakarská hospoda

Příspěvek

Lidi dovolte mi krátký komentář k Dakarských ozvěnám na ČT, protože tady i na FB mi z některých příspěvků spadla brada (výroky typu "raději tu nedělej ty gumo" - to ještě reprodukuji v pohodě)... - nejprve si všichni zavzpomínejte na to, jak na tom ten pořad byl před lety :doh: ... Podle mě od té doby Zíta hodně posunul a s ním i celý pořad. K hostům - je třeba uvědomit si, že kdekdo nechce vystupovat v televizi v přímém přenosu a případně se vymlouvá stylem "není čas", "je plno lidí fundovanějších jak já" atd... Nevím, jestli dostávají hosté nějaký honorář, ale i kdyby tak to asi nebude nic zázračného a natáčení asi probíhá v Praze předpokládám. Takže pro někoho třeba z Ostravy, půl dne cestování minimálně navíc v dost špatné časy... Říkáte, že by tam měli chodit jiní (ano souhlasím, ti dva šašci tam byli snad omylem...), ale sežeňte takového! Někteří tady jásáte, že přijde Tomeček - jako upřímně, jestli to někdo neumí před kamerou z českých jezdců, tak Tomeček. A to není jen o něm, vezměte si Karla Lopraise, mohlo by se zdát že je to host snů, ale ten ukecaný nikdy nebyl a navíc už se na něm podepisuje věk, což nás čeká každého... Chválili jste si Jiřího Vintra (a musím vám dát za pravdu, bylo to super!), ale kolik takových dalších lidí je? Co takto umí vystupovat v přímém přenosu? Kdo by to mohl trumfnout? Napadá mě snad jen Pepa Kalina (ten je neskutečný a stárne asi nějak pomaleji :D )... Když tak je někdo z týmů, tak většinou mlží a jsou zmiňovány takové ty klasické kecy, protože zbytek je tajný, to podle mě taky není ideální.

Jiří Vintr nám tu popisoval kdysi jak to tam chodí, že na nic není čas a vše se jede na ostro a že je tam na to Zíta sám (je to tak?). Už jen sehnat na jisto 15 lidí (nebo kolik je dílů...) je podle mě celkem výkon, s kolika lidmi se musí domlouvat celkově? Já občas když se domlouvám s 5ti lidma tak, už jsem vzteklý a mlátím si hlavou do stolu... Co když mu někdo na poslední chvíli odřekne? Jasně je to jeho práce, ale myslím si že domluva s takovým počtem lidí, kteří spolu jinak nejsou musí být taky něco... Troufli by jste si tam pozvat někoho, kdo nikdy předtím nebyl v živém přenosu? Aby mu bylo rozumět, aby jeho projev dával smysl a nějak vypadal? Aby odpovídal na Zítovy dotazy tak akorát, aby se vše stíhalo... Pro mě osobně je to těžko představitelné, takhle to tam na první dobrou zvládnout, kdyby to šlo ze záznamu a bylo na to více času, věřím, že bych to nějak dokázal uhrát, ale takto bez přípravy bych si netroufl... Byl bych je další vůl v řadě orámovaný televizí...

Proto si myslím, že bychom měli ubrat na klasickém českém nadávání na cokoliv, ale být rádi kam se to za tu dobu posunulo (třeba díky panu Vintrovi, který kdysi Zítovi ukázal co a jak a určitě i dalším co Zítovi nějak podali ruku...). Neříkám, že bychom měli jen chválit, to ne, ale vyvarujme se zbytečně silných slov... Rozhoně tomu pořadu nepomůže, když Zítovi budete nadávat a prohlašovat ať toho raději nechá. Možná je to jen můj zkreslený pohled, ale podle mě se ten pořad dost posunul, v podstatě jsou teď hlavním problémem hosté... Dokonce jsem si i říkal, jak tam před nimi už několikrát ležely ty modely, že by si možná Zíta za svůj přístup, že se snaží věci dělat líp a nesere na to úplně, taky aspoň jeden malý model zasloužil... :idea:
sob led 13, 2018 9:06 pm

BUBENIK
Příspěvky: 532
Registrován: čtv dub 29, 2010 5:34 pm
Bydliště: doma

Re: Dakarská hospoda

Příspěvek

Na fcb BigShock je pod tímto příspěvkem ( odkaz ) dotaz od Petr Táborský :D :wall:

https://m.facebook.com/#!/story.php?sto ... 5943545635
Pane Tohle není vobyčejnej nákladák To je TATRA

A teď šroubovákem tady to udělátko takhle pošoupneš...no....takhle...no a je to v prdeli
sob led 13, 2018 9:50 pm

msifa
Příspěvky: 2104
Registrován: pát bře 03, 2006 8:32 am
Bydliště: Jižní čechy

Re: Dakarská hospoda

Příspěvek

Pro nás, kteří nemáme FB, co je to za dotaz?
sob led 13, 2018 9:56 pm

jezek_obecny
Příspěvky: 89
Registrován: stř pro 19, 2012 11:34 pm
Bydliště: Czech

Re: Dakarská hospoda

Příspěvek

lidi se vetsinou rozkecaj kdyz sou naliti, tak ty malomluvny by stacilo zvat do studia tak o hodinku driv a vyuzit produkty od budvaru, kdyz uz je ten sponzor :dance:
v takhle vedenem poradu by jiste zaznela spouta zakulisnich informaci :roll:
sob led 13, 2018 9:57 pm

Jiří Vintr
Příspěvky: 2347
Registrován: čtv srp 27, 2009 10:44 am

Re: Dakarská hospoda

Příspěvek

No, dneska to v Ozvěnách moc nevyšlo ale už jsem to psal komusi na Facebooku. To téma není blbé a hodí se do poloviny soutěže, když je za námi den volna. On je totiž dakar na sociálních sítích opravdu fenoménem a jen si vemte, kolik nových materiálů se vám dostává na obrazovku díky novým médiím. dalo se to ale krásně uchopit, přes 80. léta přes 90. léta až dodnes, dalo se tam srovnat tolik zajímavých věcí! Jirka Zíta mi říkal, že by chtěl pozvat i pár lidí, kteří se na soutěž podívají z trochu jiného pohledu a docela to i chápu - přece jen, spektrum diváků je velmi široké a nejsme to jenom my. na druhé straně, i lidem, kteří třeba nerozumí hokeji o něm povídá Robert Záruba a dodnedávna martin Hosták velmi zajímavě, zasvěceně a poutavě... Třeba měl přijít kondiční trenér Ondry Klymčiwa a tak. Že to téma médií na Dakaru vyšlo vniveč, mě trochu mrzí, protože je to vážně zajímavé.

vysílání probíhá v odpoledních hodinách naživo. Já tam chytl sobotu, takže tam byl relativně klid, ale před 3 lety jsem tam byl v neděli a už tam byl hukot. Zíta má předem nachystaný bodový scénář a těsně před natáčením se ještě dozvídá o sestříhaných příspěvcích a přesné stopáži. Sám si ještě na sekundu dopočítává jednotlivé bloky. No a pak třeba skončí biatlon, jdou reklamy a během nich se musí do studia nastěhovat motorka (na to tam jsou technici), nazdobit studio, znovu kompletně nasvítit, hosté usadit a jede se. program tedy máme domluvený, ale i tak se zhruba třetina bodů nestihne. Já sám nejsem na mluvení moc ranař, takže ledva začnete myšlenku, musíte jí dát nějakou rychlou pointu, protože následuje další otázka a hlavně vyprší stanovený blok, musí běžet další sestřih. zdá se to zbytečné, ale je to nutné, zvlášť pokud v programu ČT následuje po pořadu nějaký přenos, který má fixní začátek. když se host moc rozkecává a blíží se konec, Zíta za notebookem )aby to divák neviděl) si potichu poklepává na hodinky, aby to host zrychlil.

A uznávám, že úroveň Ozvěn se za léta hodně zlepšila. měli jsme nějakou diskusi ohledně výběru modelů na stůl, protože jsem jich měl s sebou v televizi víc, ale z politických důvodů to zůstalo takto. Co se týká výběru hostů, tak dříve si je nominovaly týmy, které daly peníze na nákup televizních práv.,. proto tam taky jeden rok tolikrát seděl Pavel Kubíček, který měl svůj pohled na věc a neustoupil ani o kousek. Pak je takový stálý okruh hostů, který je oslovován každý rok, protože je s nimi pořad zajímavý, třeba Ivoš Kaštan. No a řekněme, že na papíře je počet hostů tak na počet dílů plus 3-4 a před dakarem jsou obvoláni a na základě toho jsou zváni na ten který den. Já měl te´d výhodu, protože bydlím v Praze a navíc pracuji kousek od televize, takže není takový problém dojít. ale někdo má nabitější program, jede ze severní Moravy atd. honorář je spíše symbolického rázu a pokrývá náklady na benzín pro ty, co jedou z té severní Moravy, to však není podstatné. během vysílání má Zíta v uchu bluetooth sluchátko, kterým dostává pokyny z režie. když se pustí příspěvek, normálně nahlas mluví s hostem či režií a domlouvá rychlé korektury na místě, je to docela šrumec, no a úlohou hosta je sedět a koukat na moderátora, protože nikdy nevíte, kdy na vás režisér hodí prostřih. takže až večer vidíte, že pod vašimi slovy probíhají nějaké záběry, které byste mohli komentovat, ale během řeči koukáte na druhou stranu. To by pak byly ty odpovědi opravdu velmi nesourodé. no a za sebe - já jsem rád, že z toho nebylo úplné fiasko.

Jinak souhlas, můžu potvrdit, že při hodnocení etapy se nejlíp komunikuje s Pepou Kalinou - když mi kluci volávali z Dakaru 2013, víceméně to bylo stále jedno a to samé, na jedno brdo, ale pokud vzal telefon Pepa, stačilo pár letmých vět a vše bylo podáno originálně, s nadhledem a poutavě.
sob led 13, 2018 9:58 pm

BUBENIK
Příspěvky: 532
Registrován: čtv dub 29, 2010 5:34 pm
Bydliště: doma

Re: Dakarská hospoda

Příspěvek

msifa
Na fcb BigShock je pod tímto příspěvkem ( odkaz ) dotaz od Petr Táborský :D :wall:

https://m.facebook.com/#!/story.php?sto ... 5943545635
Na tlfnu mi to nejde zkopírovat,tak prinrscren



Obrázek
Obrázek
Obrázek

Obrázek
Pane Tohle není vobyčejnej nákladák To je TATRA

A teď šroubovákem tady to udělátko takhle pošoupneš...no....takhle...no a je to v prdeli
sob led 13, 2018 10:07 pm

Dalby
Příspěvky: 668
Registrován: čtv led 21, 2016 7:57 pm
Bydliště: Praha

Re: Dakarská hospoda

Příspěvek

Tak v léte, bychom se měli dočkat oficiální hry Dakar 2018. Mají tam být všechny kategorie. :D :D

https://games.tiscali.cz/preview/slavna ... -18-307833
ned led 14, 2018 10:32 am

Uživatelský avatar
zemi8
Příspěvky: 1257
Registrován: ned led 05, 2014 8:50 pm
Bydliště: Vlašim

Re: Dakarská hospoda

Příspěvek

Zni ti dobre, ale podle me to skonci propadakem. I zkusena studia by s tim mela problem, protoze Dakar je dost specificka disciplina a tohle je nejaka zacinajici studium.
ned led 14, 2018 12:01 pm

filip 90
Příspěvky: 6364
Registrován: úte lis 11, 2008 10:26 pm
Kontaktovat uživatele:

Re: Dakarská hospoda

Příspěvek

Tak mi to přijde trošku jako variace na Spintires. :wink:
Třeba to nebude špatný, ale nedají se od toho asi očekávat zázraky. Nepředpokládám, že by tam třeba řešili 16 - kvalt u kamionu. Zapínání uzávěrek, předku, dofukování kol atd. :wink: Bude to arkádovitějšího charakteru. Ikdyž právě ve Spintires byl Kamaz a tam to nebylo špatný na vyblbnutí.
Filip Nikl
ned led 14, 2018 7:29 pm

Uživatelský avatar
herrywood
Příspěvky: 3888
Registrován: úte lis 06, 2012 2:14 pm
Bydliště: Kde se dá ... hlavně doma

Re: Dakarská hospoda

Příspěvek

Jo Spintires se mi hrozně líbilo (hraj jsem jenom demo asi 2 hodky) Jsem si právě říkal že ta hra by se dala použít jako základ různých jiných her vč. dakarské hry
Kdyby to bylo podobného charakteru bylo by to luxusní :)
ned led 14, 2018 7:32 pm

Dalby
Příspěvky: 668
Registrován: čtv led 21, 2016 7:57 pm
Bydliště: Praha

Re: Dakarská hospoda

Příspěvek

Jedna etapa, by měla trvat 1-2 hodiny, ale bude hodně záležet prej jak člověk zvládne navigaci a projet terén, takže to může být i více. A má být otevřený svět o velikosti 15 000 km2. Uvidíme, jak to dopadne, ale je super, že tam bude offiko licence, takže taková jízda Aldovou Královnou to bude špica :D :D
ned led 14, 2018 7:43 pm

Odpovědět

Zpět na „RALLY DAKAR apod.“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Ahrefs [Bot] a 9 hostů