Pokec na veškerá témata, včetně ne-truckerských debat (Vaření, muzika, zážitky z cest, fotky....)

Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek

Zamčeno
Uživatelský avatar
fahrer
Příspěvky: 662
Registrován: ned čer 08, 2008 1:51 pm

Re: Politická debata...

Příspěvek

Pomáhat se musí, ale... V pátek jsem byl na Mácháči na výletě. Ve Splavech vykládali dvě dodávky ukrajinský uprchlíky. Na hrázi stačily už posedávaly dvě ukrajinský holky (cca 17-18), obě v packách otevřený plechovky ze staropramenem. Zřejmě není čas ztrácet čas. V městečku, kde pracuje žena se řeší umisťování do školek. Není místo a tak kdo se tam nevejde datem narození třeba o 14 dní, tak má smůlu. Minulý týden bylo přijato 5 UA dětí aniž by se řešilo narození. Ačkoliv ČT1 je hodně jednostranná, tak klidně dávají záběru z Kyjeva, kde se v noci normálně svítí a občas i auto přejed. Vpodstatě stejný stav jako byl u nás v době civilových zákazů. Jedu natankovat na benzinu a na stojanu na mě bliká, že z každé barety a kafe jde 1,-kčs na pomoc UA. Ona ta solidarita brzy přestane bavit. Zajímavé jsou i blogy těch lidí, kteří tam vezou pomoc a celníci je klasicky dusí na hranicích.
úte bře 22, 2022 9:09 pm

Uživatelský avatar
4215
Příspěvky: 4503
Registrován: ned lis 02, 2008 9:32 pm

Re: Politická debata...

Příspěvek

to Pavell: Já to nevyhledávám, vždy to na mě vykoukne jako reklama, občas to přečtu, občas to prozkoumám a zamyslím se. Teď na mě vyskočilo toto:Když vidím ty ceny u pumpy, v Kauflandu, ve stavebninách tak se ptám "KDO POMŮŽE NÁM 🇨🇿?"
(J.Potměšil)
Jinak uzavírat se do uzavřených skupin, si myslím, taky není to pravé ořechové. Měl by jsi vědět co se děje "venku".
Jeho poslední slova byla. To stihneš.
úte bře 22, 2022 9:12 pm

peter gasparovic
Příspěvky: 4515
Registrován: stř lis 05, 2008 10:50 pm

Re: Politická debata...

Příspěvek

Úprimne, už ma to s tou UA a uprchlikmi a valkou pekne série a lezie krkom. Žiadne sláva UA, ale posrana UA.
Potrebujem malého nahlásiť k zubárke, obchádzam prakticky celý okres, všade to isté, nepriberame, neberieme... Piče... Hlavne ze čakáreň plná Ukaciek, v ruke UA pas a kartička všeobecnej poisťovne. Kurva, mne než dali kartičku, trvalo to pol roka.
Idem do kramu, všade UA jazyk, plne koše, u pokladne sa ešte dohadujú, že oni sú z UA, že to je drahé, a na platenie použije žoch peňazí...
Do škôlky na zápis neberú, pretože uprednostňujú UA decka...
Najmy sa zdvihli jak sviňa, nafta lezie hore, všetko zdržuje a my dáme Rusku sankcie. Kurva, no to sme si pomohli, putin sa musí za pupek chytať, jak sa nám smeje... Ukaciek je cez 40 mil, v CZ 10 mil, kam chcete všetkých uprchlikov nacpat?? Azyl? Ok, DOCASNY, a pak hajde zase zpatky.
Cpe sa im horem dolem a na nás sa série...

No kurva, keby to bolo opačne, tak si s namy nejaká UA vytre prdel...
Nebyť toho dementa Fialu, ktorý im tam valí zbrane, bol by s nejakou valkou dávno koniec, bo by nemali s čím bojovať. Ešte nás ten chuj fakt do valky zatiahne a už to bude úplne komplet...

Nasraty som fest...
Zasrana Ukrajina... Ok, je tam vojna, ale môžu si za to prakticky samy. Kamošit s EU a nechať sa od nich zvyklat, čo čakali? A ešte si dosadiť zkorumpovaneho zelynskeho.... Sláva skurvenej UA...
Ty nám tu fakt ku šťastiu chýbali 😒😒😒
Vo víne je pravda, v pive sloboda, v pálenke sila a vo vode baktérie...
úte bře 22, 2022 10:26 pm

Pavell
Příspěvky: 1157
Registrován: stř zář 19, 2007 5:30 pm

Re: Politická debata...

Příspěvek

4215: no právě Facebook vůbec nezobrazuje co se děje venku, jak říkáš, ale přizpůsobuje obsah každému tak, aby tam byl co nejvíc casu. Mě třeba zde zobrazované konspirace vůbec nezajímají, tak to na fb nikdy nemám, ale stačilo by dát lajk okamurovi atd a už by to jelo.

Uzavřené skupiny jsou často nutnost. Konkrétně třeba dispečerske, skupiny dopravců atd. Když byly veřejné, psavali tam svoje moudra soferi a to se nedalo. ono jinak to vyzní tady na fóru mezi soferama a jinak ve skupině, kde jsou i "normální lidi". Tak se to uzavřelo.
úte bře 22, 2022 11:08 pm

DriverBrno
Příspěvky: 3408
Registrován: sob lis 21, 2015 5:43 pm
Bydliště: Brno

Re: Politická debata...

Příspěvek

zase hoši buďte v klidu, ti gerojove s kalachem co už někoho sejmuli určitě s kamionem jezdit nebudou..
úte bře 22, 2022 11:24 pm

EL
Příspěvky: 869
Registrován: stř čer 21, 2006 9:36 am
Bydliště: Vysočina

Re: Politická debata...

Příspěvek

Jak tu pročítám ty názory a i příspěvky od řidičů na FB,tak se ujišťuji,že se víceméně drtivá většina shoduje např.s Petrem Gašparovičem apod.a to si myslím je správný pohled na věc.Naštěstí lidí typu Janek kolem sebe moc nemám, vlastně jich je úplné minimum,to jediné mě může uklidnit,že je ještě pořád hodně lidí kteří jsou normální a že si občas na silnici vynadáme do debilů nic neznamená, hlavní je ten správný postoj k důležitým věcem.
...rád se svezu s čímkoliv...
stř bře 23, 2022 12:25 am

JANEK 1
Příspěvky: 711
Registrován: čtv črc 26, 2012 12:02 am

Re: Politická debata...

Příspěvek

Je dobře, že máš ruce, takže pokud si spočítáš, tak je tu max. pět přispívajících lidí, no s tebou max. 3, kteří se dle tebe vyjadřují normálně. Vždy se najdou extremisti, kteří se uplatňují na sociálních sítích nebo oborových forech. To, že si nadáváte do debilů, už samo o sobě něco vypovídá, každopádně mám informace z ČAD, tak bych si tou normálností tak jistý nebyl.
stř bře 23, 2022 8:20 am

Uživatelský avatar
martin440
rumová víla
Příspěvky: 11911
Registrován: sob zář 08, 2007 3:24 pm
Bydliště: irgendwo in Westböhmen-RUM -)

Re: Politická debata...

Příspěvek

zaručenej feik , určitě :mrgreen: ale pokud z ní něco dostanou , jedině dobře, co s ní udělaj potom už je fuck ,video sem sem dával z tý doby

Obrázek

jinak naprosto souhlasím s peter gasparovic... je to píčou ke zdi všechno solidarita na ruby , vždy by mělo platit -napřed se musí postarat o svoje lidi a když zbyde tak pro ostatní a ne že ožebračim stát a lidi , aby se naplaveniny měli líp jak místní a ještě bez jakýhokoliv přispění :cry:
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....
https://slobodnyvysielac.sk/relacie/hodina-vlka/
stř bře 23, 2022 9:34 am

Milan Černý
Příspěvky: 831
Registrován: úte srp 26, 2008 9:24 pm
Bydliště: E.Beneše 10/16 Prostějov

Re: Politická debata...

Příspěvek

Souhlas s Peter Gašparovič. Ničíme si vlastní zemi. Chudáci policisté za rok za dva nebudou stíhat. Chudáci naši lidé, srazí to finanční ohodnocení obyčejných lidí a nikdy to nebude dělat dobrotu. Ani ten oslík co máme na farmě nestrpěl ve výběhu další lamu . Chudáci naše děti za chvíli už tu budou češi menšinou. A kdo se raduje? Kdo z toho má prospěch? No jedině ti za mořem co vše rozvratali. A teď touto vlnou příchozích rozvrtají i naši zemi. No hlavně, že naši lidé budou až na druhém místě. Co my jsme za debilní národ.
MILDATRUCK
stř bře 23, 2022 11:21 am

EL
Příspěvky: 869
Registrován: stř čer 21, 2006 9:36 am
Bydliště: Vysočina

Re: Politická debata...

Příspěvek

Janek:to bude nejspíš určeno mě, já píšu,že mám kolem sebe normální lidi,tzn.že ostatní,kteří podporují tuhle vládu a tedy i válku moc nepotkávám a když jo, držím si od takových lidí odstup,na pivo bych s takovým člověkem určitě nešel.
...rád se svezu s čímkoliv...
stř bře 23, 2022 11:48 am

JANEK 1
Příspěvky: 711
Registrován: čtv črc 26, 2012 12:02 am

Re: Politická debata...

Příspěvek

Zapomeňme na to. Ja se nebudu s nikym dohadovat a neco si dokazovat. Ja zajdu klidně na pivo s každym a je na toleranci obou, abychom spolu mluvili. Takový vyhrocený debaty se vedou více u klávesnice, než v hospodě. Každopádně když se uvidíme v Pelhřimově nebo v Blansku, tak to bude vypadat z očí do očí jinak , než u klávesnice. Měj se, ať se daří. Ať se daří všem!
stř bře 23, 2022 12:44 pm

EL
Příspěvky: 869
Registrován: stř čer 21, 2006 9:36 am
Bydliště: Vysočina

Re: Politická debata...

Příspěvek

No nevím no,dejme tomu, to mi připomelo- jeden můj kolega z práce, který jezdí na čtyřkolce, tak přestal jezdit s takovou partou která právě měla těžce prounijní názory a on říká, že se prostě nemůže potkávat s někým kdo podporuje takovouhle politiku a to tenkrát platilo o přijímání migrantů a dnes to má podobně s lidmi kteří podporují válku a já se s ním na tom vlastně ve většině shodnu, ne ve všem, často spolu debatujeme ale ve závažných věcech takže s tím z očí do očí bych si nebyl tak jistý.
...rád se svezu s čímkoliv...
stř bře 23, 2022 2:47 pm

DriverBrno
Příspěvky: 3408
Registrován: sob lis 21, 2015 5:43 pm
Bydliště: Brno

Re: Politická debata...

Příspěvek

co nechápu, proč se Západ takhle střelil do vlastní nohy viz. sankce ropa/ plyn, stačilo zatlačit na OPEC aby zvýšil těžbu, což by i pro Rusko byl cenový problém, vlk by se nažral (Rus zchudnul, když už to tak má být) ale naše koza by zůstala celá.Ale ono je lepší tlačit na stranu menšího odporu, na Arabače nemají. A to ještě budou muset nakupovat rubly, takže Putin si z nich normálně dělá dobrý den, ale my budem žrát trávu.
stř bře 23, 2022 3:04 pm

DriverBrno
Příspěvky: 3408
Registrován: sob lis 21, 2015 5:43 pm
Bydliště: Brno

Re: Politická debata...

Příspěvek

EL, taky mám takového kámoše, ten je těžký antivakser, je proruský, vysokoškolák technik v IT, nemá dluhy, hodně let cvici Thai tchi, nekouří, pije příležitostně, stará se o děcka...v podstatě opak prototypu, který nám předkládají média jako odsetrašující případ proruského ztroskotance. Ale začínají mu problémy v práci od lidí opačného vyznání, jenže vyhodit ho nemůžou, náhradu za něj nemají.
stř bře 23, 2022 3:14 pm

EL
Příspěvky: 869
Registrován: stř čer 21, 2006 9:36 am
Bydliště: Vysočina

Re: Politická debata...

Příspěvek

To je přesně ono,ti eurozmrdi se nám snaží vštípit jejich pravdu a opačný názor je nežádoucí tak zkouší různé nátlaky, aby člověka s vlastním názorem předělali k obrazu svému. Pokud si někdo myslí že blábolím ,stačí si pustit nějaké veřejnoprávní medium,kde nám denně říkají, která pravda je ta správná.
...rád se svezu s čímkoliv...
stř bře 23, 2022 3:27 pm

Zamčeno

Zpět na „Netechnická témata“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů