Pokec na veškerá témata, včetně ne-truckerských debat (Vaření, muzika, zážitky z cest, fotky....)

Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek

Zamčeno
sof
Příspěvky: 3887
Registrován: ned lis 27, 2011 3:29 pm
Bydliště: ..

Re: Politická debata...

Příspěvek

Jinak celkove by mě upřímně zajímalo, proč zrovna kamionaci a podobne sorty lidi tak nekriticky obdivuji Rusko a Putina. Proč má úspěch zrovna v těchto kruzích.
Pavel je pre mňa, podľa toho čo doteraz písal, chytrý chlap. Pavel vraví, že kamioňáci nekriticky obdivujú Putina. Už to tu píše druhý krát.

Odkial to máš? Kde si nabral takéto presvedčenie? S TF to nemôže byť, lebo to by si musel byť debil.

Tu sa výrazne prejavuje len Martin a Vašek a že by oni dvaja boli nekritický obdivovači Ruska a Putina by som nepovedal. Tak kto potom, to ja a ešte max traja-štyria vodiči, čo sa tu občas ozvú? Veď tu nikto iný nepíše. Ak nerátam Martina a Vaška, tak som tu žiadneho nekritického obdivovača nevidel. Skôr naopak, samé kritické názory.

S TF taký názor Pavel mať nemôže, ostáva už jedine “parkovisko”. Ja čo poznám šoférov, tak sú názovo rozdelený rovnako ako hocikto iný. Na jednejnázorovej strane Jankovia, na druhej strane Martinovia a drvivá väčšina niekde medzi nimi. Vodiči, robotníci atď nikdy nebudú mať rovnaké názory ako lepší ludia s kaviarne.

Dnes sú ludia zhysterizovaný. Každý kto nemáva modro-žltov vlajočkou a nevolá slávaukr je podľa nich nekritický obdivovač Putina, schvalovač mŕtvych.
stř dub 06, 2022 11:36 am

EL
Příspěvky: 869
Registrován: stř čer 21, 2006 9:36 am
Bydliště: Vysočina

Re: Politická debata...

Příspěvek

Janek:mě můžes urážet jak chceš, navíc timhle mě neurazíš,ja kritizuji jak chladný postoj západu v minulých letech,tak postoj UA tak přehnanou rekaci RF,ale rozlítilo mě,že se bezdůvodně navážíš do Milana Černého, přiznám se,že ho neznám,ale šoferský svět je malý a od kluků, kterým nemám důvod nevěřit jsem o Milanovi něco málo slyšel a nebyla to žádná kritika,naopak....a když si si občas čtu,co Milan píše-ma to hlavu a patu,on si nevymýšlí.Zkus se nám pochlubit ty se svými zážitky od kulaté lopaty,pokud teda nějaké vůbec máš.
...rád se svezu s čímkoliv...
stř dub 06, 2022 11:48 am

Pavell
Příspěvky: 1157
Registrován: stř zář 19, 2007 5:30 pm

Re: Politická debata...

Příspěvek

Sof. Tak vzhledem k tomu, že na tf nás zbylo asi 5, tak tohle za nějaký obrázek reality fakt nepovažuju.

Naopak, beru tento názor z reálného života. Sice už roky jezdím sám na sebe, ale pořád jsem v kontaktu s bývalými kolegy z bývalých firem. Dá se říct, že to jsou kamarádi. A vlastně všichni do jednoho jsou to dobří chlapi, schopni soferi. Rád s nima pokecám. Ale nesmim se s nima bavit o politice. všichni do jednoho berou Putina jako toho moudrého vládce, proti kterému stojí ten prohnily zkorumpovany západ.
Přitom se pohybuji i v jiných kolektivech lidi, různí podnikatele, lidé pracující na vysokých pozicích s vs vzděláním a tak, a tam je to přesně opačně. Putin je zlo, západ sere jen dobro.
Sam sebe považuji za nějaký střed.

Samozřejmě je to vždycky nějaká bublina konkrétních lidi, ale přijde mi dost velká na to, abych to mohl zobecnovat.
stř dub 06, 2022 12:24 pm

Uživatelský avatar
martin440
rumová víla
Příspěvky: 11911
Registrován: sob zář 08, 2007 3:24 pm
Bydliště: irgendwo in Westböhmen-RUM -)

Re: Politická debata...

Příspěvek

oldjan píše:
stř dub 06, 2022 11:29 am


ATW a ty rozumíš světu l.p. 2022...? Já moc ne, nepřijde mi normální, někomu pořád hrozit a okopávat mu kotníky , ale přitom od něj kupovat nerostný bohatství...., protože bez něj jsme v.... víš kde...
My tady děláme ramena a 3/4 světa s ním vesele výhodně obchoduje....

Co uděláme, když Rus překročí hranici Slovenska....nastarujeme našich 10 tanků a pojedeme mu vstříc...a budem křičet urrá....nebo se budem s ním snažit domluvit, aby to tady nesrovnal ze zemí, myslím, že raket je všude dost a dost....ať se na to dívám jak chci, taháme za ten kratší konec.....ke komu se asi tak přidá třeba Číňan....k těm co na něj plivou....??

Nebo jak to vidíš.....
děkuji za tento názor a smekám

sof+el také děkuji za názor

zkusím to tedy uvést dle mého nejlepšího svědomí, jak to cítím :

procestoval sem kus světa, jak mnozí kolegové v mém věku, v Rusku sem se měl možnost podívat na místa jako, nemnoho z nás některé "momenty " byli opravdu kruté a poznal sem, co je mít zaraženou hlaveň od kalacha do žeber, když sem se vracel z Tbilisi. Byli doby, kdy sem rusa nemohl ani cítit, přes to že ta hlaveň přišla až o mnoho dýl, kdy už sem se na svět díval jinak. to že k Rusku mám kladný vztah sem nikdy nepopíral a souvisí s poznáním té země i lidí , nikdy , opakuji nikdy sem se tam nesetkal byť i se sebe menším opovržením, neochotou pomoci, či dokonce s nenávistí, to všem neznamená, že podporuji Putina a současný stav , jistě z pohledu historie jsou věci , ke kterým by dal vyjádřit obdiv , stejně jako k Bismarkovi , Hitlerovi, k mnohým americkým prezidentům, k Masarykovi a pod
to ovšem neznamená opakuji, že podporuji to, co se děje teď !!!!!!
dal by se vyjádřit obdiv k mediálním masérům, kteří dotáhli mediální masírku a umění ovládat myšlení mas až k dokonalosti, že se Goebels i mnozí politruci a agitátoři musí točit závistí v hrobech.
obdiv k tomu , co kdo dokázal vymyslel, či jinak se významně podílel na změně lidstva , je přirozená lidská vlastnost, stejně jako láska-nenávist a pod....

pro Janka ATW a spol , kteří se mi snaží podsouvat různý nesmyly a přímo prasárny , mám jediný vyjádření , nikdy jsme se neviděli, ale přesně všichni víte jakej jsem člověk :roll: :mrgreen: :mrgreen: to že někoho nazvu slovy tupoun-pizděc a podobně, nikdy nemyslím zle ale spíš humorně, proč ? nesnažím se soudil lidi o kterých nic nevím a nikdy sem je neviděl, i když někdy stačí "pikantní slovní projev" ve Vás je tolik neskutečný nenávisti a zloby, že člověk nechápe, kde se to v lidech, kteří se ohánějí, jak ctí demokracii a "její hodnoty" evropský hodnoty, bere, jejich úroveň (těch "hodnot") pro mě docela přesně vystihuje ta buzna, kterou sem sem dal , a musím dodat, že bohužel .

Já osobně k Vám necítím žádnou nenávist ani zášť, na rozdíl od Vás netoužím po potrestání, nebo likvidaci někoho, kdo smýšlí jinak než já a i mnoho jiných. Vaše znalosti historie a souvislostí s ní spojených jsou tak ubohé a triskní, že se ani nedá vyjádřit a jakákoliv smysluplná diskuze s podobnými lidmi není v podstatě možná-asi tak


já osobně sem hlasoval kdysi pro EHS , ne pro unii, z který se dnes stala špinavá smradlavá žumpa, tenkrát sem taky neměl ani zdání o tom , kdo stál za prvopočátečními kroky dnešní eu , co se událo už za hitlera ...jeho lidi a ekonomové ten model vymysleli a po válce ho začli uplatňovat , v době vzniku EHS byl tento "prvek" velice jak je moderní dnes říkat progesivní -užitečnej a pomohl k nevídanému vzestupu všech zúčastněných zemí, což se o dnešní unii říci nedá .
Upřímně se stydím za naše politiky a vládu, která si nevidí ani na špičku nosu a likviduje tuto zemi a ožebračuje lidi nevídaným způsobem-asi chtějí dohnat ua v tomto směru, poškozuje náš stát, všude nám za zády smějí jaký si volíme idioty a psychopaty, kteří by klidně oběsili i vlastní mámu, jen aby se dostali do tý správný řiti, zájmy státu a lidí je vůbec nezajímají, rozhazují miliardy, který tady vytvořili pracující obyvatelé, jak by to bylo smetí, zadlužují tuhle zem a potápí jí do bankrotu, máme biliony !!!!dluh umí si někdo tu sumu vůbec představit ??? ja tedy ne ....

těm kteří dočetli až sem děkuji a přeji všem jen zdraví a důstojnej spokojenej život, který nám pomalu ale jistě utíká mezi prsty, i díky politikům, kteří de facto profalšovali volby a navíc skoro legálně, to je na tom to nejsmutnější , nikdy v histori jsme neměli ve vládě větší diletanty a hajzly, co jdou proti vlastní zemi
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....
https://slobodnyvysielac.sk/relacie/hodina-vlka/
stř dub 06, 2022 12:30 pm

vašek
Příspěvky: 1449
Registrován: úte úno 19, 2008 12:02 pm
Bydliště: Morava

Re: Politická debata...

Příspěvek

nefandím rusku, to Putin posral, co ho k tomu vedlo se třeba dozvíme, mě vadí že jedni můžou preventivně zasahovat po celém světě a druzí už ne, to je celý, spočítejte mrtvé afghán irák,tam když omylem trefili svatbu či nemocnici tak to tady nikomu moc žíly netrhalo, to eu nevadilo, teď se můžem všichni podělat, když vraždily demokratické bomby tak bylo ticho po pěšině

https://radiozurnal.rozhlas.cz/bombardo ... rg-6247629

Nemocnice organizace Lékaři bez hranic v afghánském Kunduzu se před několika dny stala terčem náletu Spojených států. Zahynulo celkem 22 lidí, z toho 12 pracovníků Lékařů bez hranic. Mezi nimi měl přátele chirurg a autor knihy Mise Afgánistán Tomáš Šebek, který v nemocnici pracoval do dubna.

ušáci se pořád tlačí na rusa, zahání ho do kouta a tohle jsou výsledky co se teď děje. my se vzdali po mnichovu abychom ušetřili civilisty, UA do toho jde čím dál tím víc bez ohledu na oběti, se západem v zádech se cítí být silní, nevím jestli je to tak dobře. Zelenskyj bude geroj a po mrtvých civilech pak ani pes neštěkne, viníkem bude označeno Rusko, o nic víc nejde než rozjebat evropu aby nespolupracovala, to se teď povedlo
stř dub 06, 2022 4:05 pm

Uživatelský avatar
martin440
rumová víla
Příspěvky: 11911
Registrován: sob zář 08, 2007 3:24 pm
Bydliště: irgendwo in Westböhmen-RUM -)

Re: Politická debata...

Příspěvek

pro mě je podstatná informace, že OSN odmítlo na žádost Ruska vyšetřování a předložení důkazů, je to bezpecedentní prasečina a pohrdání zákony, a dávají jasně najevo, že nehodlají dodržovat vůbec nic, stejně, jako vlády "západu"

https://youtu.be/tDaxfQ0KRRI
Obrázek :wink:

pro silnější povahy :(
https://www.pokec24.cz/nezarazene/podre ... ?attempt=1
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....
https://slobodnyvysielac.sk/relacie/hodina-vlka/
stř dub 06, 2022 5:06 pm

DriverBrno
Příspěvky: 3409
Registrován: sob lis 21, 2015 5:43 pm
Bydliště: Brno

Re: Politická debata...

Příspěvek

je irelevantní snažit pochopit Putina, napasovat na něj nějaký vzorec evropského chápání norem. Myslím, že politologové na Západě s tím byli srozuměni, a přesto nezamezili tomu servilnimu podkurovani té sebrance, která vzešla z Majdanu. Toto je výsledek, protože toto je Putin. Kdysi jsem viděl dokument , kterak Putin čistil Moskvu od mafie...Putin zaangazoval ty největší rabiaty z tajných služeb, Policie atd...a dal jim volnou ruku. Nějací reportéři si tehdy mohli vybrat z které strany chtějí reportaž natáčet, stačilo jedné či druhé straně zaplatit a mohli se zúčastnit akce. Na nějaké "Jménem zákona.."se nehrálo, počítali se jen mrtvoly, když měli štěstí dostali jen pořádně do držky a zavřeli je nadozivoti, mafie taky patrony nešetřila..byla to malá válka, Putin vyhrál, vyhrál i v Čečensku..nemyslím že by se chtěl s Ukrajinou na něčem dohodnout, tak přemýšlíme my evropští pacifisté..přeji civilum, ať se jim podaří zdrhnout, osobně si myslím že to potrvá dlouho a vítěz může být jen jedna strana..tedy fyzicky.. morálně tato válka vítěze nemá.
stř dub 06, 2022 8:05 pm

Uživatelský avatar
martin440
rumová víla
Příspěvky: 11911
Registrován: sob zář 08, 2007 3:24 pm
Bydliště: irgendwo in Westböhmen-RUM -)

Re: Politická debata...

Příspěvek

Pavel Šebek píše:
úte dub 05, 2022 6:09 pm
JANEKu, liješ benzín do ohně, nech rusáky být, ať správný čech nemá drahý benzín a chleba a nedej bože, aby z někoho ubylo, protože ukrajinka dostane nějakou pomoc!
na tohle se nedá nereagovat ....na starý "epizody" u mě doma a v bronxu se vy to. tento nebudu rozpatlávat.. :mrgreen: čo bolo, to bolo, a mohl jsi dopadnout velmi špatně, to mi věř! a ne kvůli mě, ale kvůli Tvojí totální blbosti za mlada , vím není to fér to sem házet, ale Ty už dávno taky nejsi "fér" :wink:
kdysi sem Tě měl za skoro přítele, který během chvilky, bez jakýhokoliv důvodu otočil na obrtlíku ...v pohodě, každej je nějakej , Pavle, já sem včetně letoška každoročně dával 15-20 K na pomoc, když sem usoudil, že ty lidé jsou na tom opravdu bídně a pomoc potřebují, adresně a na přímo , nikoliv nějakým neziskovým žroutům ( i když jsou opravdu vyjímky-všechna čest ) kolik jsi "věnoval"-rozdal Ty ? a podobní kovaní "demokrati "? že ukrajinka dostane pomoc je naprosto v pořádku, pokud ovšem nepřijede v posledním modelu SUV asi tak, všichni šofeři ty auta vidíme poslední dobou. A pomáhat, nebo házet prachy do kanálu, je sakra rozdíl.
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....
https://slobodnyvysielac.sk/relacie/hodina-vlka/
stř dub 06, 2022 9:30 pm

DriverBrno
Příspěvky: 3409
Registrován: sob lis 21, 2015 5:43 pm
Bydliště: Brno

Re: Politická debata...

Příspěvek

tohle je taky úplně hloupý konstrukt, myslet si, že když si zdražim palivo a vůbec energie, že oslabin soupeře, když už budu Rusko považovat za hrozbu. Správné nepřátelské převzetí iniciativy vypadá, tak jak to dělal Babiš..nejprve začneš s dotyčným spolupracovat, ale tak aby na to doplácel, potom převezmeš za zlomek ceny pasiva (dluh) a zasadiš mu ránu z milosti. Přátelé si drž u těla, nepřátele ještě blíž. Nakreslit červenou čáru je jednoduché, ale připravíš se o další možnosti. Že bude Západ takhle hloupý mě překvapilo. Už jednou dokázali Sověty uzbrojit, podruhé to nepůjde, Putin je víc akční než ti sovětsšti ještěři, abychom se fakt nedivili, dodávat Ukrajině zbraně jakože jsme alibisticky mimo, může vést k velkému překvapení..O Putinovi si můžu myslet cokoliv, ale určitě to není blázen ani totální idiot, jak ho prezentují některá média pro ovce.
Naposledy upravil(a) DriverBrno dne stř dub 06, 2022 9:52 pm, celkem upraveno 1 x.
stř dub 06, 2022 9:46 pm

Uživatelský avatar
Pavel Šebek
intercool
Příspěvky: 10887
Registrován: ned říj 21, 2007 4:55 pm
Bydliště: Bystřice

Re: Politická debata...

Příspěvek

martin 440: klidně to sem napiš, já totiž nevím, co myslíš?

Kam jsem během chvilky otočil, to netuším, asi jenom s tím, jak je pro koho výhodné mít staré BMW a trakeřina, ale to bych viděl spíš jako prozření. Každého věc.

Na pomoc jsem nedával nikomu nic, nikdy.

Kde bereš, že jsem kovaný demokrat?

A že má někdo poslední model SUV, no a co? Mám se kvůli tomu nechat zabít? Já mám Fiat Punto, ty sedmu Bawora, takže tvojí optikou je jeden z nás chudák a druhý boháč.
Takže kdyby někdo napadl naší zem, tak by jsi tady měl počkat, než tě někdo sejme, protože jsi boháč v BMW 7?
BES - běs
stř dub 06, 2022 9:50 pm

DriverBrno
Příspěvky: 3409
Registrován: sob lis 21, 2015 5:43 pm
Bydliště: Brno

Re: Politická debata...

Příspěvek

čekal jsem na starou u Lidlu a projeli za 20 min tři UA auta, jedno Audi a dva Mercedesy, celkem funglovky..Je fakt, že pak jsem čekal na dceru na nádraží a po laveckach posedávali Ukrajinky s děckama a batohama...zkrátka ty nůžky tam jsou asi hodně rozevřené mezi majetnými a chudáky. Do nedávná jsem měl jinou představu o typickém Ukrajinci, nuzák na otrockou práci. Ze záběrů v TV soudim že většinu financí sežrala armáda a lidé napojení na militantně fašistický systém řízený oligarchy. Zelenskyj taky není žádný chudák 100 mega jen co dohledání na nemovitostech..ale prý mu to vynesla jeho produkční firma..Kája Gott za svoji 50 letou kariéru tolik desek v Německu nevydal aby se mu vyrovnal, a to Zelenskyj dělal ze sebe jenom kašpara a v podstatě je to mladej kluk, jak se mu to povedlo?
stř dub 06, 2022 10:16 pm

Honza Karela 2
Příspěvky: 200
Registrován: úte led 14, 2020 5:55 pm

Re: Politická debata...

Příspěvek

Vy se tady hádáte a jdete si po krku a zatím ruští miliardáři jsou připraveni sankce, ne sankce, pomáhat České vesničce, jako správní bratři. Otázka zda si od nich vzít vzor, jak se to řeší na obchodní úrovni s Ruskými oligarchy a nebo si dál nadávat ? Pravda, že tady jde spíše o firmy z Panenských ostrovů, tak asi není třeba se obávat neplnění smluv, či nějak firmu sankcionovat, když není primárně ruská. Všichni doufají, že Rusové svým slibům dostojí a vesnice získá vodovodní řad. Otázka, zda zatleskat a zda se jedná o ojedinělou pomoc ? https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekon ... .seznam.cz Je pravda, že jsem si ještě nedávno myslel, že podobné projekty byly zastaveny a Ruský majetek zabaven, no spletl jsem se.

Každopádně dobrá zpráva je, že přes tíživou situaci čerpadlářských firem dojde ke zlevnění pohonných hmot, protože vysokou cenu na trhu vláda vyřešila snížením spotřební daně o 1,5 Kč. Takže si říkám, jaký má smysl, že se tady do sebe navážíte, když se nám na podnose předkládají přímo ukázková řešení tíživé situace. Pravda, ty řešení mi připadají spíše, jako špatný vtip, na druhou stranu je fakt, že lidi se mezi sebou štěkají o blbosti a mocní celkem v klidu stejně dělají co chtějí.
čtv dub 07, 2022 4:25 am

Uživatelský avatar
4215
Příspěvky: 4503
Registrován: ned lis 02, 2008 9:32 pm

Re: Politická debata...

Příspěvek

Včera jsem poslouchal nějakého emeritního rektora a ten řekl, že válka na Ukrajině nás bude tak bolet, že si to ani neumíme představit. No jsem teda zvědav, jak se budeme na to tvářit a pomáhat. (Pořad na Dvojce českého rozhlasu "Jak to vidíte")
Na Ukrajině neteče teplá voda celý den. Na broumovsku neteče po 22té hodině. :D :D :D
Jeho poslední slova byla. To stihneš.
čtv dub 07, 2022 7:13 am

Uživatelský avatar
fahrer
Příspěvky: 662
Registrován: ned čer 08, 2008 1:51 pm

Re: Politická debata...

Příspěvek

Jasně, že nás to bude bolet. Mezi velkými kluky už probíhají nejen nějaké diskuze, ale i spolupráce. To jen naši mopslíci stále vyskakují.
čtv dub 07, 2022 10:11 am

Pavell
Příspěvky: 1157
Registrován: stř zář 19, 2007 5:30 pm

Re: Politická debata...

Příspěvek

Martin 440. Jen bych chtěl konstatovat, že ta prasečina z OSN, která tě tak rozhorcila je opět jako vždycky fake z ruských dezinfo. Mrkni na stránky OSN, kde píšou, že se právě tímhle budou zabývat.
čtv dub 07, 2022 10:17 am

Zamčeno

Zpět na „Netechnická témata“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Majestic-12 [Bot], Semrush [Bot] a 16 hostů