Mýtné v GB, tipy na truckstopy, pravidla apod.

Moderátoři: Olda, cuisine, BajlachVT

fatal_netware

Příspěvek

Pro Maťas:
Když tak čtu Tvé příspěvky, tak mě napadá několik otázek:
Jak dlouho v Irsku děláš a jak dlouho tam chceš při takovém tempu ještě pracovat?
To v Irsku neexistuje lepší společnost, která by Tě zaměstnala?
sob pro 27, 2008 1:33 pm

Maťas
Příspěvky: 249
Registrován: ned kvě 25, 2008 6:02 am
Bydliště: Carlow(IRL),Brno

Příspěvek

Jsem tu 2,5roku no a iru už mam celkem dost.95%firem co jezdí vnitro v Irsku jezdí tak jak jsem psal a některy fa. i v evropě.Takže bych zas rad jezdil po evropě,snažím se dostat do fa.kde jezdí kamoš,super peníze,a max40h jízdy za tyden.Ja ted už měsíc nejezdím a nemám už ani chuť takhle jezdit.Teď je tu vubec obrovskej problém sehnat jakoukoliv praci. Jak je to u vas v Anglii?
sob pro 27, 2008 2:27 pm

fatal_netware

Příspěvek

Pro Maťas:
Já právě nad tím tak přemýšlel, že se na to nevykašleš, nebo spíš, že nepřemýšlíš o změně.
Já osobně jsem přišel k práci jak slepej k houslím a nemohu si vůbec stěžovat, denně víc jak 9 hodin nejedu a sobota a neděle volno a každej den doma. Ale nemohu posloužit jak je to u jiných firem, protože je to má první práce řidiče v UK předtím jsem tady strávil asi rok po kuchyních :D Když jsem, ale hledal ze začátku práci řidiče a šel jsem na první agentury pro řidiče tak mi řekli toto: " Jakmile si vyměníš řidičák za Anglickej a budeš mít digitacho kartu tak prosím Tě přijď práci Ti seženeme. " Údajně je tady obrovskej nedostatek řidičů. Vláda začala dotovat získání nového řidičského průkazu, který na C teď výjde jen na 800 liber.
Otázka peněz je na zváženou, těžko říct jestli to co mám je málo, nebo hodně. Já protože jsem začínal v kuchyních tak jsem schopen vyžít i s malou výplatou, takže teď si mnohdy připadám jak v Jiříkově vidění ( nebo spíš jak v Jáchyme hoď ho do stroje )
Teď ale kurz. Já když přijel do UK tak byl 42 korun za libru, teď je 27 korun za libru (když jsme vstoupily do EU tak byl přes 52 Kč za libru to byly podle mě žně ). Takže to si musí zvážit každej sám co je pro něj málo nebo hodně.
Zavážím taky do největšího mražáku v Londýně. Oni vlastní obrovský množství kamiónů a taky řidičů. Když jsem se s nimi sem tam bavil na vykládce tak si taky nestěžují. ( digi tacho karty, dodržují 561/2006, nové auta ) A vlastní jich jeden obrovský řetězec. ( né Tesco ) Takže není každej supermarket stejnej.
sob pro 27, 2008 2:42 pm

Maťas
Příspěvky: 249
Registrován: ned kvě 25, 2008 6:02 am
Bydliště: Carlow(IRL),Brno

Příspěvek

Ja taky dělal po kuchynich a svařoval.Na co potřebuješ anglickej řidičak? Českej platí v cele unii.No a peníze tu máš u každe firmy jinačí na vnitru tak od 400 do asi 1200E tydně. evropa se většinou nejezdí pod 120E denně u jedne firmy mají 210E na den ale tam se jen tak nedostaneš.Pod 100 E jezdí jen polaci,rumuni a bulhaři a ještě nonstop většinou.Jo a mluvím o penězích v čistym.
sob pro 27, 2008 3:04 pm

fatal_netware

Příspěvek

Tak to nějak s těmi penězi mám, s tím, že já jezdím vnitro.
Jinak v UK je zákon, že do roku pobytu musíš vyměnit ČR řidičák za Anglickej, nebo si ho nechat zaregistrovat ( něco podobnýho je prý i v ČR, ale skoro nikdo o tom neví, ale to by bylo na hooodně dlouhý příspěvek co jsem zažil v ČR s Anglickým řidičským průkazem, když jsem si jej rozšiřoval :wall: ).
Většina Anglických firem, přesto požaduje vyměněný Anglický řidičák a Anglickou digi kartu. Je to jen o domluvě a taky jestli tu práci chceš.
sob pro 27, 2008 3:27 pm

Maťas
Příspěvky: 249
Registrován: ned kvě 25, 2008 6:02 am
Bydliště: Carlow(IRL),Brno

Příspěvek

Některy zakony jsou značně diskriminační. Tu zas pokud máš auto z čr tak je musíš do 4 dnu pokud tu pracuješ přepsat na irsky značky a zaplatit registrační dan cca25% tabulkove hodnoty auta, a platit v irsku každy rok silniční daň a povinne ručení ,ktery byva často vyšší než cena auta.
sob pro 27, 2008 3:40 pm

fatal_netware

Příspěvek

Ta výměna řidičáku, není zas tak těžká, jde jen o poplatek, kterej zaplatíš, nebo můžeš jít do varianty registrace, ale jseš delší dobu ( cca 2 až 4 týdny bez řidičáku )
Jinak to je tady taky, že auto přivezené z Evropy do UK musíš zaregistrovat a platit pojistku za škody způsobené provozem vozidla, která v UK činí nějakých 1000 liber ( bubáků ) za rok plus silniční daň.
Ale zase o tom málo kdo ví, a někteří se to snaží různě obcházet. Ale police začíná přitvrzovat.
Prostě jinej kraj, jiný mrav. Nelíbí se? Nejezdi sem :D
sob pro 27, 2008 3:50 pm

Maťas
Příspěvky: 249
Registrován: ned kvě 25, 2008 6:02 am
Bydliště: Carlow(IRL),Brno

Příspěvek

1000L to je ještě dobry.Tu je to podle věku,pohlaví,obsahu a jak dlouho tu řídíš a kolik lidí muže jezdit s autem. Třeba kamoš si tu koupil feldu 1,3 za 800E bylo mu 24let a platil 4,5t.E ročně povinny a k tomu ještě 300E silniční dan každej rok. A auto je jednodušší si koupit tu než si je tahat z čr.A navíc je za pusu tedy u vas v Anglii nebo sev irsku, tu je to o něco dražšší ale i tak se da octavka TDI koupi od 2t.E
sob pro 27, 2008 4:01 pm

Maťas
Příspěvky: 249
Registrován: ned kvě 25, 2008 6:02 am
Bydliště: Carlow(IRL),Brno

Příspěvek

No a pak druha věc je pak mistní provoz. Tu lidi co maji řidičak dyl než 10 let nikdy nedělali testy z teorie jen se s nima projel komisař nebo pilicajt v autě a řidičak byl doma.
sob pro 27, 2008 4:05 pm

fatal_netware

Příspěvek

Asi je to s pojistkama v UK hodně podobný. Jsou tady pojistky na auto a na hlavu. Běžné je, že je na auto pojistka a auto může řídit jen ten co je napsán v pojistce. Dražší pojistky jsou potom, že to může řídit okruh lidí ( např. zaměstnanci atd... ), ale tyhle pojistky jsou dražší takže většina domácností má pojistku co jsem psal na začátku.
A pak to máš podle toho jak máš dlouho řidičák, jak dlouho jezdíš v UK ( kvůli pačné straně řízení ), jak jezdíš a taky do 25 let to máš hooodně drahý po 25 letech je to levnější.
Jinak tady se dělá jiná finta a to ta, že se na pojistku ještě píše manželka. Dle všech statistik vychází pro pojišťovny jednoznačně ženy jako daleko lepší řidičky než muži. Proto když je na autě napsáno že s ním jezdí žena i muž tak je pojistka levnější. A když je tam jen žena tak je ještě levnější :D
sob pro 27, 2008 4:14 pm

Maťas
Příspěvky: 249
Registrován: ned kvě 25, 2008 6:02 am
Bydliště: Carlow(IRL),Brno

Příspěvek

tu ještě pak jde když si pojistíš auto tak si mužeš připlatit asi 200E a mužeš jezdit ze všema pojištěnejma autama všech lidi. ja platím kolem 500E za 1,4
sob pro 27, 2008 4:29 pm

martin_100
pomocný admin
Příspěvky: 2809
Registrován: stř bře 01, 2006 3:05 pm
Bydliště: beercity

Příspěvek

Milí "angláni" dovolil sem si vám to odtrhnout do samostatnýho topiku.
Je to zajímavý tak směle pokračujte.

Koukam že provoz káry na ostrovech je raketa... :roll:
pon pro 29, 2008 2:27 am

fatal_netware

Příspěvek

Pro martin_100
No nevím jestli je na ostrovech provoz káry raketa :smich:
Ale možná jo. Dneska jsem se vracel do Londýna prázdnej a s autem bez omezovače a v kopci na M25 se asi 250 metrů předemnou sbíhaly dálniční pruhy, tak jsem tomu šlápl na kotel a vidím, že v pravo mě začíná předjíždět kamion, tak si říkám jsem prázdnej bez omezovače před zúžením mu ujedu. Ale coto, já na tacháku 102 km/h a on pořád zrychluje ( v kopci :wall: )
Ale taky on byl chytrej, pochopil co mě čeká tak mi uhl čímž mě pustil a na oplátku já mu ubral, a pak jsme si zablikaly ;), ale přesto do toho kopce mohl táhnout tak 108 až 110 km/h. Když mě předjel tak jsem zjistil, že je to NL ( asi bludnej holanďan )
Takže tady asi fakt lítaj rakety :valetsesmihy:

P.S. Nejsem Anglán jen bydlím v Londýně. Jinak jsem moravák jak poleno, teda po výsledku ve fotbalu na EURU tento rok jsem si ce žádal v hospodě o politickej azyl, ale ráno jsem se vyspal z kociviny a všechno jsem odvolal :D
pon pro 29, 2008 10:24 pm

r.-
Příspěvky: 494
Registrován: úte lis 22, 2011 6:16 pm
Bydliště: P´boro

Příspěvek

jee cusek , loukam ze tu mame koutek :lol: cest matas , doufam ze uz mas vyrizeno a vratis se mezi nas :lol:

2fatal; a pro jakou firmu jezdis ? ja ted zacal pro Fowler-Welch , docela pohoda ale jezdime jako sub takze neni prace kazdy den , predesle 2,5 roku jsem lital s navesama po UK tyden v trapu aspon clovek poznal Anglii :wink:

joo ty pojistky zas takova darda neni , prumer kolem 300-400L i pro lidi co maj 25let atd. CZ auto tusim tady muzes mit rok a pak prepsat , ale nevim teprv jsem zacal zkouset jejich nervy :lol:
ned led 18, 2009 8:13 pm

fatal_netware

Příspěvek

Pro r.-:
To je supper s tím pojištěním. Můžeš nám sem napsat jméno pojišťovny, která v UK pojistí osobák mezi 300 až 400 librami na rok? Věřím, že by to pomohlo i spoustě dalších.

Jinak já jezdím pro pekárny a když si vylistuješ mé příspěvky tak tam najdeš spoustu informací o mně ;)
úte led 20, 2009 8:22 pm

Odpovědět

Zpět na „Velká Británie“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů