Mýtné (??? :-) ) v Rusku, tipy na truckstopy, pravidla apod.
Odpovědět
Venca R

Příspěvek

Jeden doprvce tady od nás mi řikal že jezdit RUS UA a pod.se už neviplatí.
Že kecá?

Nekecá. Ceny šly dolů o dost. A nejen na Rusku
ned lis 13, 2011 8:45 pm

Arktik

Příspěvek

Venca R:

Tak nevim jak to ted je z cenama! Tenkrat kdy ja jezdil MKD to fungovalo tak, ze ti spediteri si furmanky prohazovali mezi sebou, takze kdyz objednavatel prepravy si objednal dopravu za nejakou cenu, tak to vzal spediter z toho si stahl provizi, pak to hodil dalsimu kamaradovi, ten zase dalsimu, kazdy si z toho skubnul svoje a dopravci uz zustal jen ten nejaky zbytek. Jak dejme tomu ja delal Figaro, tak byly furmanky na IZO z BA do Moskvy za 115.000, plachta 95.000 a kluci je dostavali za 75-85.000 korun.
Dnes uz nevim, a po pravde uz mne to ani nezajima a nelaka abych jezdil MKD! Praci kterou delam, delam menovite pro ruske firmy, ja jsem spokojen, nestezuju si, tak nic mne nejak nechybi!
Kdyby ta moje prace koncila, co v dnesni dobe je vse mozne, tak mam rezervy a zase bych jenom skoncil nekde v Rusku, co uz jsem k tomu i nachystany!

Bender 86:

Tak kazdy ma nejake ty svoje skusenosti. Tak ja si myslim ze kdyz zacnes tak je urcite nasbiras jedna dve! Ono to Rusko je takove zvlastni tim ze tam je tak nejak ten zivy pohyb, a kazdy den, kazdou hodinu, kazdou minutu, furt je neco nove, takze i kdyz budes jezdit dejme tomu denno denne furt tu samou streku, cely rok, tak na te trasse to furt bude neco jineho! :lol:
ned lis 13, 2011 10:23 pm

jozin
2. NAPOMENUTÍ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Jak je to s celnicama v Moskve?Je jich take kvantum jako kdysi hodne davno nebo funguje nejaka centralni,pred Moskvou byla jedna takova,po leve strane.Naproti byl hotel a parking.Asi to bude individualni.Navigace tam jde?Jezdim ted rumunsko,mam stare Mio 520 acelkem to slape,aj ulice v vetsich mestech,neni problem.
Neřeším...
pon lis 14, 2011 11:21 am

Arktik

Příspěvek

Tak celnice v Moskve, jak jsem si vsimnul ted uz delaj spusobem jako tady u nas, takove ty logisticke centra, celni sklady a celnice, jeste pred MKAD. Ale jak to funguje to nevim. Ja co jezdim tak jenom za Ural, pak Kavkaz, a v Moskve ja nic neproclival ani nepamatuju.

GPS nemam si myslim ze ji ani nepotrebuju, a tak jak vim tak Rusko funguje na navigacni system "GLONASS". Nevim jak to funguje v realite, nakolik kdyz si vemu mobilni telefon, tak mezi mesty kde jsou vetsi vzdalenosti tak vypadava nebo neni signal. Jinak Rusko svoji rozlohou v mobilni siti funguje pres "roaming" dejem tomu jak ja mam ruske sim karty Megafon, mam MTC, a prakticky v normalnim rezimu funguji jenom v oblasti kde jsem je zakoupil v dalsich oblastech u bezi na roaming. Megafon mam Jekaterinburg a Sverdlovska oblast, uz najezdem do jine oblasti, dejme tomu do Celjabinske, uz to naskakuje na roaming. To same mam MTC v Brjansku, tak uz dejme tomu jak prejedu do Moskevske oblasti tak uz mam toho operatora v roamingu. Terminaly ( i samodobyjeci) na dobiti kreditu do telefonu jsou prakticky vsude, jak u benzinek, tak v restauracich a pod. Takze dobyti kreditu neni zadny problem. Tak se dobiji kredit pres dobijeci kupon obdobne jako u nas.
pon lis 14, 2011 12:01 pm

sepultrans

Příspěvek

.............
Naposledy upravil(a) sepultrans dne ned dub 22, 2012 4:01 pm, celkem upraveno 1 x.
pon lis 14, 2011 6:49 pm

Bender 86

Příspěvek

Tak to je dobrá zprava!A kde ty jezdíš,sháníte řidiče?
pon lis 14, 2011 6:52 pm

sepultrans

Příspěvek

Navigace nepotřebuješ, já bez ní jezdím do ted a bez problemu. V Rusku je lepší vylézt a zeptat se, a nebo ja to dělal tak, že v jakýmkoli městě jsem odchytil taxíka a ten mě tam odvez:-) a platil jsem okolo200-400 rublu, to je jednodušší než se někde mrcasit podle navigace
pon lis 14, 2011 6:54 pm

sepultrans

Příspěvek

..........
Naposledy upravil(a) sepultrans dne ned dub 22, 2012 4:02 pm, celkem upraveno 1 x.
pon lis 14, 2011 6:56 pm

Arktik

Příspěvek

Tak ja to videl ze uz se delaji a jsou ty takove terminaly nedojizdi se do MKAD. A toto ze se vycliva pripadne prijima dovezeny material do dvou dnu tak to uz je supr velky pokrok!
Byla doba kdy se cekalo i tyden. Jak se zavedlo overovani SGS tak i vice. 10 dnu odcurakovat na celnim skladu, tak to bylo dilo. Ja se tenkrat vysral na celou kamionku!
Takze ted uz jo!!! Parada!
A s tim doprovodem, tak to fungovalo i tenkrat ze clovek mel prevazne napsane telefonni cislo firmy kam jede, tak se stavil nekde u telefonu zavolal, rekl kde se nachazi, a furt pro nej nekoho poslali, co pak uz doprovodil az na firmu k vykladce!
Ono doba se meni, a v Rusku je videt pokroky ke predu ze dne na den! A ten tehdejsi system proclivani, prestoju a pod. to by tak fungovat dlouho nemohlo, to by do toho Ruska jim nikdo nejezdil!
pon lis 14, 2011 6:58 pm

sepultrans

Příspěvek

JJo je to tam ted lepší, no taky trochu záleží od jaké spedice zboží vezeš, a taky někdy jaky jsou vztahy mezi firmou které vezeš zboží a celnicí. Někdy si z tebe ten sklad udělají nebo chtějí udělat a když ani tvoje spedice nic nezmuže tak tam vykysněš. Ale to se mě osobně stalo jen párkrát.
pon lis 14, 2011 7:04 pm

Arktik

Příspěvek

Tak to uz mate paradni! Ja uz MKD a TIR nejezdim nekolik let, i kdyz jsem v Rusku porad, a ta moje prace se docela priblizuje kamionce, ale ten rezim ve kterem pracuju je uplne neco jineho, takze nejak nevnikam do TIR a MKD. A v Moskve ja uz neproclival a ani nezclival ani nepamatuju.
Ja se pohybuju prevazne za Uralem, Celjabinsk, Jekaterinburg, Tjumen, Surgut, Niznevartovsk, a pod. A jeste tady dolu na Kavkazu.
Od noveho roku zacnu navazet Armenii, takze Jerevan co Armenie je jiny stat. Ale furt AZS a PZS.
pon lis 14, 2011 7:48 pm

sepultrans

Příspěvek

...........
Naposledy upravil(a) sepultrans dne ned dub 22, 2012 4:00 pm, celkem upraveno 1 x.
pon lis 14, 2011 9:41 pm

jozin
2. NAPOMENUTÍ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

SGS-to byl tyfus...pamatuju jak dnes.Holtimu taky pamatuju,fh ,fialova s bilou,me se to nikdy nelibilo to zbarveni,chladaky.A jeste Hingeland,to byla extraliga v M.A.N ech.Jeden byl tady nekde z moravy.mel tandem.To uz je let.S tema taxikama to je vychodni klasika.
Neřeším...
pon lis 14, 2011 10:04 pm

Arktik

Příspěvek

SGS? Tak to jo! Hotovy mor! :lol: Vzdyt ja se na tu kamionku kuli tomu vysral! Vzdyt to bylo dilo!!! Clovek byl rad kdyz byl vybaven do 10-ti dnu, a to byly stavy kdy tam na celnici curakoval i tri tydny! :lol:
pon lis 14, 2011 10:10 pm

koudy martin

Příspěvek

To Sepultrans:
V HOLTIMĚ jsem jezdil od 1998 do 2001. Pak se to začalo nějak rozpadat. Dneska firma funguje pod jiným názvem. Johana samozřejmě znám, i když jsem s ním celkem dlouho nemluvil.
pon lis 14, 2011 10:16 pm

Odpovědět

Zpět na „Rusko + SNS“