Pokec o AETRu, profesních průkazech, pravidlech, zákonech, apod.

Moderátoři: -Ondra-, martin_100, Olda, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek

RADEK BÍTEŠ
Příspěvky: 14
Registrován: ned led 25, 2009 12:55 pm
Bydliště: Velká Bíteš

Dodávky a AETR

Příspěvek

Cau Kolegové.Chtěl jsem se zeptat.Kámoš jezdí s dodávkou s valníkem a plachtou.Je to do 3500kg a nemá to tachograf.Furt mu někdo říká že musí dodržovat taky AETR , ale já si myslím že když je to do 3500kg a nemá tachograf tak může jezdit furt pryč.Díky za každou odpověd.
pát lis 13, 2009 9:55 pm

Uživatelský avatar
Icewinter
Příspěvky: 1114
Registrován: stř říj 07, 2009 11:37 am
Bydliště: Ledeč nad Sázavou

Příspěvek

No já teď jezdil s dodávkou (do 3,5t) a tachograf sem tam měl, auto má závěsný připojení.. ale pokud jedu jen "solo" tak AETR se na mě nevztahuje a jedu 14hodin v kuse, 110okreska, 160dálnice a kolečka na firmě při solo autě nechtěj, a policajti chtít taky nemůžou (taky se jim nechlubim že tam mám tacho :) ) pokud bych jel ale s károu a byl přes 3,5t tak AETR platí.

Tak to aspoň vidim já.
sob lis 14, 2009 12:34 am

Ladix
1. NAPOMENUTÍ
Příspěvky: 3421
Registrován: stř lis 07, 2007 11:19 am
Bydliště: kousek od chlumce nad cidlinou pres dalnici

Příspěvek

icewinter tak to vidis spatne jak mas zaves tak je rozhodujici hmotnost v technickem prukazu
M-B Atego 1218 frigo
sob lis 14, 2009 8:38 am

Uživatelský avatar
Icewinter
Příspěvky: 1114
Registrován: stř říj 07, 2009 11:37 am
Bydliště: Ledeč nad Sázavou

Příspěvek

No třeba ta naše dodávka to tak má, tachograf se vztahuje pouze když připojíme káru, jinak když se jede solo tak se tam točí jedno kolečko půl roku :)
sob lis 14, 2009 10:17 am

Uživatelský avatar
Sovouš
Bedřich Liška
Příspěvky: 2026
Registrován: stř dub 23, 2008 4:16 pm
Bydliště: ... u Pardubic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

...u mýho bejvalýho zaměstnavatele jezdil starší chlapík, už to nějak potřeboval přetřepat do důchodu, tak už si jezdil jen v klídku se Sprinterem a tacho tam bylo dodělávaný dole někde u řadící páky. Říkám mu: Pepo, a jak to děláš s tachografem, že si jezdíš tak jak chceš? Hele, já přes něj dávám kšiltovku vždycky... :D A bez nejmenšího problému ;)
Hamty hamty, ať mám víc než tamty ... :hvizd:
sob lis 14, 2009 11:52 am

Uživatelský avatar
vitecekk
Příspěvky: 228
Registrován: sob led 03, 2009 10:29 am
Bydliště: Česká lípa

Příspěvek

Rozhodující je co má napsané v techničáku jako celková hmotnost
sob lis 14, 2009 5:54 pm

RADEK BÍTEŠ
Příspěvky: 14
Registrován: ned led 25, 2009 12:55 pm
Bydliště: Velká Bíteš

Příspěvek

Kamoš maVW LT v TP ma do 3500kg a tachograf tam neni takze zadnej AETR se na nej nevztahuje že?
sob lis 14, 2009 5:56 pm

Uživatelský avatar
Icewinter
Příspěvky: 1114
Registrován: stř říj 07, 2009 11:37 am
Bydliště: Ledeč nad Sázavou

Příspěvek

roadtrain a to potom mám dělat přestávky a když to nestihnu vše dojet mám se jít natáhnout na 9hodin dozadu mezi palety? :-)
sob lis 14, 2009 6:27 pm

Uživatelský avatar
vitecekk
Příspěvky: 228
Registrován: sob led 03, 2009 10:29 am
Bydliště: Česká lípa

Příspěvek

Stačí na sedačky ve předu :lol:
sob lis 14, 2009 6:34 pm

hošík
Příspěvky: 143
Registrován: pát led 09, 2009 7:38 pm
Bydliště: Královehradecký kraj

Příspěvek

Mě to připadá jako blbost.Nikdy po mě s dodávkou na solo nikdo nechtěl kolečka atd.Po čechách to nikdo vůbec neřešil a pochybuju,že na dodávky do 3,5t se vztahuje aetr,pokud jsou bez vleku.Jinak v německu běžně controlbuch jinak nic.
sob lis 14, 2009 6:36 pm

Uživatelský avatar
Icewinter
Příspěvky: 1114
Registrován: stř říj 07, 2009 11:37 am
Bydliště: Ledeč nad Sázavou

Příspěvek

vitecekk tak kdybych zrovna vezl třeba postel nebo gauč, klidně bych si tu pauzu dal :-)
sob lis 14, 2009 6:53 pm

RADEK BÍTEŠ
Příspěvky: 14
Registrován: ned led 25, 2009 12:55 pm
Bydliště: Velká Bíteš

Příspěvek

Asi to tak ale je pokud ma dodavka tazny a povoleny zatížení je víc jak 3500kg tak už musí mět tachograf a je jedno jestli jedeš s vlekem nebo solo. :(
sob lis 14, 2009 7:51 pm

Uživatelský avatar
roadtrain
1. NAPOMENUTÍ
Příspěvky: 10567
Registrován: sob črc 04, 2009 3:51 pm
Bydliště: CZ-Slezsko-Slaskie

Příspěvek

jak píše Piny prostě pokud máš v autě tacho musíš jej používat at už máš vlek nebo ne a dodržovat 561 at se ti to líbí nebo ne.ale víš jak to je s kolečkem vše se dá .... :wink:
sob lis 14, 2009 7:55 pm

RADEK BÍTEŠ
Příspěvky: 14
Registrován: ned led 25, 2009 12:55 pm
Bydliště: Velká Bíteš

Příspěvek

roadtrain-nojo s kolečkama pohoda celkem , ale horší že do novejch dodávek dávají karty!
sob lis 14, 2009 8:00 pm

Uživatelský avatar
roadtrain
1. NAPOMENUTÍ
Příspěvky: 10567
Registrován: sob črc 04, 2009 3:51 pm
Bydliště: CZ-Slezsko-Slaskie

Příspěvek

bylo na čase už se začlo tradovat jaké je nejrychlejší auto v ČR ?? bílá dodávka na D1 :lol:
jsi prostě profi řidič a tím to hasne stejné pravidla pro všechny a když začnete odrbávat digi a jezdit na něčí kartu máte na krku trestný čin
sob lis 14, 2009 8:02 pm

Odpovědět

Zpět na „Legislativní témata“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů