Pokec např. o kurtování nákladu, vysílačky+rádia, tachografy, poruchy, výbava aut, spotřeba, navigace,nooteboky, atd...

Moderátoři: Olda, -Ondra-, martin_100, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek

Brnďa
Příspěvky: 222
Registrován: sob bře 05, 2011 2:50 pm
Bydliště: Velké Opatovice

Jak poznat v autě gps které sleduje polohu vozidla??surné

Příspěvek

Ahoj, neni to dlouho co chtěli na firmu odstavit všechny auta, že budou lepit reklamy, ovšem po vyzvednutí, se na autech nic nezměnilo, a tak každého napadlo, že se namontovali gps vysílače aby nás mohli sledovat, či aby si pak zjistili že auto jelo od třeba 8 do 20 a nemohli řidiči odrbávat časy. Je nějaký fígl jak to zjistit?
stř kvě 04, 2011 6:42 pm

Ma'a Nonu
Příspěvky: 669
Registrován: pát črc 03, 2009 7:46 pm
Bydliště: Praha 10

Příspěvek

Podívej se do pojistkové skříně, tam bývá napojený vysílač signálu.
stř kvě 04, 2011 6:55 pm

Brnďa
Příspěvky: 222
Registrován: sob bře 05, 2011 2:50 pm
Bydliště: Velké Opatovice

Příspěvek

a jak to cca vypada? abych vedel po cem jit? bo poznam ze to tam proste nepatri a je to navic?
stř kvě 04, 2011 6:56 pm

Brnďa
Příspěvky: 222
Registrován: sob bře 05, 2011 2:50 pm
Bydliště: Velké Opatovice

Příspěvek

je fakt ze zadnou antenku nebo modul jsem neobevil, ale obavy jsou. přeci jen jedes cely den bez prestavek aby si byl brzo doma, tak napises proste hodinu navic, kdys si jezdil i o prestavce ze, a ted jde o to aby as nesledovali :))
stř kvě 04, 2011 6:57 pm

Ma'a Nonu
Příspěvky: 669
Registrován: pát črc 03, 2009 7:46 pm
Bydliště: Praha 10

Příspěvek

Přesně, bude to tam navíc. Ten vysílač je velkej jako krabička od sirek. Záleží na typu.
stř kvě 04, 2011 6:58 pm

soulcheck
Příspěvky: 624
Registrován: čtv lis 05, 2009 5:02 pm
Bydliště: Hostim

Příspěvek

mě by zajímalo,jestli když odpojím tu anténku,tak se hned ztratím? nebo je to ještě nějak jištěný??
stř kvě 04, 2011 6:59 pm

Brnďa
Příspěvky: 222
Registrován: sob bře 05, 2011 2:50 pm
Bydliště: Velké Opatovice

Příspěvek

ok tak na to mrknu, snad se zadari zjistit ci tam je nebo neni. Co jsem koukal pod palubkou po dratech tak je vse zda se byt v poradku, nic nepridaneho, ale pokud by to bylo tam tak je to snazsi najit:)
stř kvě 04, 2011 6:59 pm

Uživatelský avatar
martin440
rumová víla
Příspěvky: 8795
Registrován: sob zář 08, 2007 3:24 pm
Bydliště: irgendwo in Westböhmen-pevná hráz socializmu

Příspěvek

ohne problem koukni na střechu , po autě zvenku okolo oken, do eletriky a určitě najdeš jestli to tam je, a kromě toho to hlídá i naftu samozřejmě....i jiný věci :D
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy http://www.funradio.fr/playfun,
stř kvě 04, 2011 7:00 pm

Brnďa
Příspěvky: 222
Registrován: sob bře 05, 2011 2:50 pm
Bydliště: Velké Opatovice

Příspěvek

prave to byloi prvni po cem jsem sel, kouknout za nastvabu, nebo na strechu zda tam neni nejaka antenka a nic sem nenasel. ani u baterky nic napojenyho neni nic.
stř kvě 04, 2011 7:03 pm

Uživatelský avatar
Globe
řidič angličáku
Příspěvky: 4785
Registrován: pon srp 28, 2006 4:55 pm
Bydliště: Usti nad Labem

Příspěvek

neboj se nic, jestli to zapojovali s cilem, aby to ridici nenasli, tak to ridici nenajdou 8) (ale prutokomer bys nasel na palivovem vedeni, kuli merici tyci bys mel diru v nadrzi a aby to bralo data o nafte z FMS sbernice, muselo by to bejt taky nekde napojeny)
stř kvě 04, 2011 7:35 pm

Uživatelský avatar
-Lucas-
doprovody
Příspěvky: 318
Registrován: čtv led 14, 2010 6:18 pm
Bydliště: Bratislava

Příspěvek

jj Globe má pravdu.. My to máme vo všetkých autách, a väčšinou zvolia taký obal krabičky že si to GPS možno aj videl a nevieš o tom že to je ono.. A dnes sa dá cez to kontrolovať už skoro všetko..
Opel Combo Tour (Doprovodné vozidlo)
Volvo FH12 + Kogel A18

___________________
Transporting Company
www.euroexpress.sk
stř kvě 04, 2011 7:49 pm

Spyker
Příspěvky: 226
Registrován: úte říj 23, 2007 7:32 pm

gps

Příspěvek

tak pokud máš novější auto , tak se koukni po drátech u řídící jednotky, bývá to napojeno na stálý proud k řídící jednotce... (u starších na baterky). Anténa se lepí buď to na sklo, nebo pokud máš plastem krytej sloupek u okna tak se to schová pod plast tak že to nejde vůbec vidět.... pozor antény bývají dvě!!!! Ať tě to ani nenapadne odpojovat.... v gps modulu je Śim karta a každou manipulaci tě to hned nápráší za tepla šéfovi přes sms... Dá se to napojit i na sběrnici tak že to na tebe práskne poustu věcí i spotřebu (není to ale tak přesné),,, ale moc se to nedoporučuje občas to sviní.... jinak se navrtává nádrž pro snímač paliva, ten je přesnej na 1dcl !!! nějaký průtokoměry jsou už přežitky... takže to na tebe práskně i podezřelej pokles nafty.... Jinak o tobě šéf ví na minutu kdy to nastartuješ (začátek) a chcípneš (konec) na minutu u lepších Gps najetý km s přesností na 1%... a doba volnoběhu + phm pokud je naistalován snímač.. tak že časy tankování a množství...
stř kvě 04, 2011 8:18 pm

Brnďa
Příspěvky: 222
Registrován: sob bře 05, 2011 2:50 pm
Bydliště: Velké Opatovice

Příspěvek

ok zitra kouknu pod sloupky a k pojistkam , snad nec obevim:))
stř kvě 04, 2011 8:27 pm

Uživatelský avatar
Čonkin
Příspěvky: 943
Registrován: sob srp 02, 2008 11:47 am
Bydliště: hl.m.P.

Příspěvek

Jak říká Spyker...hrabání se v tom = koledování si o problém :? .
Chodí to dobře, ale neseje to...
www.bm-autocross-team.euweb.cz
stř kvě 04, 2011 8:31 pm

soulcheck
Příspěvky: 624
Registrován: čtv lis 05, 2009 5:02 pm
Bydliště: Hostim

Příspěvek

já našel obě anténky,jedna je na skle a druhá u pojistek.. pak jsou tam 2 krabičky,jedna svítí zeleně a z druhé jdou dráty právě to těch antén
stř kvě 04, 2011 8:46 pm

Odpovědět

Zpět na „Technická témata“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti