Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek
pravidelné roční školení
Díky moc chlapi!
35hodin teorie+10hodin praxe(jízdy) a pak zkouška ta je jen z teorie.tady máš otázky i testy http://etesty.mdcr.cz/Default.aspx
-
- Kontaktovat uživatele:
Už mám od pátku nový řidičák i s profesákem na jednom průkazu, dost sem čučel že tam mám i T možná sem byl slepej nikdy sem si toho nevšiml, nebo to tam nebylo, dřív se to dostávalo rovnou k Céčku
hned za 7 kil nová karta, ale asi si budu děla motorku tak že bych to musel dávat znova, stejně se vám karta s číslem neshoduje už delší dobu tak to máte jedno 

http://www.youtube.com/user/kajaslezak
**všude musí být uklizeno, řekla babička a kopla hovno pod postel**
**všude musí být uklizeno, řekla babička a kopla hovno pod postel**
Vážení potřeboval bych prosím poradit. Kamarád má autodopravu o jednom voze. Auto psané na firmu. Domluvil jsem se s ním, že po skončení autoškoly na C, E se s ním vydám párkrát na cestu, abych si to trochu osahal. Nebudu za jízdu placen a nebude mezi námi žádná smlouva, nic- prostě jen "zácvik". Potřebuju pro tyto jízdy profesák?
Já si myslím, že ne. Mám pravdu? Nemůže být nějaký problém při kontrole, třeba s tím, že nebudou věřit, že jsem tam jen tak pro srandu?
Já si myslím, že ne. Mám pravdu? Nemůže být nějaký problém při kontrole, třeba s tím, že nebudou věřit, že jsem tam jen tak pro srandu?
No to by mě taky zajímalo. Ale jestli tvůj kamarád co ti to půjčí bude mít za cestu zaplaceno (bude to normální přeprava), tak ho musíš mít.
Tady je nápsáno, kdy ho mít nemusíš:
Povinnost dle § 46 odst. 2 zákona č. 247/2000 Sb. v platném znění se nevztahuje na řidiče:
a) vozidel, jejichž nejvyšší povolená rychlost nepřesahuje 45 km.h,
b) vozidel používaných ozbrojenými silami České republiky, Policií České republiky, Celní správou České republiky a zpravodajskými službami České republiky,
c) vozidel Hasičského záchranného sboru České republiky a jednotek dobrovolných hasičů, zdravotnické záchranné služby a Správy státních hmotných rezerv,
d) vozidel používaných při zabezpečování civilní ochrany a báňské záchranné služby,
e) vozidel ve zkušebním provozu ( § 36 zákona č. 56/2001 Sb., v platném znění)
f) vozidel používaných při výcviku podle části třetí a páté tohoto zákona a při zkouškách podle části třetí a čtvrté tohoto zákona,
g) vozidel používaných při přepravě věcí, které řidič využije při výkonu své závislé práce nebo podnikání, pokud řízení není hlavním předmětem výkonu závislé práce nebo podnikání řidiče,
h) vozidel používaných pro vlastní potřeby a
i) zemědělských a lesnických traktorů.
Tady je nápsáno, kdy ho mít nemusíš:
Povinnost dle § 46 odst. 2 zákona č. 247/2000 Sb. v platném znění se nevztahuje na řidiče:
a) vozidel, jejichž nejvyšší povolená rychlost nepřesahuje 45 km.h,
b) vozidel používaných ozbrojenými silami České republiky, Policií České republiky, Celní správou České republiky a zpravodajskými službami České republiky,
c) vozidel Hasičského záchranného sboru České republiky a jednotek dobrovolných hasičů, zdravotnické záchranné služby a Správy státních hmotných rezerv,
d) vozidel používaných při zabezpečování civilní ochrany a báňské záchranné služby,
e) vozidel ve zkušebním provozu ( § 36 zákona č. 56/2001 Sb., v platném znění)
f) vozidel používaných při výcviku podle části třetí a páté tohoto zákona a při zkouškách podle části třetí a čtvrté tohoto zákona,
g) vozidel používaných při přepravě věcí, které řidič využije při výkonu své závislé práce nebo podnikání, pokud řízení není hlavním předmětem výkonu závislé práce nebo podnikání řidiče,
h) vozidel používaných pro vlastní potřeby a
i) zemědělských a lesnických traktorů.
Zdravím chlapy, kecal jsem s kámošem co montuje lešení je zaměstnán jako montér a máj 7,5t na vožení ležení a mluvili jsem o to když je zaměstnán jako montér lešení tak muže za kolegu zaskočit kdyby marodil a jet se 7,5t. Má na to papíry ale nemá profesák a když není zaměstnán jako řidič tak muže řídit bez profesáku nebo se pletu? Kdyžtak jestli by jste to našli v 561. Díky
MAN TGX 480
MAN TGA 440
MAN TGA 350
MAN F2000
MAN TGA 440
MAN TGA 350
MAN F2000
-
misacekk
jo dala by se na to použít výjimka podle čl. 13 NR 561/2006 Sb.
Musí splnit nejenom celkovou hmotnost do 7,5t, ale taky okruh do 50km od místa obvyklého odstavení vozidla a řízení nesmí představovat jeho hlavní činnost.
Co se týká profesáku, to je zase v Zákoně 361/2000 Sb. Osvědčení o profesní způsobilosti nepotřebuje mimo jiné při řízení vozidel používaných při přepravě věcí, které řidič využije při výkonu své závislé práce nebo podnikání, pokud řízení není hlavním předmětem výkonu závislé práce nebo podnikání řidiče.
Musí splnit nejenom celkovou hmotnost do 7,5t, ale taky okruh do 50km od místa obvyklého odstavení vozidla a řízení nesmí představovat jeho hlavní činnost.
Co se týká profesáku, to je zase v Zákoně 361/2000 Sb. Osvědčení o profesní způsobilosti nepotřebuje mimo jiné při řízení vozidel používaných při přepravě věcí, které řidič využije při výkonu své závislé práce nebo podnikání, pokud řízení není hlavním předmětem výkonu závislé práce nebo podnikání řidiče.