Jaké máte zkušenosti s tou výjimkou ze zákazu jízd pro vozidla jedoucí ze zahraniční/do zahraničí? Plánuju si teď cestu ve čtvrtek do Itálie a docela by se mi hodilo pár hodin navíc. Mám na mysli toto:
Čistě teoreticky bych pak mohl prokličkovat zákazy po Evropě a nejpozději v neděli být doma.1. Pro zahraniční vozidla a pro vozidla z regionu Sardinie, jež jsou vybavena příslušnou dokumentací, dokládající výchozí bod jejich cesty, je začátek doby zákazu jízdy odložen o čtyři hodiny. V případě, že doba povinného denního odpočinku řidiče – jak stanovují úpravy a předpisy 561/2006/ EU – připadne na dobu odložení zákazu jízdy ve smyslu tohoto článku, je povoleno, s omezením pro zahraniční vozidla s jediným řidičem, využít čtyřhodinového odkladu počínaje ukončením doby povinného odpočinku.
2. Pro vozidla jedoucí do jiného státu, jež jsou vybavena příslušnou dokumentací, dokládající místo určení jejich cesty, končí zákaz o dvě hodiny dříve; pro vozidla směřující na Sardinii, jež jsou vybavena příslušnou dokumentací, dokládající cíl cesty, končí zákaz o čtyři hodiny dříve.
sháním práci na MKD na Liberecku
Já pojedu přes Německo. Ta stávka znamená co? Kolony a ucpané silnice?
Mám takový šílený plán, že ve čtvrtek ráno naložím v Zákupech a pak to dotáhnu až do Itálie, ale to asi nestihnu před čtvrtou odpolední, tak se ptám na tu výjimku. A když to stihnu a taliáni mě v pátek složí a v sobotu naloží, tak můžu být v neděli doma.
Mám takový šílený plán, že ve čtvrtek ráno naložím v Zákupech a pak to dotáhnu až do Itálie, ale to asi nestihnu před čtvrtou odpolední, tak se ptám na tu výjimku. A když to stihnu a taliáni mě v pátek složí a v sobotu naloží, tak můžu být v neděli doma.
sháním práci na MKD na Liberecku
-
-
Re: Všeobecné informace.
Zdravím pánové,
nevozí náhodou někdo do Italie staré akumulátory ?
Díky
nevozí náhodou někdo do Italie staré akumulátory ?
Díky