Moderátoři: martin_100, Olda, Hynek, cuisine, spida

Odpovědět
spida
Kontaktovat uživatele:

Re: Dakarská hospoda

Příspěvek

No myslím že to asi kromě zápisu u Fia nikde dohledat nejde. Protože si myslím že tak jako má Kolotoč moc protlačit do médií to co chce tak má i moc aby se do médií nedostalo to co nechce. I já jsem se začal vyptavat a 2 lidé mi tu informaci potvrdili . Ale pořád je to někdo říkal. I když vím že by si to ti lidé nevymysleli, ale pořád je to slovo proti slovu. Ti kluci to nikdy veřejně neřeknou protože jsou pořád s BRT spjatí. Takže pokud to nikdo oficiálně nedostane od FIA tak je ta informace bezcenná.
Obrázek
stř led 20, 2021 12:55 pm

filip 90
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Jediná šance je podle mě nějaký místní zdroj. Něco jako je u nás je Kladenský Deník, Kolínský Deník atd. Tam to asi těžko ovlivní a navíc se to tam bude špatně hledat. Navíc je to 6 let. :cry:
Takže zbývá jen ten zápis FIA.
Filip Nikl
stř led 20, 2021 1:04 pm

Pick

Příspěvek

..... o to se snažím.....ale ono je problém, že španělština :think: Navíc mám-li bejt upřímnej, tak nevěřím, že takováhle ostuda by se zadařila zcela ututlat už v tom roce 2014
#JáTaky
#FuckOffBuggyra
stř led 20, 2021 1:08 pm

Milda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Tak Jony K. už do toho namontoval Kalinu :D https://www.facebook.com/kalinapepa/ DNES V 14:00
A co říká na letošní "covidový" Dakar 2021 legenda Josef Kalina?
Pepíček se rozpovídal, jak je jeho dobrým zvykem a samozřejmě reagoval na přirovnání úspěchu Josefa Macháčká k další legendě Karlovi Lopraisovi. Jak moc ho to naštvalo a jak to bylo s vypsanými kategoriemi nejen letos, ale napříč Dakarem, se kterým má bohaté osobní zkušennosti, se podívejte v rozhovoru se šéfem komunikace Jan Kalivoda Buggyra.
stř led 20, 2021 1:13 pm

spida
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

😁😁 musím se tak trochu smát. Zdá se, že ne všichni členové BRT souhlasí s jejich politikou. Už znám i jména těch kluků co byly za katrem. 😁 ale zase jen info od někoho😉
No nic. Já v tom mám jasno a dal už nepotřebuji nic vědět.
Obrázek
stř led 20, 2021 1:15 pm

Milda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Tak jsou dvě možnosti :lol: Pepíček to diplomaticky urovná na pravou míru a nebo z nás udělá idioty :lol:
Už se těším jak nás tady Kolotoč rozpráší :lol:

Obrázek

Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) Milda dne stř led 20, 2021 1:51 pm, celkem upraveno 2 x.
stř led 20, 2021 1:19 pm

michalCCR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Pri všetkej úcte ktorú chovám k pánovi Kalinovi, som zvedavý nakoľko úprimný a priamy bude v rozhovore som svojím chlebodarcom.
stř led 20, 2021 1:36 pm

zemi8

Příspěvek

co to Kalivoda povídal? Michek součástí Buggyra Academy? To snad ne?
stř led 20, 2021 2:07 pm

Timy

Příspěvek

Takový dotaz nebo možná menší úvaha:
Opravdu Karel Loprais vyhrál 6x KATEGORII kamionů? Nebyly kamiony dříve taky jenom TŘÍDA v rámci KATEGORIE automobilů? Já mám pocit, že minimálně v roce 88 tomu takto bylo.
!LIAZ 4life!
stř led 20, 2021 2:20 pm

michalCCR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Som trochu na rozpakoch po tomto rozhovore s p.Kalinou. Viac dojmov neskôr.
stř led 20, 2021 2:40 pm

msifa

Příspěvek

Trucky byly v jedné kategorii pouze při prvním ročníku, od druhého ročníku byly již samostatní kategorie (i když možná byly ještě uváděny ve společných výsledcích s osobáky).
stř led 20, 2021 2:41 pm

Milda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

6 násobný vítěz v dakarských v kamionech to je :wink:
stř led 20, 2021 2:41 pm

Timy

Příspěvek

Milda:
Ano, to je. Jenže tu se vedla debata ohledně pojmů kategorie vs. třída. Někdo tu poukazoval na to, že Macháček je sice pětinásobný vítěz čtyřkolek, ale jen jednou jako samostatné kategorie, jinak pokaždé jen třídy v rámci kategorie motorek. A tohle mi přijde to samé - jestli byly kamiony jen třídou v kategorii aut, tak má Buggyra bohužel pravdu s tím srovnáním Lopraise a Macháčka. Aspoň v tomto ohledu ano.

Teď jsem se díval do knížky "Peklo zvané Paříž-Alžír-Dakar" od Jana Králíka a tam jsou okopírované ofiko výsledky Dakaru 1988 od TSO. Kategorie se jmenovala "Auto-Camion" a Loprais je hodnocený na 19. místě, Moskal na 21.místě. Takže minimálně v tom roce 88 nebyly kamiony samostatná kategorie ale jen třída v rámci společné kategorie aut a kamionů.
!LIAZ 4life!
stř led 20, 2021 2:55 pm

Peter G

Příspěvek

Timy: ja samozrejme vobec neviem ci je pravda to co pises, alebo nie. Kazdopadne je tu jeden rozidiel ktorý zanechava na Machusovom prvenstve urcitú nepríjemnu pachut a to je to, že prototyp, ktorý ma byt závodne zvýhodnený bol porazený sériovými autami, ktoré by mali byt voci prototypom závodne znevýhodnené.
Z tohto bol mozno sám usoriadatel zmetený, kozno ocakával ze celkový výtaz bude z triedy prototypov, ale nestalo sa. Mozno i preto to viacnásobné ocenovanie v jednej kategórii. Je to chaos na vrub usporiadatela si myslim.
stř led 20, 2021 3:33 pm

filip 90
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Když tohle jsou takové debaty, ke kterým vůbec nemá docházet. Měří se hodnota něčeho, co je neměřitelné.

Co by se ale dalo vznést jako fakt je to, že Karel Loprais zvítězil v kategorii kamionů a to tak, že byl první se strojem, který byl prokazatelně kamion a žádný jiný stroj, který by byl prokazatelně kamion nebo se mu alespoň konstrukčně podobal nebyl rychlejší než on. Ať už byla kategorie kamionů spojena s čímkoliv. To samé by se dalo tvrdit o "čtřykolkových" vítězstvích Josefa Macháčka.

Vítězství v kategorii T3, je sice fajn, ovšem má jeden problém. Celá tato kategorie je jaksi propadák a je naprosto zřejmé, že ZATÍM úpravy povolené na rozdíl sériových základů nadkategorie SSV vedly spíš k horšímu. Pravděpodobně z důvodu dočasné nespolehlivosti nesériových úprav.
Je to asi podobná situace jako kdybych prohlašoval, že Sotnikov je vítěz Dakaru, ovšem Jordi Juvanteny s šestikolou MANem, který jede v kategorii Produkční kamiony by dojel Dakar o 6 hodin rychleji. :lol: Prostě to trochu nedává smysl a kontextu s předchozími prohlášeními o kolosálním vývoji to zní směšně.
Filip Nikl
stř led 20, 2021 3:37 pm

Odpovědět

Zpět na „RALLY DAKAR apod.“