Moderátoři: martin_100, Olda, Hynek, cuisine, spida
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dakarská hospoda
No myslím že to asi kromě zápisu u Fia nikde dohledat nejde. Protože si myslím že tak jako má Kolotoč moc protlačit do médií to co chce tak má i moc aby se do médií nedostalo to co nechce. I já jsem se začal vyptavat a 2 lidé mi tu informaci potvrdili . Ale pořád je to někdo říkal. I když vím že by si to ti lidé nevymysleli, ale pořád je to slovo proti slovu. Ti kluci to nikdy veřejně neřeknou protože jsou pořád s BRT spjatí. Takže pokud to nikdo oficiálně nedostane od FIA tak je ta informace bezcenná.
Jediná šance je podle mě nějaký místní zdroj. Něco jako je u nás je Kladenský Deník, Kolínský Deník atd. Tam to asi těžko ovlivní a navíc se to tam bude špatně hledat. Navíc je to 6 let.
Takže zbývá jen ten zápis FIA.

Takže zbývá jen ten zápis FIA.
Filip Nikl
..... o to se snažím.....ale ono je problém, že španělština
Navíc mám-li bejt upřímnej, tak nevěřím, že takováhle ostuda by se zadařila zcela ututlat už v tom roce 2014

#JáTaky
#FuckOffBuggyra
#FuckOffBuggyra
Tak Jony K. už do toho namontoval Kalinu
https://www.facebook.com/kalinapepa/ DNES V 14:00
A co říká na letošní "covidový" Dakar 2021 legenda Josef Kalina?
Pepíček se rozpovídal, jak je jeho dobrým zvykem a samozřejmě reagoval na přirovnání úspěchu Josefa Macháčká k další legendě Karlovi Lopraisovi. Jak moc ho to naštvalo a jak to bylo s vypsanými kategoriemi nejen letos, ale napříč Dakarem, se kterým má bohaté osobní zkušennosti, se podívejte v rozhovoru se šéfem komunikace Jan Kalivoda Buggyra.

A co říká na letošní "covidový" Dakar 2021 legenda Josef Kalina?
Pepíček se rozpovídal, jak je jeho dobrým zvykem a samozřejmě reagoval na přirovnání úspěchu Josefa Macháčká k další legendě Karlovi Lopraisovi. Jak moc ho to naštvalo a jak to bylo s vypsanými kategoriemi nejen letos, ale napříč Dakarem, se kterým má bohaté osobní zkušennosti, se podívejte v rozhovoru se šéfem komunikace Jan Kalivoda Buggyra.
-
- Kontaktovat uživatele:
No nic. Já v tom mám jasno a dal už nepotřebuji nic vědět.
Tak jsou dvě možnosti
Pepíček to diplomaticky urovná na pravou míru a nebo z nás udělá idioty 
Už se těším jak nás tady Kolotoč rozpráší

Už se těším jak nás tady Kolotoč rozpráší

Naposledy upravil(a) Milda dne stř led 20, 2021 1:51 pm, celkem upraveno 2 x.
-
- Kontaktovat uživatele:
Pri všetkej úcte ktorú chovám k pánovi Kalinovi, som zvedavý nakoľko úprimný a priamy bude v rozhovore som svojím chlebodarcom.
co to Kalivoda povídal? Michek součástí Buggyra Academy? To snad ne?
Takový dotaz nebo možná menší úvaha:
Opravdu Karel Loprais vyhrál 6x KATEGORII kamionů? Nebyly kamiony dříve taky jenom TŘÍDA v rámci KATEGORIE automobilů? Já mám pocit, že minimálně v roce 88 tomu takto bylo.
Opravdu Karel Loprais vyhrál 6x KATEGORII kamionů? Nebyly kamiony dříve taky jenom TŘÍDA v rámci KATEGORIE automobilů? Já mám pocit, že minimálně v roce 88 tomu takto bylo.
!LIAZ 4life!
-
- Kontaktovat uživatele:
Som trochu na rozpakoch po tomto rozhovore s p.Kalinou. Viac dojmov neskôr.
Trucky byly v jedné kategorii pouze při prvním ročníku, od druhého ročníku byly již samostatní kategorie (i když možná byly ještě uváděny ve společných výsledcích s osobáky).
6 násobný vítěz v dakarských v kamionech to je 

Milda:
Ano, to je. Jenže tu se vedla debata ohledně pojmů kategorie vs. třída. Někdo tu poukazoval na to, že Macháček je sice pětinásobný vítěz čtyřkolek, ale jen jednou jako samostatné kategorie, jinak pokaždé jen třídy v rámci kategorie motorek. A tohle mi přijde to samé - jestli byly kamiony jen třídou v kategorii aut, tak má Buggyra bohužel pravdu s tím srovnáním Lopraise a Macháčka. Aspoň v tomto ohledu ano.
Teď jsem se díval do knížky "Peklo zvané Paříž-Alžír-Dakar" od Jana Králíka a tam jsou okopírované ofiko výsledky Dakaru 1988 od TSO. Kategorie se jmenovala "Auto-Camion" a Loprais je hodnocený na 19. místě, Moskal na 21.místě. Takže minimálně v tom roce 88 nebyly kamiony samostatná kategorie ale jen třída v rámci společné kategorie aut a kamionů.
Ano, to je. Jenže tu se vedla debata ohledně pojmů kategorie vs. třída. Někdo tu poukazoval na to, že Macháček je sice pětinásobný vítěz čtyřkolek, ale jen jednou jako samostatné kategorie, jinak pokaždé jen třídy v rámci kategorie motorek. A tohle mi přijde to samé - jestli byly kamiony jen třídou v kategorii aut, tak má Buggyra bohužel pravdu s tím srovnáním Lopraise a Macháčka. Aspoň v tomto ohledu ano.
Teď jsem se díval do knížky "Peklo zvané Paříž-Alžír-Dakar" od Jana Králíka a tam jsou okopírované ofiko výsledky Dakaru 1988 od TSO. Kategorie se jmenovala "Auto-Camion" a Loprais je hodnocený na 19. místě, Moskal na 21.místě. Takže minimálně v tom roce 88 nebyly kamiony samostatná kategorie ale jen třída v rámci společné kategorie aut a kamionů.
!LIAZ 4life!
Timy: ja samozrejme vobec neviem ci je pravda to co pises, alebo nie. Kazdopadne je tu jeden rozidiel ktorý zanechava na Machusovom prvenstve urcitú nepríjemnu pachut a to je to, že prototyp, ktorý ma byt závodne zvýhodnený bol porazený sériovými autami, ktoré by mali byt voci prototypom závodne znevýhodnené.
Z tohto bol mozno sám usoriadatel zmetený, kozno ocakával ze celkový výtaz bude z triedy prototypov, ale nestalo sa. Mozno i preto to viacnásobné ocenovanie v jednej kategórii. Je to chaos na vrub usporiadatela si myslim.
Z tohto bol mozno sám usoriadatel zmetený, kozno ocakával ze celkový výtaz bude z triedy prototypov, ale nestalo sa. Mozno i preto to viacnásobné ocenovanie v jednej kategórii. Je to chaos na vrub usporiadatela si myslim.
Když tohle jsou takové debaty, ke kterým vůbec nemá docházet. Měří se hodnota něčeho, co je neměřitelné.
Co by se ale dalo vznést jako fakt je to, že Karel Loprais zvítězil v kategorii kamionů a to tak, že byl první se strojem, který byl prokazatelně kamion a žádný jiný stroj, který by byl prokazatelně kamion nebo se mu alespoň konstrukčně podobal nebyl rychlejší než on. Ať už byla kategorie kamionů spojena s čímkoliv. To samé by se dalo tvrdit o "čtřykolkových" vítězstvích Josefa Macháčka.
Vítězství v kategorii T3, je sice fajn, ovšem má jeden problém. Celá tato kategorie je jaksi propadák a je naprosto zřejmé, že ZATÍM úpravy povolené na rozdíl sériových základů nadkategorie SSV vedly spíš k horšímu. Pravděpodobně z důvodu dočasné nespolehlivosti nesériových úprav.
Je to asi podobná situace jako kdybych prohlašoval, že Sotnikov je vítěz Dakaru, ovšem Jordi Juvanteny s šestikolou MANem, který jede v kategorii Produkční kamiony by dojel Dakar o 6 hodin rychleji.
Prostě to trochu nedává smysl a kontextu s předchozími prohlášeními o kolosálním vývoji to zní směšně.
Co by se ale dalo vznést jako fakt je to, že Karel Loprais zvítězil v kategorii kamionů a to tak, že byl první se strojem, který byl prokazatelně kamion a žádný jiný stroj, který by byl prokazatelně kamion nebo se mu alespoň konstrukčně podobal nebyl rychlejší než on. Ať už byla kategorie kamionů spojena s čímkoliv. To samé by se dalo tvrdit o "čtřykolkových" vítězstvích Josefa Macháčka.
Vítězství v kategorii T3, je sice fajn, ovšem má jeden problém. Celá tato kategorie je jaksi propadák a je naprosto zřejmé, že ZATÍM úpravy povolené na rozdíl sériových základů nadkategorie SSV vedly spíš k horšímu. Pravděpodobně z důvodu dočasné nespolehlivosti nesériových úprav.
Je to asi podobná situace jako kdybych prohlašoval, že Sotnikov je vítěz Dakaru, ovšem Jordi Juvanteny s šestikolou MANem, který jede v kategorii Produkční kamiony by dojel Dakar o 6 hodin rychleji.

Filip Nikl