Pokec na veškerá témata, včetně ne-truckerských debat (Vaření, muzika, zážitky z cest, fotky....)

Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek

Zamčeno
Pavell
Příspěvky: 1157
Registrován: stř zář 19, 2007 5:30 pm

Re: Politická debata...

Příspěvek

Sof. Podle mě je to pravda to mučení. Je to neobhajitelne, ale pochopitelne. Ničí jim zem,vrazdi známé...Válka je hnus.

Vašek. Pokud vím, nikdo se tady USA nijak nezastaval. Aspoň jsem si toho nevšiml. USA se tady používá jako tzv whataboutismus, alias babisova taktika vsici kradnu. Nelze zločin omlouvat jiným zločinem. Je treba bush válečný zločinec? Podle mě jo. Stejně jako Putin. USA ještě pořád chvilku budou nejsilnější stát světa, tak se budou srat do kde čeho. My buďme radi, že se srali před 80 lety do Evropy.

Driver. Orban? Tam je to všechno vylhane, jako když to tu vedl Babiš. Ten plyn funguje trochu jinak. Platí normální cenu. Orban vlastní většinu médií, zkuhrat není kde. Zbraně nedodává, protože má s putinem nějake kšefty, je to jeho poskok. Jako ta zdechlina z hradu. Osobně si dovedu představit, že při lamani chleba a kdyby šlo opravdu do tuhého, tak by se orbanovi zachtělo zpátky Slovenska, kus ukrajiny, Rumunska. Maďaři tohle vždycky uměli.

Okamura... No comment
čtv bře 31, 2022 9:51 pm

Uživatelský avatar
martin440
rumová víla
Příspěvky: 11920
Registrován: sob zář 08, 2007 3:24 pm
Bydliště: irgendwo in Westböhmen-RUM -)

Re: Politická debata...

Příspěvek

Pavell píše:
čtv bře 31, 2022 9:51 pm
Orban? Tam je to všechno vylhane, jako když to tu vedl Babiš. Ten plyn funguje trochu jinak. Platí normální cenu.
normální cenu ? ano pro svoji zem a lidi udělal , co mohl v rámci možností a svinský eu-Maďarsko nakupuje od Ruska až pětkrát levnější plyn než zbytek Evropy.Diletanti z českých médií o trhu s plynem neví naprosto nic a netuší, že když Fialova vláda nezaplatí v rublech Rusům za ruský plyn, tak prostě nebude žádný jiný plyn, protože kontrakty jsou prostě obsazené u všech těžařů a na spotovém trhu je všechno vykoupeno za přemrštěné ceny, které dokáže zaplatit jen Ruhrgas a německé podniky. Copak si novináři nepamatují na krach Bohemia Energy? Lidé už zapomněli?
Rusové nemají problém dodat plyn, ale evropští vlastizrádní politici ruský plyn nechtějí a nechají tak zbídačené české, slovenské a další domácnosti buď platit enormně a i desetkrát vyšší faktury za plyn, anebo dokonce je nechají o zimě bez plynu, protože plyn prostě nebude, kvůli “solidaritě” s neonacisty na Ukrajině.kdo sleduje ceny plynu a jiných komodit, jistě je "nadšen"



Obrázek
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....
https://slobodnyvysielac.sk/relacie/hodina-vlka/
pát dub 01, 2022 12:17 am

DriverBrno
Příspěvky: 3423
Registrován: sob lis 21, 2015 5:43 pm
Bydliště: Brno

Re: Politická debata...

Příspěvek

Pavel: platí Orbán normální cenu, však jo... to je politika kterou dělá obezřetně, naší svazáci dělají politiku po nás potopa zbytek co píšeš o Maďarech jsou tvoje fantasmagorie, viděl jsi se někdy s Maďarem?
Naposledy upravil(a) DriverBrno dne pát dub 01, 2022 2:09 pm, celkem upraveno 1 x.
pát dub 01, 2022 12:54 am

sof
Příspěvky: 3897
Registrován: ned lis 27, 2011 3:29 pm
Bydliště: ..

Re: Politická debata...

Příspěvek

Na weboch ktoré sa označujú ako dezinformačné idú správy, že kurz rubľa sa k euro vrátil na hodnotu predvojnovú, pred začiatkom nových, extra silných sankcií. Dokonca dnes už by mal byt lepsí ako pred 22 februárom. Za euro 80rublov.

Hľadal som potvrdenie tejto informácie na stránkach, kde sa zobrazujú kurzy a nič som nenašiel, všade euro za cca 110-120 rubľov. Až na stránke Národnej banky Slovenska bolo toto info. Zverejňovanie aktuálneho kurzu je pozastavené, je tam aj vysvetlenie. Takže je asi naozaj možné, že dnes ide euro za 80rublov a nie za 110-120, ako píše mainstream.


Obrázek
pát dub 01, 2022 9:31 am

Uživatelský avatar
martin440
rumová víla
Příspěvky: 11920
Registrován: sob zář 08, 2007 3:24 pm
Bydliště: irgendwo in Westböhmen-RUM -)

Re: Politická debata...

Příspěvek

sof- ona ta evropská nafoukanost a povýšenectví skončí velmi brzy, stejně jako ta uSSácká , venezuelu odstřihli od swift uplně a ta už na něj sere a udajně se k němu v původní podobě nevrátí, uSSák tam chtěl vyvézt tu svojí "demokracii" :mrgreen: a teď tam žebrá o ropu, stejně jako u arabů a ti už maj amíka taky plný zuby, to nevymyslíš, až začnou docházet ve fabrikách a montovnách suroviny, tak ta pomyslná nadřazenost je ta tam


Obrázek

:smich: :smich:

https://www.tiktok.com/@borek_fishing/v ... ce=vk&_r=1

https://www.tiktok.com/@janvymazal/vide ... ce=vk&_r=1

https://youtu.be/wadF0Bipy6k
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....
https://slobodnyvysielac.sk/relacie/hodina-vlka/
pát dub 01, 2022 10:28 am

sof
Příspěvky: 3897
Registrován: ned lis 27, 2011 3:29 pm
Bydliště: ..

Re: Politická debata...

Příspěvek

Rubel
Obrázek
pát dub 01, 2022 2:46 pm

Uživatelský avatar
4215
Příspěvky: 4516
Registrován: ned lis 02, 2008 9:32 pm

Re: Politická debata...

Příspěvek

https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajin ... .seznam.cz
Nějak tomu nerozumím, ale není toto už vyhrožování??? To je jako bych chtěl zbít Karlose Vémolu, (já člověk bez tréninku a 100kg živé váhy s pupkem)který mě urazil a nadával vám, že nechci vaše rady, ale chci aby jste se šli bít se mnou. že beru jen vítězství.
Možná Janek1 něco poradí.
Jeho poslední slova byla. To stihneš.
sob dub 02, 2022 10:54 am

Uživatelský avatar
martin440
rumová víla
Příspěvky: 11920
Registrován: sob zář 08, 2007 3:24 pm
Bydliště: irgendwo in Westböhmen-RUM -)

Re: Politická debata...

Příspěvek

4215.. to sem zvědav :mrgreen: zelená ua opice kašpat a komediant jen hraje podle not, co mu nalajnovali za velkou louží, nic víc, jen zhoršuje a likviduje stav země a obyčejní ukrajinci trpí.

Spojené státy a kyjevský režim jsou hlavními strůjci ukrajinské krize. Washington manipuluje Zelenského a nutí ho jednat v neprospěch jeho vlastní země a jejího lidu.

V rozhovoru pro CNews to uvedl Eric Dénésé, ředitel Výzkumného centra francouzské rozvědky.

CNews:

Jako specialista v oblasti konfliktů mohl byste nám říci o zdroji nebo zdrojích konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou?

Eric Dénécé:

Myslím, že je velmi důležité vysvětlit, co se děje, protože dnešní narativ se vede manichejským způsobem a o konfliktu dostáváme velmi neúplné informace. A ještě nebezpečnější je, že dva hlavní podněcovatelé – ukrajinský režim a Spojené státy – se oprošťují od odpovědnosti, opravdu vysoké odpovědnosti.

Protože ten konflikt, ke kterému nemělo nikdy dojít, začal v roce 2014, kdy došlo k státnímu převratu, který podporoval Západ, kdy byl Janukovyč nezákonně svržen. Právě to přimělo Rusko k rozhodnému jednání, což jeho akce absolutně neospravedlňuje, ale dnes jsou fakta prezentována tak, že by si člověk mohl myslet, že za všechno může Putin.

Ve skutečnosti nesou odpovědnost USA za to, že dotlačily ukrajinský režim k provokaci Ruska a ukrajinský režim nese odpovědnost za to, že nalákal Putina do této pasti, aby ho zdiskreditoval.

– Ale Rusko navzdory všemu ukázalo své expanzivní aspirace vůči Gruzii a v případě Krymu také nebylo „bílé a načechrané“.

– Ano, ale v roce 2006 se stalo něco velmi důležitého. Tehdy NATO začalo vydávat první prohlášení o tom, že chce ve svých řadách vidět Ukrajinu a Gruzii. V roce 2007 Putin pronesl v Mnichově projev, ve kterém poznamenal, že to představuje přímou hrozbu pro Rusko a že na to nemůže nereagovat.

A předvedl to v roce 2008 provedením operace v Gruzii a poté následovaly události jedna za druhou. NATO, aniž by čemukoli rozumělo, dál tlačilo Ukrajinu, aby se připojila k organizaci, protože ještě před zahájením speciální operace bylo zřejmé, že ukrajinská armáda byla vyzbrojena a vycvičena Američany, Kanaďany a Brity. Vše bylo učiněno s cílem donutit Rusko reagovat.Chcete ospravedlnit kroky Ruska proti Ukrajině?

– Samozřejmě, že ne – tím, kdo dnes nejvíce trpí, je ukrajinský lid. A v tomto smyslu nese odpovědnost Rusko, protože zahájilo speciální operaci. Ale nesmíme zapomínat, že od roku 2014 ukrajinský režim pošlapává lidská práva na Donbasu, což je zdokumentováno, a že my, západní země, jsme nad tím systematicky zavíraly oči, nevyvíjely tlak na militantní ukrajinskou vládu, která měla dodržovat Minské dohody, které podepsala. To znamená, že nám předkládají pouze polovinu faktů a druhou polovinu skrývají. asi tak výňatek opět z "fakenews" jak jinak :mrgreen:

počátek všeho toho svinstva je de-facto tady :

https://ersieesist.livejournal.com/813.html

ještě zajímavá reakce reportéra-moderátora, taková jak má být, na určitou "rétoriku" bohužel jinde to asi neukážou takže další fakenews :lol:
https://rumble.com/vzbsrh-indick-modert ... h-dem.html
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....
https://slobodnyvysielac.sk/relacie/hodina-vlka/
sob dub 02, 2022 11:09 am

DriverBrno
Příspěvky: 3423
Registrován: sob lis 21, 2015 5:43 pm
Bydliště: Brno

Re: Politická debata...

Příspěvek

jak to popsal 15 -letý chlapec z Mariopolu (nyní evakuovaný na ruskou stranu):

16. března je přišli zachránit vojáci samozvané Doněcké lidové republiky. „Řekli nám, že ve vedlejší budově sedí ukrajinští odstřelovači a všechny zabíjejí. Ujišťovali nás, že nás zachrání,” popisoval situaci a dodal: „Říkali nám, že ruské letectvo brzy udeří na naše domy, aby zničilo ukrajinské nacionalisty.” Když opustili čtvrť, viděli, jak nad paneláky stoupá černý dým.

Vojáci odvezli rodinu do městečka vzdáleného 30 kilometrů od Mariupolu, kde dostala jídlo a oblečení. Nyní přebývá v Jaroslavli, severovýchodně od Moskvy, a čeká, až je někde usadí. „Domnívám se, že Ukrajinci jsou vinni a způsobili utrpení všech v našem domě. Stříleli do civilistů, zabíjeli lidi v noci a Rusko nás zachránilo,” byl přesvědčený patnáctiletý Edik.
Zdroj: https://www.denik.cz/staty-mimo-eu/sved ... d=15992557


jsou dvě možnosti: a) chlapec je zmanipulovaný, a říká co chce ruská propaganda
b) UKR obránci jsou fašistická banda co se kryje za civilisty v obytných domech, a brání v evakuaci
sob dub 02, 2022 11:42 am

Uživatelský avatar
ATW service
Příspěvky: 924
Registrován: sob dub 21, 2012 10:33 am
Bydliště: King's town
Kontaktovat uživatele:

Re: Politická debata...

Příspěvek

c) teenager Edik prožil svůj krátký život v masírce ("naše rodina byla vždycky proti Ukrajině a pevně na straně Putina")...
sob dub 02, 2022 2:33 pm

Uživatelský avatar
martin440
rumová víla
Příspěvky: 11920
Registrován: sob zář 08, 2007 3:24 pm
Bydliště: irgendwo in Westböhmen-RUM -)

Re: Politická debata...

Příspěvek

„Máme dost svědomí a také schopnost rozpoznat americké mopsíky, když nějaké vidíme,“ uvedlo ruské vyslanectví v Ženevě na adresu českých diplomatů.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... nicni_pukk :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....
https://slobodnyvysielac.sk/relacie/hodina-vlka/
sob dub 02, 2022 4:06 pm

DriverBrno
Příspěvky: 3423
Registrován: sob lis 21, 2015 5:43 pm
Bydliště: Brno

Re: Politická debata...

Příspěvek

batalion Azov z 50% složen ze zahraničních žoldáků celkem 50 tis bojovníků, Mariupol bašta Azova, logická věc zničení Azova = zničení Mariopulu, Mariupol v obklíčení znamená civilista=rukojmí....co kdo na tom nechápe. Na Cnn Prima vám odborník politolog, nějaký pan Havlíček vysvětlí, že Azov je pouze opžředen mýty ze strany Ruska.

https://www.securitymagazin.cz/defence/ ... d=15986191

Teď si hypoteticky představme, že v roce 1934 po noci dlouhých nožů, by napadlo ČSR v koalici např.s Francií, Německo a pobili tehdejší nácky a esesáky, Hitler by vyřvával do světa, že chce letadla atd..a možná by Mnichov lehl popelem...a nebylo by to menší zlo ? Samozřejmě bychom byli ty největší svině, podobně jako teď RF.
sob dub 02, 2022 4:35 pm

Uživatelský avatar
martin440
rumová víla
Příspěvky: 11920
Registrován: sob zář 08, 2007 3:24 pm
Bydliště: irgendwo in Westböhmen-RUM -)

Re: Politická debata...

Příspěvek

DriverBrno-k "azovu" asi tolik :

Situace na Ukrajině se pomalu začíná měnit v model Somálska, kdy regulérní armáda už prakticky neexistuje a jednotlivá města ovládají polovojenské gangy složené z žoldáků, odpadlíků z regulérní armády a z propuštěných trestanců. Tato chátra nyní operuje v mnoha ukrajinských městech, která ještě nebyla obsazena ruskými vojsky a to, co se v těchto městech děje, to nikdy na České televizi nespatříte. Nejvyšší azovská esa se podle všeho stále ukrývají ve své poslední baště v průmyslové čtvrti Mariupolu, v továrních halách oceláren. Zakladatel Azova Andrej Beleckyj prý přesvědčil prezidenta Zelenského, aby vyslal pro zbývající pohlaváry Azova z áchranou misi. Vrtulník, který je měl – spolu s komandem speciálních sil – z oceláren odvézt, ale nedokázal kvůli soustředěné palbě jednotek DLR přistát. Zájem na jejich záchraně má ostatně i Bílý dům, neboť s mnohými se politické celebrity za Obamovy vlády scházely při přípravě Majdanského puče.

Ruské velení přesouvá některé své přední jednotky z fingovaných operací v Kyjevě, do další fáze boje: jde jí o plné osvobození Donbasu a zničení elitních ukrajinských jednotek v oblasti Kramatorska a Krasnoarmijska. Bude nyní držet Ukrajinu v kleštích na severu a jihu, zatímco hlavní síly, posílené severními jednotkami, námořní pěchotou a jednotkami uvolněnými dobytím Mariupolu, mohou obklíčit a zničit zbývající šedesátitisícovou armádu na Donbase. „Tohle je válka ve stylu Big Arrow (Velký šíp) v celé své kráse, něco, co Američané znali, ale zapomněli na to v pouštích a horách Afghánistánu a v Iráku,“ končí svou analýzu Scott Ritter. Konvence přísně zakazuje střelbu na zdravotní sanitky a zdravotníky, ale současně na straně druhé nesmí sanitky převážet zdravé vojáky, nesmí být používány pro maskovaný přesun vojenských útvarů, nesmí převážet zbraně, ani munici a sami zdravotníci nesmí být nijak ozbrojeni. Porušení Ženevských konvencí je mezinárodním zločinem, za který nese zodpovědnost velení dané armády, případně velící důstojník, který takové zneužití sanitky povolil, nebo dokonce nařídil. Kyjev si je vědom kolapsu ukrajinské armády, že vojáci porušují Ženevské konvence čím dál častěji.

A to proto, že velká část ua armády je právě teď obklíčena v kotli na Donbasu a Vladimir Putin podle informaci stále doufá, že se ukrajinská armáda v kotli vzdá, aby nemusel vydat příkaz k eliminaci kotle, což by byla hotová jatka, největší jatka v historii Ukrajiny po II. sv. válce. Ukrajinská armáda je v kotli na Donbasu jako kachna na rybníku, je tam zakopána již od roku 2015 a postupně byly zákopy rozšiřovány. V současné době je v kotli odhadem podle ruských médií od 80 až do 120 000 ukrajinských vojáků. :think:
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....
https://slobodnyvysielac.sk/relacie/hodina-vlka/
sob dub 02, 2022 4:59 pm

JANEK 1
Příspěvky: 711
Registrován: čtv črc 26, 2012 12:02 am

Re: Politická debata...

Příspěvek

Co vy dva jste za prasata, to se jen tak nevidí.
sob dub 02, 2022 5:20 pm

Milan Černý
Příspěvky: 831
Registrován: úte srp 26, 2008 9:24 pm
Bydliště: E.Beneše 10/16 Prostějov

Re: Politická debata...

Příspěvek

v momentě kdy dojdou argumenty a je vidět, že pravda je jiná než se mi líbí nazvu ostatní prasaty a jsem spokojen. Každý kdo myslí a sledoval vývoj už pochopil, že každé reakci něco předchází. A tady bylo tolik skutečností a celý svět se pod taktovkou USA tvářil, že je vše v pořádku. No bodejť by ne, když to byl záměr.
MILDATRUCK
sob dub 02, 2022 5:46 pm

Zamčeno

Zpět na „Netechnická témata“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti