Pokec na veškerá témata, včetně ne-truckerských debat (Vaření, muzika, zážitky z cest, fotky....)

Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek

Odpovědět
jose rabano
Příspěvky: 7532
Registrován: ned pro 02, 2018 8:31 am

Re: Ridicu je dost?

Příspěvek

Vyjel rano jak já a najizdel večer na loď jak já.200 km + se teleportoval.
stř črc 19, 2023 7:00 pm

Driver_1.9D
Příspěvky: 230
Registrován: pát kvě 16, 2014 11:01 pm
Bydliště: plechovy hotel

Re: Ridicu je dost?

Příspěvek

Jose rabano. Ako mam tak odsledovane tu na truck fore tak vacsina z vas jazdi nemecko, benelux pripadne sever svedsko, norsko, fínsko, dansko. Ale ja robím vo firme kde chodim uplne opacnym smerom a jazdím v prvom rade taliansko, francuzko a spanielsko. Takze ja skoro na ziadne trajekty nechodim malo kedy ak idem na siciliu alebo sardiniu ale to fakt len výnimočne. A ked jeden tyzden mam tocku martin Barcelona. Tak ak vsetko dobre ide stíham to na svoju kartu za tyzden otocit ale ked na dalsi tyzden mam otocit naprikad Trnavu a Neapol tak to uz do 90h jazdy jednoducho nevychádza a proste chyba tych par hodin na SK. Si to vyrataj ak mi neveris
Scania R450
úte črc 25, 2023 5:24 pm

sof
Příspěvky: 3887
Registrován: ned lis 27, 2011 3:29 pm
Bydliště: ..

Re: Ridicu je dost?

Příspěvek

Driver_1.9D: tu je zbytočné niečo riešiť.. s tvojím žolíkom nemám problém. Chápem prečo to robíš. Mám na to už dlhé roky teóriu.. si z východného Slovenska, pre východniara je všade ďaleko. Do prístavou na Balte to máš ďalej ako Ostravák. Rovnako do Beneluxu, Francie,Španielska atď. A Ostravák to má ďalej ako Plzeňák.

Kedysi som jazdil pre DHL. Rovnaké roboty pre DHL jazdili aj juhočeši. Kým oni boli v piatok večer doma, mňa ešte čakal kus cesty na západné Slovensko a teba by čakala jazda na magnet, aby si sa vôbec dostal v sobotu domov. A Plzeňák ten už by bol doma v piatok poobede. Im sa ľahko hovorí a porovnáva.

Ale, keby si robil vo firme kde ja, robotu čo ja a mal vždy zaručený dojazd domov a navyše (zbytočne) používal žolíka, tak by si naozaj bol prípad pre psychiatra. Žolík niektorí používajú na jazdu po dvore, to sa tiež dá pochopiť, ale ja nerobím ani to.
úte črc 25, 2023 8:32 pm

jose rabano
Příspěvky: 7532
Registrován: ned pro 02, 2018 8:31 am

Re: Ridicu je dost?

Příspěvek

Driver.1.9.opak je pravdou .My jezdíme všude .A většinou tak aby to nemělo logiku.Tzn v zimě do Koruny a v létě víkend Sevilla.Do Ruska už bohužel ne.Taky obyčejný Chorvatsko je v únoru zajímavé ta jejich bura.Nejezdim vůbec Rakousko to je pravda.to je vyskrtane z mapy nadobro a pro mě tím líp.
stř črc 26, 2023 5:54 am

jose rabano
Příspěvky: 7532
Registrován: ned pro 02, 2018 8:31 am

Re: Ridicu je dost?

Příspěvek

Pivovar Duisburg dojel Fercam italská firma čísla Bratislava a chlap je z Libie.Cerny jak bota .
stř srp 02, 2023 9:04 am

sof
Příspěvky: 3887
Registrován: ned lis 27, 2011 3:29 pm
Bydliště: ..

firma nemá šoférov

Příspěvek

Na firme máme kurióznu situáciu, niesú šoféri. Na tom nieje nič výnimočné, stáva sa to, ale riešenie aké firma zvolila je kuriózne.

To že má firma viac roboty a menej šoférov, ktorý majú nastúpiť turnus, sa pár krát do roka stáva. Rieši sa to tak, že niektorí šoféri zostanú v práci o týždeň-dva- tri dlhšie. Samozrejme až po dohode. Ak sa firme ani tak nepodarí získať šoférov, začne ponúkať bonus 150 eur, za to, že šofér súhlasí a zostane robiť o týždeň viac, ako má dohodnuté. Za každý týždeň navyše 150 €. Minulý rok dokonca bonus krátkodobo zvýšili na 300 €. Ale, našli sa šoféri, ktorí ani za tých 300 € navyše neboli ochotný pracovať o týždeň dlhšie.

Teraz hlavne poľský šoféri firmu zo 150 eurovým bunusom posielajú niekam. Pri novom poľskom výpočte výplat je každý bonus, ktorý bol kedysi šoférom vyplácaný v čistom, zdaňovaný. Reálne dva roky dozadu dostal šofér 150 € čistého, teraz po novom, po zdanení je s toho len 100 € čistého. Aj preto nieje o týždeň naviac medzi šoférmi záujem.

Máme nového a asi mladého plánovača, ktorý plánuje šoférom prácu a začiatok turnusu. Jeho prácou je dostať do roboty šoféra, alebo presvedčiť už pracujúceho šoféra, aby zostal v práci dlhšie. Teraz, keď mu šoféri prácu odmietli zvolil kurióznu metódu. Začal šoférov podplácať. Za týždeň navyše sľubuje 150 €, fľašu chlastu a klobásky.

Pre mňa je to veľká kuriozita, lebo naša firma doteraz fungovala naopak. Ak šofér dačo chcel, najčastejšie nové auto, lepšiu prácu, jazdu cez svoj dom, alebo skončiť v piatok skôr, chodil do kanclu a nosil dispečerom a plánovačom úplatky chlast a klobásky.

Či je to aktivita firmi, alebo súkromná aktivita nového pracovníka neviem. Ale ponúkať šoférovi chľast za to aby pracoval je ... _?! Riešenie je jednoduché, šoféri vravia, že by zostali, ak by hneď dostali 150 € v čistom.
---------------------------------------

firma plánovala zamestnávať Filipíncov. Je pre nich pripravené ubytovanie. Jeden Filipínec už dlhšiu dobu pracuje. Ale celé sa to zadrhlo na byrokratických problémoch. Filipínci vraj nebudú... Prišiel k nám ešte jeden Filipínec, ale toho v skúšobnej dobe vyhodili. Bol neschopný. Byť v našej firme neschopný a dopracovať sa až k vyhodeniu je veľké umenie, to musí byť výnimočne neschopný kus šoféra. Pýtal som sa na Ukrajincov a Bielorusov, vraj aj s nimi je to problémové. Nie preto, že by nerobili, asi polovica z nich sú šikovní, ale je problém s byrokraciou. A to sa firme nechce riešiť. Z EÚ prijmú kohokoľvek, aj debila, z mimo EÚ je to problémové.

Preto nám na prácu zostávajú len Poliaci, ale pre nich firma nieje zaujímavá.
sob srp 12, 2023 7:56 pm

Mareczek
Příspěvky: 424
Registrován: čtv úno 18, 2016 9:27 am
Bydliště: Karviná

Re: Ridicu je dost?

Příspěvek

V Čechách ti nabídnou zaklad 27 a myslí si že se z toho potentuješ a nějakou dietu . A je to skoro všude o stejné písničce . Brečí že nemají řidiče ale nechtějí platit jak se má nějaké ofiko příplatky a svátky ojebou jak to jen jde .
sob srp 12, 2023 8:16 pm

Krocan
Příspěvky: 850
Registrován: pon pro 14, 2009 11:15 am
Bydliště: EU-Kopidlno

Uzbekistán

Příspěvek

Včera jsem tankoval na Carlingu AS24 a přijel tam mladý kluk na litevských číslech, za oknem cedulku Tarik a na sobě měl dres Uzbekistan. Tak jsem se ho zeptal, zda umí rusky, abysme tam nestáli vedle sebe mlčky. Říkal že jo. Povídáme si a pak se ptám, jak dlouho jezdí po Evropě v kuse, tak prý čtyři měsíce. Potom se zase ptá on na moje peníze a když mu odpovím, tak on říkal, že má 2.500 Euro. Kluk vypadal důvěryhodně, oblečený jako že škatulky, v kabině čisto. Tolik k penězům řidičů, kteří jsou bráni jako levní. A 4215 i když někteří levnější proti nám určitě jsou, tak náklad na ně má zaměstnavatel stejně vyšší, než má na mne, či na Tebe. Právě takový břídil, který by si nedokázal vyjednat normální peníze, bude ve firmě přes agenturu, dohazovače, mafiána a náklad na něj stejně bude vysoký i když on bude dostávat hovno.
Odpověď na základní otázku je: !mínus 7 miliard! :bomb:
sob srp 12, 2023 9:14 pm

wckr
Příspěvky: 1020
Registrován: čtv čer 01, 2017 6:47 pm
Bydliště: Šumperk

Re: Ridicu je dost?

Příspěvek

Ale s ním nejsou problemy že chce byt na vikend doma, a už v patek, nebo ma zubaře, nebo jede se starou na genetiku, nepojede tam a tam, stojí tady a tady a jinde ne, do urcite firmy nepojede atd... Vidím to u nás na firmě. A penize jsou +-všude stejně. Portugalec mi hlásil že po-pá bere 1700e.
ned srp 13, 2023 12:47 pm

jose rabano
Příspěvky: 7532
Registrován: ned pro 02, 2018 8:31 am

Re: Ridicu je dost?

Příspěvek

To Portugalsko nebude asi žádna sláva.Me hlásil 2000.e.dva víkendy v boudě ještě .bo oni to máji všude opravdu daleko..Pominuli ještě to auto letite FH a za tím vrak návěs měl.Kdysi hodně dávno jsem vikendoval s Patinter .jejich mega firma a řidič mi říká .U nas nemá ani jedno auto klimatizací.Tim pádem je úsetrene za naftu v lete a klepáním motorem ...
ned srp 13, 2023 5:35 pm

Uživatelský avatar
4215
Příspěvky: 4503
Registrován: ned lis 02, 2008 9:32 pm

Re: Ridicu je dost?

Příspěvek

to Krocan:Tak každý má slíbeno 2.500euro za měsíc, otázka je zda je dostane. Když vidím zde inzeráty a plat začíná někde na 45.000kč, tak se ptám proč nejsou řidiči. Jinak to bude jak píše wckr. I když už i ukrajinci jsou takový a makový. Ti co mají zde rodiny, tak už jsou rejpavý a chtějí být u rodiny. Takže nejlepší jsou takový co mají rodinu na Ukrajině a zde jsou vykoupený z mobilizace. Ale rozpoznej to.
Včera jsem poslouchal rozhovor dvou ukrajinců (předpokládám že to byli ukrajinci, bavili se rusky a vše jsem jim rozuměl) na polských číslech bez firmy. Řešili mimo jiné to, že po jednom z nich chtěl policajt (nevím v které zemi, nevydedukoval jsem) 700eur za přestupek. O tom jsem přemýšlel, jak to např. německý policajti dělají, když po firmě chtějí jméno a adresu řidiče a firma pošle Usama Ladík z Horní, Dolní Ulánbátar.
Potom řešili takové klasické problémy automotiv. Ta vyjedná okno v 13.00h,něm. spedice 12.00hod, polská spedice 11.00hod, dispečer, buď tam v 9.00hod fixní okno a !!!!!! Samozřejmě že tam byl v 8.30hod vyjetý a na vykládcemu řekli, že to má ve 13.00hod.
Takže Uzbek má 2 500euro, ale po srážkách mu to dává 1500eur a je rád.
To samé mají i Girtekovci. Ti mají slíbeno 3000eur, ale krátí jim to známkou z fleatboardu, neb to není možné za nimi jezdit. :wall: :wall: :wall: Ti jezdí snad podle vodováhy. Jak se bublina pohne, hned sundávají nohu z plynu. Když ho předjíždíš, tak na palubovce svítí dvě navigace, a k tomu google a oči mají zabodnuté do palubovky. Zrcátka vůbec nepoužívají, aby se koukli co za nim je. Dnes mě jeden vytočil do běla. Před Mnichovem kolona ho horko těžko předjela, moc možností legálně nebylo, na křížení A99 s A94 stau a girteka v levem zákazovém vesele dopředu. No samozřejmě pauzička a rozjel se když kilometr před ním nic nebylo (za nim už 4km stojící kolona) Bouchli ve mě saze a musel jsem ho předjet i v zákazu a zúžení. Jel jsem podle přepisů (rychlost) a na skončení zúžení jsem ho v zrcátkách neviděl. :wall: :wall: :wall:
Jeho poslední slova byla. To stihneš.
stř srp 30, 2023 7:26 pm

jose rabano
Příspěvky: 7532
Registrován: ned pro 02, 2018 8:31 am

Re: Ridicu je dost?

Příspěvek

Girteka automotive nevozí téměř .Dnes jsem absolvoval D1.a platí co říkám x let bez ohledu na SPZ.Prazdny .leer má dojem že vše omete.Ano.do kopce.po rovině a z kopce je v pici.Odstup metr levé kolo n a care.vyblikavani.Pak sjedes na Pelhřimov.Tabor.Prazny curak dvojita plná futr metr odsstup.nebudu jmenovat bosenská Valatrans.slovaci Exprres atd.pak se mi to rozjede 25 tun a chlapa ve spiglu nevici nevím.Rondl u Rožmitál zas v kufiru a blikání ...Fyziku za 50 km nepochopil.ank cech ani Slovák..
stř srp 30, 2023 7:58 pm

Krocan
Příspěvky: 850
Registrován: pon pro 14, 2009 11:15 am
Bydliště: EU-Kopidlno

Navigace CCCP

Příspěvek

To by mne zajímalo, proč mají tolik navigací. Budu se muset nějakého CCCP šafjora zeptat. Pokud bych si měl tipnout, tak jedna je v azbuce, druhá v latince, třetí je firemní (tablet-komunikátor), čtvrtá je navigace, na kterou se mu složila před patnácti lety celá rodina, aby měl nejvybavenější Semjorku v děrevni a pak ještě telefon s Google mapama.
Ale zase všechna čest, ty recenze na Google mapách od CCCP řidičů jsou kvalitní a hodně mi pomáhají. Například včera jsem večer nakládal v kopcích pod Frankfurtem, jel jsem odspoda z Francie, byla objížďka, že se pomalu dva osobáky nevyhnou, ve vesnicích zúžení mezi barákama, ale nakonec dobrý, ani jsem nemusel vylézt spustit nápravu. No a zrovna takovou recenzí mě uklidnil, když tam vyfotil parkoviště pro LKW ve vesnici i s koordinátama do navigace. Normálně bych ani nad parkováním v horské vesničce neuvažoval, myslel bych si, že tam jsou rádi, když se autobus nadvakrát otočí na konečné.
A ještě, jestli jste si někdo všimli, že když CCCP šafjori začnou klofat do navigací, že jsou při tom srandovně ohnutí přes volant, jako když přehodíš mantl přes židli a zapomenou u toho šlapat na plyn?
Odpověď na základní otázku je: !mínus 7 miliard! :bomb:
čtv srp 31, 2023 7:45 pm

jose rabano
Příspěvky: 7532
Registrován: ned pro 02, 2018 8:31 am

Re: Ridicu je dost?

Příspěvek

Špatná zpráva pro všechny co za 79cista ani nevztavaji.To mají na Avii 6-13 h max a strávenky ktomu.Do Maďarska nastupuje x žen za volant kamionů .Že netuší kde je Prag nebo Wien je nepodstatné .Jakou řeči budou v cz mluvit taky netuším.a nic horšího než parkování od Litevců už nás snad nemůže potkat.
čtv srp 31, 2023 8:29 pm

Prouza88
Příspěvky: 6772
Registrován: pon bře 30, 2009 3:29 pm
Bydliště: Znojmo

Re: Ridicu je dost?

Příspěvek

Jožo si to v Třincu neubrzdil s těma bigbagama nebo jak že seš na "Dolním Slovensku"?? :D


Je to čim dál horší to ježdění :pray:
Give me a minute and i'm good, if i've got an hour, im great.You give me six months, i'm unbeatable.
čtv srp 31, 2023 10:40 pm

Odpovědět

Zpět na „Netechnická témata“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Majestic-12 [Bot], Semrush [Bot] a 24 hostů