Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek
Re: Kalibracia tachografov
Kluci, máte svým způsobem pravdu. Těch 90km/h se hodí. Občas když se poštěstí bez adr tak ve fr. nasadím 90 a valím. Sralo by mě neskutečně mít omezovač na 82. V Německu občas taky je lepší mít nějaký ten km navíc aby člověk toho druhého předjel a zase si jel těch svých. Měl jsem to štěstí, že jsem měl poslední cejchování na starých a do půl roku dostal nové. I GPS ukazovalo 90Km/h. No v březnu se to zase srovná. Čeká mě STK i cejchování, takže se to zase minimálně na rok srovná. Ale i tak je to v tom provozu celkem podle mě aspoň v Německu jedno. Tam se to vždy někde žvejkne a nemá ta rychlost takovou poentu.
Ono zase na druhou stranu,každý druhý soukromníček brečí, jak je nafta drahá, ale omezovač na 90km/hod. Tento týden jsem jel Itálii a v pondělí spotřeba na 85km/hod 24,8l/100km. V úterý jsem jel z Breneru hezky ve vláčku do 80km/hod a na Affi jsem měl spotřebu 19,8l/100km. A co jsem si všiml, tak každý druhý rumun na starých vránách má nastaveno 92km/hod.
Jeho poslední slova byla. To stihneš.
Pěkná spotřeba
Naposledy upravil(a) sof dne stř srp 21, 2024 11:57 am, celkem upraveno 1 x.
- M.Z.
- Kontaktovat uživatele:
girtekizovaného litovského slimáka
samozřejmě, že v takových případech je to nesmysl a vůbec se divím, že si to ekonom firmy dokázal protlačit. Někdy přes strom nevidí les...
samozřejmě, že v takových případech je to nesmysl a vůbec se divím, že si to ekonom firmy dokázal protlačit. Někdy přes strom nevidí les...
R490
Nooteboom OSDS 48-03
hoonring.cz
F-150 ROUSH
KTM X-BOW
Nooteboom OSDS 48-03
hoonring.cz
F-150 ROUSH
KTM X-BOW
-
Sof presne tak žijeme v 21. storočí a nove/zanovne tahace su na takej úrovni ze kľudne by kamiony mohli jazdit po diaľniciach naprieč celou EU aj 100km/h. Uz nezijeme v dobe kde boli väčšinou na cestach liazky, ify, v3s-ky a pod. pri ktorych bola adrenalínová rychlost aj 70km/h. Namiesto toho aby sa doprava zrýchľovala a zvlášť ked je na to priestor tak sa z nepochopiteľných príčin zbytočne spomaľuje.
Scania R450
-
Tak scanii skoncila platnost stk a koli tomu ze tacho bolo ciachovane pred rokom v Spanielsku tak nepresla a tak scania musela ist na SK na nove ciachovanie tachografu. Cize najlepsie dat ciachovat tacho len v krajine registracie vozidla lebo inak zahranicne ciachovanie bude platit iba po najblizsiu STK.
Scania R450