Mýtné v Německu, tipy na truckstopy, pravidla apod.

Moderátor: cuisine

Odpovědět
153

Re: Pokuta v Německu

Příspěvek

.
Naposledy upravil(a) 153 dne úte dub 29, 2025 10:37 am, celkem upraveno 1 x.
ned bře 31, 2024 10:16 am

jose rabano

Příspěvek

Jen debil jezdí 130 a kamionem.Jednou bych ho to nechal zabrzdit do nuly ,při 40 t celkové ,a už tak nikdy nepojede .
ned bře 31, 2024 8:41 pm

Prouza88

Příspěvek

Jožo když to vemu trojčlenkou, tak je to stejný jak když brzdim z 80ti a volvo brzdí furt stejně :mrgreen:
Je pravda že nad kilo už se ty auta tak nějak divně vodí :arrow: moc hmoty no, to tak po prázdnu :wink: S rozumem a novym autem, šlo by to jezdit stabilně kilo :think:
Give me a minute and i'm good, if i've got an hour, im great.You give me six months, i'm unbeatable.
ned bře 31, 2024 9:25 pm

153

Příspěvek

.
Naposledy upravil(a) 153 dne úte dub 29, 2025 10:37 am, celkem upraveno 1 x.
pon dub 01, 2024 5:13 pm

jose rabano

Příspěvek

Letos 4 .pokuta za rychlost v Německu .Legendární klesání v Kassel,pod kopcem soustava radaru ,tempo 60 kmh ,pak to odbrzdim ,naproti do kopce už opustene zavřené parkoviště ,dvě hodiny ráno ,červeny blesk ,po dvou týdnech to došlo ,limit je 60 kmh ,jel jste 71 kmh po odečtení (74),takze 50 € bitte...Za svět nemá logiku vím dávno ,Rak jezdi celý den kilem,nic se neděje Na protest jsem přestal cokoliv kurtovat ,mrdam na to.Naposled bigbag Helmut rika zakurtuj a dojdi pro papiry ,to si piš ,šel jsem si udělat kafe a jel do prdele.
stř kvě 22, 2024 4:24 pm

Prouza88

Příspěvek

:lol: Joža :D
Give me a minute and i'm good, if i've got an hour, im great.You give me six months, i'm unbeatable.
stř kvě 22, 2024 10:05 pm

jose rabano

Příspěvek

Jebu na ně .Teď mám plovoucí podlahy půl metru od plachty ani jeden kurt ,ani guma ,vůbec nic .Aspoň pak budu vědět za co platím.
čtv kvě 23, 2024 12:02 am

wckr

Příspěvek

Potrebujou prachy na dávky. Me stacionarni radar na A8 mezi A81 vyfotil 84km/h. 30e mrdky
sob kvě 25, 2024 4:14 pm

Prouza88

Příspěvek

Takovej dotaz, jak ten radar pozná autobus? Nebo třeba MANa s koňskou nástavbou od LKW?
Já to nechcu nikomu vnucovat ale neni lepsi litat kilo a tvařit se jako autobus :mrgreen:
sob kvě 25, 2024 4:31 pm

4215

Příspěvek

to Prouza88: Asi to nepozná, ale někdo to zpracovává, tak snad má rozum, nebo pozná lkw od bus. Občas to blikne i na dodávku, co mají plachtu na výšku 4,2m.
to Jožin: No jsou to partyzáni a asi začínají být placeni od fakturace, tak se někteří snaží. Včera na okruhu v Berlíně (Sprennberg kreuz teď nevím jak se to přesně píše) tady https://mapy.cz/zakladni?q=Berl%C3%ADn% ... 05597&z=15 Tak tam byl zašitý pod mostem už v 5.45hod a když jsem se vracel v 15.45hod, tak tam ještě stál.
Jeho poslední slova byla. To stihneš.
sob kvě 25, 2024 7:14 pm

jose rabano

Příspěvek

Nijak vyfotí ho a ten cyo co tam sedí tu fotku výhodoi.Zacinam jezdit po tmě po Německu s otevřenýma schodlkama ,oběma ,jako že jsem čistil okno kdyby mě zastavil Polizei,to pak nepřečte SPZ ten jejich vozík vymrdany.Jak Rumuni můžou mít přední SPZ na pantů viset ,tzn za jízdy jo tlak zvedne a je nečitelna.tak proc ne
ned kvě 26, 2024 9:42 am

4215

Příspěvek

Pane 153, to němci zdražili sazby pokut? Teď mi chodí pokuty o 100% dražší a i člověk co se u nás tím zabývá říká, co dříve stálo 15eur, te´d stojí 40eur.
pát kvě 02, 2025 4:21 pm

153

Příspěvek

Máš štěstí. Před hodinou jsme vyrazili do Keukenhofu (NL), jede pětadvacetiletá kolegyně, tak já zrovna koukám na net, jak to kde jede a všiml jsem si Tvého dotazu.
Pokuty šly nahoru, tuším od 25 února 2025.

https://www-bussgeldkatalog-org.transla ... _tr_pto=sc

Teď jsem na to kontrolně koukal a naskakuje tam bezpečnost nákladu, tak si musíš v levém sloupci přepnout na rychlost, předpokládám, že rychlost je nejrizikovější a nejčastější pokuta. Můžeš si i přepnout z náklaďáku na něco jiného. Pohrabej se v tom a uvidíš.

Je to strojově přeložené do srozumitelného jazyka(alespoň doufám). Vlevo nahoře si to přepni na náklaďák a pak hledej, co chceš.
Pokuty se dost zdražily, příklad autobus ve městě rychlost + do 10 km/hod. = 98,5 €.
Dnes, než jsme vyjeli jsem nastavoval speed limiter na 103 km /hod.
pát kvě 02, 2025 6:13 pm

4215

Příspěvek

.Děkuji za odkaz. Trochu jsem pohledal. Něco se shoduje s mojema zkušenostma (zakaz předjíždění upraveno značkou - 98.50eur) Něco mají ještě rozdělené, nebo zda to je podle uvážení oprávěné osoby (rychlost překročena do 11km/hod 68.50eur za 5km nad jsem dostal 40eur)
Jinak jsem koukal, a když to tak promítnu do denního života, tak by pokuty převyšovaly příjem. (Vzpoměl jsem si na nějakou story, jak holčička tatínkovi dělala díry do karty řidiče za všechny přestupky co provedl, když jeli k babičce. To byly ještě ty růžové skládací řidičáky s takovou vložkou přestupků) :D :D :D
A ještě dotaz: (na všechny, nejen pan 153)
Zastavení nákladních vozidel neprováděné způsobem šetřícím prostor
Dalo by se to použít na to, když "kamioňak" odpřáhne návěs do jednoho chlívku a s kozlem do druhého chlívku a čeká na kolegu???

Jinak pane 153, pozor aby vám nepraskla žilka, až budete předávat zkušenosti své 25leté kolegini, nebo aby ta vaše Alt Muter nezačala žárlit a nedostal jste válečkem a kufry do hlavy. :D :D :D :D
pát kvě 02, 2025 7:46 pm

153

Příspěvek

Tak pokud Ti to pomohlo, tak to splnilo účel.
Jestli by Ti uznali návěs v jednom chlívku a auto v druhém, to netuším, já bych to řešil dotazem při nějaké kontrole policií.

Ta holčina, co mi dělá parťačku, tak té nemusím předávat žádné zkušenosti, jezdí s busem od osmnácti let, nejprve na městě a teď už 4 roky tady u nás.
A i kdyby, tak při předávání teoretických znalostí mně žilka určitě nepraskne a o nějaké předávání praxe se určitě nesnažím, já už ve svém věku nepotřebuji nějakou mladou, divokou, já potřebuji nějakou starší, klidnou, která mě pochopí a polituje, dobře vaří a nic po mně nepožaduje. Jinak ta starší, klidná se mnou, pokud to jde, jezdí a ví s kým jezdím a má ve mě důvěru, kterou určitě nezklamu.
Jinak s tou holčinou jezdím do Keukenhofu někde od cca 25. března 2x týdně, vždy v úterý a v pátek na noc a druhý den na noc se zase vracíme. Byl jsem s ní přes Nový rok i v Rovaniemi, jel jsem s ní i do Řecka a do Istanbulu, několikrát do Italie, v únoru jsem s ní byl v Courchevelu.
A navíc to vypadá, že jí budu předávat tříosák, vzhledem k mému věku, což chápu, se německý lékař bojí, abych to někde nezvrhnul do škarpy a nedoporučil zaměstnavateli, abych jezdil s velkým busem.
Mám německé psychotesty i zdravotní prohlídku, vše OK, ale doktor argumentuje věkem. Mám i psychotesty a lékařskou prohlídku v Čechách v Ústavu leteckého zdravotnictví, včetně kompletní magnetické rezonance i s konstatováním, že jsem zdravý a schopen jezdit s busem i kamionem. Ale chápu Němce, tady se každý bojí něco podepsat, pokud by jen trochu riskoval. Vidím to, že někdo přijde do práce, řekne, že v noci špatně spal a už se to řeší a nikam nejede, protože, co kdyby....
sob kvě 03, 2025 9:01 am

Odpovědět

Zpět na „Německo“