Pokec o AETRu, profesních průkazech, pravidlech, zákonech, apod.

Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek

martin440
rumová víla

Re: Zákaz předjíždění kamionů

Příspěvek

David29... hezký... :thumbud: :thumbud: ale pokud to nepůjde masově v tv...= o ničem , bohužel , koukne na to pár nadšenců a tím to skončí ... stejně jako tohle :
mě se líbí víc tento "styl" ....

https://youtu.be/ncsrRXyik44

https://youtu.be/gepLZM8RCz0
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....
https://slobodnyvysielac.sk/relacie/hodina-vlka/
ned pro 15, 2019 9:00 pm

Driver_1.9D

Příspěvek

https://fb.watch/mn2ge5xpV4/
To naozaj sa Ide Cesko hrat na Taliansko kde tiez sa bere VP za predbiehanie v zakaze? ja som uz raz mal odobraty vp v Taliansku za predbiahanie + pokuta 330 eur a riesil som to vtedy tak ze ked som prisiel domov nahlasil som stratu VP a do dvoch dni som mal novy VP ale nesmel som ist 2 mesiace do Talianska. Potom v takom pripade to treba riesit podobne len potom do cz neist asi 6 mesiacov
Scania R450
sob srp 12, 2023 11:29 am

wckr

Příspěvek

Papíry ti mohou sebrat jen pokud předjíždíš v úseku, kde se značka zákaz předjíždění. Pokud tam zákaz není, ale zdržuješ, omezuješ provoz tak ti papíry vzít nesmí. Legislativa je stejná, jen se to neužívalo.
ned srp 13, 2023 1:44 pm

jose rabano

Příspěvek

Na A 22 bral noty běžné talos.Smwr Brenero.Od Verony.Tady platil jak nikde jinde kromě Ruska teda dvoji metr.Ital jel běžné levým i v tunelu.nikdy nic.Ty s našima SPZ konečna...X let už tam nejezdím a vůbec mi Itálie nechybí včetně Rakouska
úte srp 15, 2023 10:22 pm

Driver_1.9D

Příspěvek

ale to aj hocikde inde v Taliansku to je asi jedno. ked mne zobrali ked som predbiehal tak to bolo na 4 prudovej rovnej ceste SS148 medzi Rimom a Latinou, ale je tam 60-ka a znacky zakaz predbiehania pre nakladne auta, cize ked som tam aj niekoho predbehol tak to bola par sekundova zalezitost ziadne predbiehacky typu ze mne to ide o 2km/h rychlejsie a blokovanie osobakov v lavom pruhu tak ako to byva na dialniciach :wall:
Scania R450
stř srp 16, 2023 2:45 pm

jose rabano

Příspěvek

Píšu že tam není žádný časově omezeni.Mysleno neděle .svátek .
sob srp 19, 2023 2:43 pm

4215

Příspěvek

Tak kamionová doprava se s tím poprala statečně. Poslední čtvrt roku to intenzivně sleduji a moje resumé. Jezdím 85km/hod (omezovač) z kopce to dokážu pustit i na 100km/hod. Ale za poslední čtvrt roku mě všichni rumuni předjeli rychlostí 94km/hod jeden dokonce 96km/h. Rumuna jsem nepředjel žádného. Poláci téměř všichni jezdí full gas 92-94km/h ty absolutně ignorují zákazové značky. Dojede pomalý kamion, dvakrát blikr doleva a i když je v levém kolona pkw, tak se tam vtlačí. Když dojedu Girteku, Hegelmanna a jim podobní, tak za nim jedu a čekám na příležitost.(Proto z kopce i 100km/hod). Češi a Slováci, hlavně soukromníci, co nikdy cisternu nafty neušetří tak taky 91-94kmhod. Němci jezdí 90km/hod, někdo jede, někdo se bojí a šajzuje (rozhazuje rukama za volantem) Takto to vidím já, zda to někdo vidí jinak, tak mě z toho zkuste vyvést.
Jeho poslední slova byla. To stihneš.
ned črc 07, 2024 10:16 am

4215

Příspěvek

Za poslední čtvrt roku jezdím po nocích jak ...... A už i němci se naučili jezdit 94km/hod Hlavně takový jako noční express atd.
Prostě kdo neřeší naftu, tak omezovač na 92-94km/hod.
Jinak pro Jožina, Z Kasselu z kopce dolů a pak do protikopce i někteří "pošťáci" pěkně okolo 60ti, nebyl jsi sám koho tam ten partizán vybral. Jinak ještě dnes z kopce dolu okolo těch stacionárních radarů, pěkně do 60ti a prostředním pruhem slovák no 60sát nejel a nebliko ho to. Tak by mě zajímalo na kolik to tam je nastavené. :think: :think: :think:
stř zář 18, 2024 9:42 pm

Prouza88

Příspěvek

To okoukali ode mně :mrgreen: A ty s tym kilem dolu opatrně, ať neplatiš, takovy věci se musi umět 8)
Give me a minute and i'm good, if i've got an hour, im great.You give me six months, i'm unbeatable.
pát zář 27, 2024 6:55 pm

4215

Příspěvek

No ani nemluv. V pondělí z mírného kopečku na A60 90km/hod a blik. Jsem zvědav kolik přijde. :wall: :wall: :wall:
pát zář 27, 2024 7:38 pm

Prouza88

Příspěvek

:mrgreen:

Když to neumim tak to nedělam ne :lol:
Give me a minute and i'm good, if i've got an hour, im great.You give me six months, i'm unbeatable.
pát zář 27, 2024 8:21 pm

153

Příspěvek

4215
Mainz, u Bauhausu před tunelem?
Tam je 80 km/hod pro všechny a zákaz předjíždění pro kamiony. Hlídají tam rychlost i předjíždění.
O jiných radarech na A60 v celé její délce nevím, ale to neznamená, že někde radar nemohou postavit.
sob zář 28, 2024 9:25 am

4215

Příspěvek

to 153: Nene, tam jsou stacionární radary. Toto je ta pojízdná "kukaň" a mě to cvaklo kousek pod kopcem za křížením A60 a A643. Hodně je dávali na A61 a tam i holanďani jezdili pěkně 80km/hod.
Ale když jsi to nakousl, nedalo by se zjistit, kolik jich má (těch pojízdných kukaní) Porýní- Falc? Doufám, že policie funguje podle spolkových zemí.
P.S. Nejvíce pokut mi právě chodí z této lokality, sice jezdím 85na omezovač, ale tyto radary jsou nějak nastavený na lkw a samo že když jedeš 89, tak po odečtení tolerance tě flastrujou od 80km/hod.
sob zář 28, 2024 10:50 am

153

Příspěvek

Jo,jo. Myslel jsem, že Tě vzaly ty pevné radary. Tak to bylo o kousek dál. Pokud si to představuju, jak to tam vypadá, tak to bylo někde před tim velkým oboustranným parkovištěm, ani nevím, jak se jmenuje. Kde ten radar měli? V nějakém zálivu u telefonu, co tam jsou? Ale to by sis snad všiml....
Máš pravdu, policie v jednotlivých zemích pracuje samostatně. Koukal jsem na počet těch radarů, ale to se mně nepovedlo zjistit. Jen jsem zjistil, že zakázali používat laserové pistole v Porýní - Falcku, že proměřovaly. Zajímavé, že se k tomu vyjádřili Sasíci a jim prý laserové pistole neproměřují, tak je mohou používat. Jo a ještě na mě vyskočilo, že v Porýní - Falci se měří na 120 místech, ale v tom jsou i města a je to z května 2024. A radary neustále přibývají. Chce to nějakou appku, v dobré appce se i pojízdný radar objeví během 10minut (moje zkušenost i dříve), a to značně vylepšuje situaci.. Sice se to nesmí, ale když policajta nepustíš do kabiny, než to shodíš z obrazovky... Musíš se zamykat..... A telefon mít tak, aby to neviděli ani z busu, když Tě předjíždějí.....
Jinak v D jsou tolerance rychlosti u radarů s fotem 3 km/3 %, pokud Tě měří policajt z auta za jízdy srovnáním rychlosti, tak je to 5 km/5 %, a kontrola rychlosti z tachografu je 6 %. Pokud Tě měří z auta s necejchovaným tachometrem tak je tolerance 20 %. Němečtí řidiči náklaďáků tvrdí, že do 87 km/hod. je to na volné dálnici bezpečné. Pokud je tam nějaké omezení, tak jen +5 km/hod.
Samozřejmě, když tě změří, tak Ti odečtou jen ty tolerance, které jsem uvedl výše. Ale to mám jen z doslechu zaručit to nemohu.
A ještě jedna taková věc. Policajti mohou měřit až 75 - 200 m za cedulí začátek obce nebo omezená rychlost. V každé zemi to je jinak. Většinou 150 - 200 m.
Tady to je v originále, netřeba to překládat:

https://bussgeldkatalog.geblitzt.de/bus ... QIQAvD_BwE

A tady máš tolerance měření v něktrých zemích v Evropě:

https://www-adac-de.translate.goog/verk ... _tr_pto=sc
sob zář 28, 2024 5:51 pm

4215

Příspěvek

to 153: Někde tady, je to tam mírně z kopečka, pěkně se to rozeběhne a cvak. Je tam taková mez.
https://mapy.cz/zakladni?q=Mainz&source ... 79131&z=15
Ono taky k tomu přispělo i moje nepozornost. Normálně se už nekochám krajinou, sleduji příkopy, ale v tomto případě jsem koukal na Smarta co jel vedle mě v levém. Byla to maminka s dítětem v autosedačce. Tak jsem tak přemýšlel, že se holka nebojí. :think: :think: :think:
sob zář 28, 2024 7:09 pm

Odpovědět

Zpět na „Legislativní témata“