Mýtné v Německu, tipy na truckstopy, pravidla apod.

Moderátor: cuisine

Prouza88

Re: Rychlost s LKW

Příspěvek

153: Co se to s tym Německem stalo, jako kluk pamatuju kdyz tam tata lital Lijánou 120, osobáky neomezeně a dneska se tam bojíš jet po ulici na koloběžce a dvakrát se odrazit :doh:
Do toho ty protesty, nepokoje, rebélie... Deutschland, Deutschland...

A to není jen německo, čim dál horší, to už abys jezdil na milimetr jak bojovej pilot :doh:
Give me a minute and i'm good, if i've got an hour, im great.You give me six months, i'm unbeatable.
čtv led 04, 2024 8:58 pm

jose rabano

Příspěvek

A pri odbočování vpravo v městě 6 kmh max:-).v Hamburgu to údajně nějaký aktivni picus policajt měři.
úte led 16, 2024 3:28 pm

4215

Příspěvek

Nechci plevelit jiné vlákno, zeptám se zde.
Pane 153, nedá se zjistit z "nástěnky" kolik měří ten radar na konci B 178 v Zittau směrem do PL-CZ? Radar je hned za značkou konec rychlostní komunikace? Tudle jsem jel, jezdím tam poctivě 60km/hod a tlačil se na mě nějaký kolega a nelíbilo se mu že tak jedu.
Jeho poslední slova byla. To stihneš.
sob zář 28, 2024 11:04 am

jose rabano

Příspěvek

Bundes 60 kmh .v praxi 67 a ještě tě nevyfoti.70 + fotka a 30€,85 kmh na bundes 130.vse vyzkoušené ,zaplacené ,vždy stejný dopis i fotka.Davej bacha na pás,i v noci je vidět že ho nemas .Já se pasam vždy.Neplari pro Rumuny ,oni mají spodní SPZ přední na pantů ,za jízdy se zavře a nepřečte ji nikdo a pro Raka,ten jezdí po starému ,bundees 90+,autobahn ručička přetocena.
ned zář 29, 2024 2:28 pm

153

Příspěvek

Ten radar je cca v místech, kde se rozšiřuje silnice směrem do D o jeden pruh a měří 60 km /hod. Já tam jezdím 65 a bez problémů. Jak jsem psal někde jinde tady a jak píše Jožin, mělo by to být bezpečné do 67. Ale teď tam hned následuje 30 a přes hranici 10km / hod. Jak jedeš 15 jsi v tom, ale oni teď stejně skoro každého zastavují. Paradox je, že těch 10 měří až za boudama, a když tě odmávnou ať jedeš a ty přidáš, tak jsi v tom.... Znám spoustu lidí, Čechů i Němců, kteří se o tom už několikrát přesvědčili. Já s osobákem jezdím přes Sieniawku po Chopinstraße, tam nikdo není a nic se nekontroluje. Na přechodu na Friedenstraße kontrolují také a také tam jsou radary na 10 km.

Jinak já, když se na mě někdo tlačí, tak na něj kašlu, klidně mu tam dám pravý blinkr a ať jede. Žalovat na něj určitě nebudu. Ve finále je to za jedny peníze. Když už jede rychle přes radar, tak je úplně jedno, jestli jde i přes čáru. Pokutu dostane jen jednu......

Já používám Radarbot, připlácím si na něj 60 € ročně a zatím bez problémů. Neříkám, že to je na 100 %, ale neznám nikoho, kdo by s touto placenou verzí platil pokutu. I když někde na silnici postaví radar, tak už za 5 - 10 minut o tom vím. A, že bych tam jel v okamžiku, kdy to zapnou je tak malá pravděpodobnost. Nejhorší je, když se za tebe pověsí s civilním autem a podaří se mu s tebou udržet tempo (většinou ho neudrží a zrychlí nebo zpomalí a je v háji). To ti pak už nic nepomůže.
ned zář 29, 2024 4:38 pm

4215

Příspěvek

Myslel jsem ten radar na konci jako do Čech. Je tak 10metrů za značkou právě. Ale v poho odpověď jsem dostal, ba i novou informaci. O tom radaru na kontrolsteulle jsem nevěděl.
Jinak mimo téma: Ty kontroly taky nechápu. Jel jsem několikrát přes Rumburk a nikde nikdo. Ani nějaký náznak stanoviště. V Hrádku po oznámení že kontroli potrvají dále a Německo přijme 250tis migrantů, totálně na salámu, už jen sedí u topení a laksně mávají rukou. Petrovice v pohodě, tam to už zdržuje jen 10ti kilometrová rychlost. Kromě minulé středy, to tam byla televize a kolona byla až před českýma tunelama. :wall: :wall: :wall:
ned zář 29, 2024 5:26 pm

153

Příspěvek

Já jsem tě pochopil, který radar myslíš. Alespoň doufám.... Kousek za tím posledním mostem, po kterém vede silnice Zittau - Görlitz.
Psal jsem, že ten radar je asi v místě, kde se v protisměru (směrem do Německa) začíná rozšiřovat silnice o jeden pruh. Dal jsem si s tím tu práci a odměřil jsem to z mapy. Naměřil jsem, že rarar je +- 34 m od místa, kde se to začíná rozšiřovat. Za značkou Konec silnice pro motor.vozidla jsem naměřil k radaru +- 14 m.
ned zář 29, 2024 6:13 pm

4215

Příspěvek

V pohodě rozumní lidé se domluví :) :) :) :hands: :hands: :hands:
Ale potěšil jsi mne, že mám dobrý odhad. :D :D Ještě se pochválím, že už umím odhadnout rychlost předjížděného lkw. Dost přesně odhadnu, jakou rychlostí mě ten či onen předjede. Po dokončení manévru si to zkontroluji odstupovým radarem. :)
ned zář 29, 2024 7:39 pm

jose rabano

Příspěvek

Nejdale to se zákazem předjíždění dotáhli v Polsku.Plati celoplošné jako na SK ,trest je vždy 1000 zl,podruhé 2000 a recidiva.Praxe?dnes tě předjíždí cisterna sADR.,v klidu pět minut jak kdysi ,nic se nedeje.
sob říj 05, 2024 9:04 am

Odpovědět

Zpět na „Německo“