Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek
-
Re: Ridicu je dost?
Som na nakladke v Taliansku vedla mna auto cerveny man od quehenberger logistics , tahac na cz prazskych spz naves na rakuskych a za volantom nejaký aziat
Scania R450
4215 píše: ↑pát zář 20, 2024 10:16 am
Když vidím, jak lítají, tak jak píšeš, bude to pro mlaďáky, něco jako PPL, apod. Čím více toho odveze, tím více bude mít peněz.
jose rabano píše: ↑pát zář 20, 2024 7:55 am
Muj synek šel k Rohlíku.Kazdy na to nadává ...Prvni výplata 53...Jsou tam takový co mají prej80 mi říkal.Z toho musíš odecist soc a zdravotní ,a pronájem dodávky.Stejne dobral 45 čísta.myslim.
Kurýři v Číně jsou pod tlakem. Vydělávají méně, lepší podmínky mít nebudou
Čína má největší trh s doručováním jídla na světě. Během pandemie šlo o nejrychleji rostoucí odvětví, ovšem nyní zažívá obrovský propad. Čínská ekonomika se potýká s řadou problémů od vleklé krize na trhu s nemovitostmi až po pokles spotřebitelských výdajů. Kurýrům momentálně klesají výdělky, čelí obrovskému tlaku ze strany doručovacích platforem, což vyvolává kolapsy a nervová zhroucení. [url]https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranic ... nicni_vebe
Takřka denně se v čínských ulicích odehraje dopravní nehoda způsobená přepracovanými kurýry. Vydelají ale jen DOČASNE !!!
„Dokonalá diktatura bude vypadat jako demokracie, ale v podstatě to bude vězení beze zdí, odkud by vězně ani nenapadlo utíkat. Bude to vlastně systém otroctví, v němž budou otroci, díky konzumu a zábavě, své nevolnictví milovat.“ — Aldous Huxley
-
hard work https://youtu.be/sOBsPeJQXjk?si=A2H41DoIpZ3lDzfH
Čína, Rusko aj býv. bašty komunismu nyní najeli na tvrdý tržní princip, kde se obyč. člověk musí otáčet..buďme rádi za náš ležérní EURO socík.
v nějaké TV diskusi se poslankyně za ODS vyjádřila pozitivně o trendu "UBERizace" pracovního trhu v souvislosti s důchodovou reformou.
Jinými slovy nečekej na důchod v 67 letech nasedni na kolo a rozvážej žrádlo.
Vysněný ráj ...Země je kulatá ....https://youtu.be/u0j1N0HbsbE?si=wrrX9d_zZxOptHni
Čína, Rusko aj býv. bašty komunismu nyní najeli na tvrdý tržní princip, kde se obyč. člověk musí otáčet..buďme rádi za náš ležérní EURO socík.
v nějaké TV diskusi se poslankyně za ODS vyjádřila pozitivně o trendu "UBERizace" pracovního trhu v souvislosti s důchodovou reformou.
Jinými slovy nečekej na důchod v 67 letech nasedni na kolo a rozvážej žrádlo.
Vysněný ráj ...Země je kulatá ....https://youtu.be/u0j1N0HbsbE?si=wrrX9d_zZxOptHni
Teď na mě vykouklo z FB:
https://www.facebook.com/reel/1234800180970375
https://www.facebook.com/reel/1234800180970375
Jeho poslední slova byla. To stihneš.
A co tě na tym fascinuje?
Já se s tebou vsadim že to nedáš taky, vlastně nikdo z nás, o bednu Rataru
A viš proč? Protože tam přideš, ramena jak máš na Dafu s plachtou 2mega po EU a tam tě posaděj do TGS v manualu a za to ti daj frigo se zvedačkou
V prvni zatáčce bereš kuželky
To by si totiž s tym autem musel aspoň 14dni jezdit než si na to zvykneš a umiš s tym 
Já se s tebou vsadim že to nedáš taky, vlastně nikdo z nás, o bednu Rataru

A viš proč? Protože tam přideš, ramena jak máš na Dafu s plachtou 2mega po EU a tam tě posaděj do TGS v manualu a za to ti daj frigo se zvedačkou

Give me a minute and i'm good, if i've got an hour, im great.You give me six months, i'm unbeatable.
-
https://zdopravy.cz/za-volanty-ceskych- ... .sznhp.box
„Není to jednoduché je sem dostat. Ale než abych pořád přemlouval řidiče z Čech, Slovenska a Polska, tak raději půjdu touto cestou,“ říká Steiner. „Lidé nechtějí dělat, i když si u nás vydělají krásné peníze. Tři tisíce eur čistého za 18 směn. Je problém najít loajální a pracovité řidiče,“ dodal Steiner.
„Není to jednoduché je sem dostat. Ale než abych pořád přemlouval řidiče z Čech, Slovenska a Polska, tak raději půjdu touto cestou,“ říká Steiner. „Lidé nechtějí dělat, i když si u nás vydělají krásné peníze. Tři tisíce eur čistého za 18 směn. Je problém najít loajální a pracovité řidiče,“ dodal Steiner.
To Prouza: Zda to je na mě, tak mě nefascinuje nic, jen jsem chtěl ukázat, že řidičů nikdy nebude málo. Když to nebudou indové, filipínci, tak to budou lidé ze Zimbabve, a další. Takže jako čekat na to, že se platově nějak posuneme, na nějakou odpovídající metu je zbožné a nereálné přání.
Ale máš pravdu v tom že kdyby mi te´d dali auto s fofr klackem, tak bych s tím zápasil nějakou dobu. Stačí, že když občas sednu do osobáku, a zastavím a chi jít otevřít bránu, tak je přískokama vpřed
neb zapomenu vyřadit. A potvrdil to i školitel z autoškoly, když přijdou vybodovaní řidiči na to obnovení řidičáku, tak minimálně hodinu s tím zápasí.
Ale máš pravdu v tom že kdyby mi te´d dali auto s fofr klackem, tak bych s tím zápasil nějakou dobu. Stačí, že když občas sednu do osobáku, a zastavím a chi jít otevřít bránu, tak je přískokama vpřed

Je problém najít loajální a pracovité řidiče,
A toto je taky dobrá myšlenka.

A toto je taky dobrá myšlenka.

No já sem teda Drivera moc nepochopil, ale ty loajální a pracovity zaměstnance naopak neni vubec problem najit, ale ZAPLATIT pánové 

Give me a minute and i'm good, if i've got an hour, im great.You give me six months, i'm unbeatable.
-
Prouza88: to jsem citoval nějakého Steinera s Umbrelly, který nechápe, že někdo nevydrží bydlet v autobuse a mezitím rubat v levým na plný denní výkon..a to ani když má za to nadstandartní peníze...ono to asi nebude tak úplně o penězích...prostě potřebují otroky, a ti se nacházejí nejblíže v Indii.
To vim, a taky vim, že to je o penězích, dycky, jen de o to, dát dost 

-
no tak platy ve východní Evropě jsou mizerné, ceny západní...to víme, ale na tomto principu to vlastně funguje, jinak bychom jako kolonie byly nepotřební. Pokud se ti to nelíbí, měl jsi být elektrikář nebo programátor PLC automatizace, vyrazil bys za kopec a bral 5 tis. EUR, jako správný Rak umíš jistě Deutsch, tak jednoduché to je. V Číně je nástupka 10 tis chuan, kvalifikovany dělník 20 tis chuan, byt v paneláku na sídlišti 500 tis chuan 50 m2. A žradlo je v Číně na 1/3 našich cen. Čísla hovoří jasně, kde jsme se u nás ocitli. Takže můžes šlapat na plyn jak chceš, ale inflaci nedoženeš, můžeš se na to celé vykašlat, na tvoje místo čeká Mongolec.
No a tady to vidiš, na moje misto se Mongol nedostane, bo nema kvalifikaci jako ja, a pak uz je jen o tom me zaplatit. Zkrátka nemuže brat mongol stejne za tu pracu co delam, a pokud jo, tak ja sem překvalifikovanej, a musim jit já vejš nebo jinam kde me zaplati
PS: eletriku si udělám, IT sem a s CNC jsem dělal, tak co mam eště umět?
Nemáš kvalifikovany lidi? Dej inzerát "Šofér, lítačka, 100čistyho", a nebudeš vědět co s nima..

PS: eletriku si udělám, IT sem a s CNC jsem dělal, tak co mam eště umět?

Nemáš kvalifikovany lidi? Dej inzerát "Šofér, lítačka, 100čistyho", a nebudeš vědět co s nima..
-
to jsi potom ideální zaměstnanec, předlož vedení argumenty, podpoř to důkazem a řekni si o částku... hlavně neříkej, že chceš dost, musíš říct aspoň rozpětí a inflační dodatek...vůbec není problém u takových výjimečných případů. Sám jsem to zažil v jiné práci, kdy zaměstnali nového človeka a v základu přeskočil ředitele, prostě měl znalosti. Po několika málo letech stejně odešel ještě za lepším. Pokud firmě vyděláš 2x více než jsou náklady na tvoje pracovní místo, nemůžou s tím mít problém...ale do nákladů musíš napočítat úplně vše. Jinak nepodceňuj Mongolce ten ti ve stepi v -10 C udělá GO motoru.
Neni problém najít loajální a pracovité řidiče
Firma zamestnala novú personalistku ktorá nelojálnych a nepracovitých šoférov vyhadzuje. Vyhodila z auta slovenského šoféra, ktorý odmietol nakladať súpravu na 75ton. Podobne sa vyhrážala polským šoférom. Slovák povedal, že keď ho vyhadzujú, tak pôjde. Personalistka vtedy otočila, že to tak nemyslela, nechcú aby skončil.
Slovák dal okamžitú výpoveď.
Tá súprava môže nakladať max 60ton, nie 75ton. Firma sa odtrhla z reťaze, kompletne sa v nej zbláznili. O iných porušeniach písať nebudem. Prečo to firma robí? Môže. Začala zamestnávať Ukrajincov a Papuáncov. Ukrajinec si ľahko rozmyslí, či bude v intertanku voziť 75ton, alebo bude jazdiť v tanku. Nemá na výber. Podobne je na tom Papuánec. Ten je rád že je v EÚ a odveze čokoľvek kamkoľvek.
Slovenský a poľský šofér, ktorý pozná predpisy, ADR, 561 a odmieta jazdiť v zákaze je nelojálny a nepracovitý.

Slovák dal okamžitú výpoveď.
Tá súprava môže nakladať max 60ton, nie 75ton. Firma sa odtrhla z reťaze, kompletne sa v nej zbláznili. O iných porušeniach písať nebudem. Prečo to firma robí? Môže. Začala zamestnávať Ukrajincov a Papuáncov. Ukrajinec si ľahko rozmyslí, či bude v intertanku voziť 75ton, alebo bude jazdiť v tanku. Nemá na výber. Podobne je na tom Papuánec. Ten je rád že je v EÚ a odveze čokoľvek kamkoľvek.
Slovenský a poľský šofér, ktorý pozná predpisy, ADR, 561 a odmieta jazdiť v zákaze je nelojálny a nepracovitý.