Moderátoři: martin_100, Olda, Hynek, cuisine, spida
Re: Dakar 2025 první zprávy
Má vůbec Aleš nějaký tým, který by to byl schopný postavit? Mi přijde, že už letos co nebyl Pokora, tak byli rádi, že to nějak odservisovali.
Tomáš Ďurčo
Tak ve výsledku u Aleše dokázali postavit fyzicky od nuly dvě nová auta... Hasičák a Pumu. Ale jasně, špičkové závodní auto chce navíc hromadu vývoje.
Zase nutno podotknout, že je z čeho navázat a není to žádný vývoj od nuly ... snad to tak mohu říct. Nějak si vlastně nedovedu představit, jak přesně probíhala stavba Qeeny a pak Pragy ... jasně tam fungovala parta Petra Pokory... Ale není vlastně klíčové to zkonstruovat v nějakém programu a pak jde vlastně "jen" o zadání výroby jednotlivých dílů ... nechci říkat že to je jednoduché, ale prakticky jde o "stejnou" výrobu dílů jako na repliku Pumy atd Qeenu a tak dále. Přeci ty auta se u Aleše stavěly vždy nějakým takovým způsobem... Také Aleš naznačil nějakou možnou "novou" spolupráci s Tatrou...třeba i jen samotná konstrukční výpomoc by byla řešením... ale nedovedu si představit jak složitá a nákladná je to vlastně dílčí část samotné stavby ... Jen se nějak nemohu smířit s tvrzením mnoha lidí, že najednou je pro Aleše ta stavba nového auta nějak řekněme nereálná...
Tak me prislo na letosnim Dakaru, ze vsechno servisoval pan Holan a ostatni mu tak nejak asistovali.
V některém rozhovoru Aleš říkal, že v ČR aktuálně není žádná automobilka co by s ním měla zájem spolupracovat. A bez té spolupráce nemá cenu cokoliv vymýšlet. Dokonce tam padla informace, že na Dakaru 25 bude mít své servisáky pro zaučení, aby následně mohli si Iveco servisovat sami ve Frenštátě. Takže na nějakou stavbu roury ve Frenštátu, bych to v dohledné době neviděl.
Přesně tak. Přestaňme si konečně nalhávat, že Tatru nějaký Dakar zajímá. Nezajímá dnes žádnýho výrobce náklaďáků. Dopadne to tak, že letos si Iveco od de Rooye vyzkouší a pokud ta premiéra dopadne podle jeho představ, odkoupí ho a dalších x let se s ním bude účastnit ve vlastní režii. Pokud nedopadne, zkusí příště něco jinýho od někoho jinýho. Třeba ten hybrid od Kresse...DEEREman píše: ↑stř lis 27, 2024 7:36 pmV některém rozhovoru Aleš říkal, že v ČR aktuálně není žádná automobilka co by s ním měla zájem spolupracovat. A bez té spolupráce nemá cenu cokoliv vymýšlet. Dokonce tam padla informace, že na Dakaru 25 bude mít své servisáky pro zaučení, aby následně mohli si Iveco servisovat sami ve Frenštátě. Takže na nějakou stavbu roury ve Frenštátu, bych to v dohledné době neviděl.
Proč nalhávat přesně tyhle řeči tady padaly, když jel s Mannem a Ivecem … myslím, že je třeba se tady bavit o tomhle tématu s trochou nadsázky a ne tvrdit a razit svůj názor na základě jedné pronesené věty To můžu vytáhnout to, jak se zmínil již několikrát o rouře, resp. polonápravách, že nelze tvrdit, že je to nejlepší, ale spíše mnohem složitější technické řešení, přesto je to pro Lopraise výzva a to je na tom baví Za mne zastávám názor, že u Lopraisů se vždy bude hledat cesta ke svému autu a pronájem je krátkodobé řešení a hlavně občasné seznámení s řešeními spřátelené a kvalitní konkurence…
Toť můj názor, prosím není nutné mě přesvědvěčovat, že je to blbost To by nám tady na to musel odpovědět sám Aleš
Tak já se budu těšit na další stroj od ILT jsme v diskusním fóru, ne v politické debatě
Toť můj názor, prosím není nutné mě přesvědvěčovat, že je to blbost To by nám tady na to musel odpovědět sám Aleš
Tak já se budu těšit na další stroj od ILT jsme v diskusním fóru, ne v politické debatě
No já jsem zatím nepřestal snít o spojení 20. Alešového Dakaru a závodního stroje značky TATRA... Bylo by to pěkné.
Pomineme-li dalších 100 věcí, třeba se to podaří. Ale v tuhle chvíli je to úplně jedno. Je před námi Dakar 2025, kde bude opět velká šance na velký úspěch.
Pomineme-li dalších 100 věcí, třeba se to podaří. Ale v tuhle chvíli je to úplně jedno. Je před námi Dakar 2025, kde bude opět velká šance na velký úspěch.
https://ceskymotorsport.cz/sesty-arabsk ... y-na-stul/
Tak nás čeká další díl mentorovy reality na Nově...
Tak nás čeká další díl mentorovy reality na Nově...