Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-
- Horny
- Kontaktovat uživatele:
Ještě dotaz ke kontrolbuchu. U nás se předpokládám používat nemusí, ale kde všude v cizině to vyžadujou? A jak to případně řešíte, když jezdíte u nás a pak jedete do ciziny, tisknete si potvrzení o činnosti nebo píšete kontrolbuch radši i v cz? a jaké jsou zkušenosti při kontrolách dodávek v cizině?
asi to nemá cenu pořád psát dokola,zkušenosti od těch co jezdí na K-buch máš zde: http://board.proridice.eu/viewtopic.php?f=11&t=71
a pokud chceš více vědět o konkrétních problémech dodávek,tak si přečti na tomto foru vlákno o dodávkách,je rozděleno dle značek...
a pokud chceš více vědět o konkrétních problémech dodávek,tak si přečti na tomto foru vlákno o dodávkách,je rozděleno dle značek...
-
-Horny- klasicka skrin , stejna jako ma MB318CDI na fotce.
Taky jsem SLYSEL ze ty starsi typy byly drzaky, ja mam osobni zkusenosti jenom s tim novym typem, a jenom se sestivalcem.Bral jsem je jako nove, nejstarsi ma najeto nejakych 400tis - kazdych 150tis se meni filtr pevnych castic (pry se ho da po zaruce zbavit), jinak bez poruchy.Bohuzel mi ho ted trochu zezadu slisoval jeden polak tahacem
. Jestli nekdo menil po 85 motor, tak mel podle me bud smulu na vadu z vyroby, nedolival olej,imrvere s tim lital 160 nebo to proste nejak zrusil.
Jedine co me stve, je kratka sestka =zbytecne vysoke otacky a tim i spotreba na dalnici.
No to je jedno, stejne asi zalezi abys nasel auto po nekom kdo se o to trochu staral, a jestli to bude LTcko dailyna nebo transit.....
A to mas zaplaceno 8K do kolecka s tim ze zpatky jedes po prazdnu? To by byla dobra cena , v opacnem pripade bych sel do auta pro vic palet
Taky jsem SLYSEL ze ty starsi typy byly drzaky, ja mam osobni zkusenosti jenom s tim novym typem, a jenom se sestivalcem.Bral jsem je jako nove, nejstarsi ma najeto nejakych 400tis - kazdych 150tis se meni filtr pevnych castic (pry se ho da po zaruce zbavit), jinak bez poruchy.Bohuzel mi ho ted trochu zezadu slisoval jeden polak tahacem

Jedine co me stve, je kratka sestka =zbytecne vysoke otacky a tim i spotreba na dalnici.
No to je jedno, stejne asi zalezi abys nasel auto po nekom kdo se o to trochu staral, a jestli to bude LTcko dailyna nebo transit.....
A to mas zaplaceno 8K do kolecka s tim ze zpatky jedes po prazdnu? To by byla dobra cena , v opacnem pripade bych sel do auta pro vic palet
- Horny
- Kontaktovat uživatele:
Vašek: Díky za info. O sprinteru jsem si to vlákno už prošel, je tam dost informací, ale třeba u transita a daily tam zas tolik zkušeností se spolehlivostí napsaných neni.
Naschval: Jo je to do kolečka. Po republice to je většinou vytížený obě cesty a do ciziny plnej tam a zpátky palety, obaly, sem tam nějaká jedna paletka nebo pár krabic s materiálem. Těžko říct, jetli by se k tomu dalo ještě něco sehnat. Ale každopádně do valníku se mi moc nechce, hlavně kvůli tomu, že je mnohem dražší a pak ty vyšší náklady...
Naschval: Jo je to do kolečka. Po republice to je většinou vytížený obě cesty a do ciziny plnej tam a zpátky palety, obaly, sem tam nějaká jedna paletka nebo pár krabic s materiálem. Těžko říct, jetli by se k tomu dalo ještě něco sehnat. Ale každopádně do valníku se mi moc nechce, hlavně kvůli tomu, že je mnohem dražší a pak ty vyšší náklady...
- Globe
- řidič angličáku
Horny: tak nakonec z Tebe bude pan podnikatel?
Jak pises no, ja bych Ti doporucil Transity a podepisu se pod to klidne krvi a Vasek myslim taky
Ale s tou ojetinou, na to bacha... precijen, kdo by prodaval levne dobry auto? Kdyz jde dodavka s malo km levne, tak to asi znaci ze ma dvakrat vic km nez se udava, uz se posrala a nebo se brzo posere a ten majitel to vi
) A mesic po koupi shanet novej motor... tezko rict no, neco malo penez usetris, ale kdyz si to pak spocitas se vsema planovanejma i neplanovanejma opravama, zadna diskoteka to jeni.. a precijen je to risk..
btw. kdyby ti stacilo min palet, muj dedecek uz je na prodej

btw. kdyby ti stacilo min palet, muj dedecek uz je na prodej

- Horny
- Kontaktovat uživatele:
Tak nakonec se nic kupovat nebude. Konkurent byl rychlejší a okamžitě koupil skladovku, jen aby o ten kšeft nepřišel a nepadlo to do ruky někomu jinýmu. Ale kdo chce kam...jestli chce jezdit s valníkem za 8 korun, tak děkuji, ale já nechci.
Globe: Jo kdybych sháněl něco na regio rozvozy, tak bych do něj šel
za kolik to vůbec má jít do světa? a s bf výbavou nebo bez?
Globe: Jo kdybych sháněl něco na regio rozvozy, tak bych do něj šel

Re: Jak začít s dodávkou?
Osobná doprava/taxi naša vysoká škola Dopravná vyrátala 4 roky dozadu že ak má byt taxislužba zisková mala by mat sadzbu 1,25€ až 1.50€ na kilometer. Ja som začínal v 18 na 0.90€ km potom za rok zvýšil na 1.05€/km to ešte ľudia zvládli a keď som to vyhodil na 1.15€/km už im to bolo nepríjemne. Takze som jazdil pod štatisticky vyrátanú minimálnu hodnotu a ľudia už to nechceli zaplatiť. Potom príde startup Bolt hodi chlapcom cenu 0.80€/km z toho im zoberie 10% ak máš polepy a 25% ak nemáš a chlapci si mysleli aký Big biznis jasne že po 3 mesiacoch a nočných v aute sa nato 90% ekonomicky normálne zmýšľajúcich ľudí vy……o

„Dokonalá diktatura bude vypadat jako demokracie, ale v podstatě to bude vězení beze zdí, odkud by vězně ani nenapadlo utíkat. Bude to vlastně systém otroctví, v němž budou otroci, díky konzumu a zábavě, své nevolnictví milovat.“ — Aldous Huxley