Já mám na hnaný povolenou i technicky přípustnou 11,5t, na přední povolená i přípustná 9t a vlečená povolená i přípustná 8,5t
Celková povolená 26t, technicky přípustná 29t.
Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek
Re: povolení nadměru chaos
CHiPe, tobě taky nic neunikne
Ano, ale ty máš 6x2, a stejně se tě týká 19t jakožto součet hnané a zvedačky
A právě o to mi jde, je to uplně na palicu, ikdyž mam vzadu oproti tobě tuplák, tak mám max 9,5t na obou, to je 19t že.. ty tam máš 20t a tedy tunu rezervu na rozložení..
Na silnici máš jako já 26t celkovou, a rozlož si to jak chceš, já na vyjímku mam 27,5t povoleno jako celkovou, ale jen díky tomu, že to narvu na přední nápravu, vzadu furt 2x9,5t

Ano, ale ty máš 6x2, a stejně se tě týká 19t jakožto součet hnané a zvedačky

A právě o to mi jde, je to uplně na palicu, ikdyž mam vzadu oproti tobě tuplák, tak mám max 9,5t na obou, to je 19t že.. ty tam máš 20t a tedy tunu rezervu na rozložení..
Na silnici máš jako já 26t celkovou, a rozlož si to jak chceš, já na vyjímku mam 27,5t povoleno jako celkovou, ale jen díky tomu, že to narvu na přední nápravu, vzadu furt 2x9,5t

Give me a minute and i'm good, if i've got an hour, im great.You give me six months, i'm unbeatable.
U tebe problém, že máš obě hnané

b) u jednotlivé hnací nápravy 11,50 t,
c) u dvojnápravy motorových vozidel součet zatížení obou náprav dvojnápravy nesmí překročit při jejich dílčím rozvoru
4. od 1,3 m a méně než 1,8 m, je-li hnací náprava vybavena dvojitou montáží pneumatik a vzduchovým pérováním nebo pérováním uznaným za rovnocenné nebo pokud je každá hnací náprava opatřena dvojitou montáží pneumatik a maximální zatížení na nápravu nepřekročí 9,50 t.
Jojo, já mám výhodu, že tam mám rezervu v rozložení nákladu na nápravy

Na zadni dvojce nikdy nepovoli vice nez 19 tun, klidne muzes mit napravy i 13 + 13 technicky u 6x4, ale na povoleni vzdy max 19 tun
Give me a minute and i'm good, if i've got an hour, im great.You give me six months, i'm unbeatable.
Tak logiku to má, kůrovec už není, tak proč???
To samé bych udělal s tatratraktorem. JZDáci to začali zneužívat, tak je osolit. Státní kasa je prázdná, tak proč jí nenaplnit.

To samé bych udělal s tatratraktorem. JZDáci to začali zneužívat, tak je osolit. Státní kasa je prázdná, tak proč jí nenaplnit.

Jeho poslední slova byla. To stihneš.
Ty voe, právè, kůrovec néni, teď je to těžký jak krava, takže zvednout na max, co dovolí nápravy 

Ahoj,
jak je to legislativně s hmotností a povolením u jeřábu LTM 1030-2.1 s dvěma nápravami ? Když se sundá přídavné závaží, tak je celková hmotnost 24t (nápravově 12 + 12t). Když se přídavné závaží nechá za kabinou, tak je celková 27,2t.
Jak je to s povolením ? A lze pouze se sundaným závažím a nebo je nějaká možnost, jak jezdit i se závažím s celkovou 27,2t ?
Díky za rady
jak je to legislativně s hmotností a povolením u jeřábu LTM 1030-2.1 s dvěma nápravami ? Když se sundá přídavné závaží, tak je celková hmotnost 24t (nápravově 12 + 12t). Když se přídavné závaží nechá za kabinou, tak je celková 27,2t.
Jak je to s povolením ? A lze pouze se sundaným závažím a nebo je nějaká možnost, jak jezdit i se závažím s celkovou 27,2t ?
Díky za rady