Pokec na veškerá témata, včetně ne-truckerských debat (Vaření, muzika, zážitky z cest, fotky....)
Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek
-
delivio
Příspěvek
jen sem fakt myslel,že to je za větší peníz
pučanges
To je tím ,že jsi nic nečetl a když ano tak jsi stejně nereflektoval to co bylo napsáno.Mě se to stát nemůže si říká taky kde kdo a dopadá to vždy jinak.
Jasně, že ti naslibuje hory doly, protože by jsi tam jinak nešel.
taky už tam pár lidí končí a dalších pár se chystá,třeba to majitele trkne když odejde 10 z 35,nevim..
Netrkne. Má vás u....... (můžeš si vybrat kde )
sob dub 05, 2014 10:39 am
-
RADO71
Příspěvek
Ještě bych tady chtěl napsat...do profese MKD asi kdysi chodili lidi,které to opravdu bavilo,zajímalo,měli k tomu vztah.Nebyl to určitě lehce vydělaný chlebíček,ale kdo to vydržel,vydělal.Jenomže jakmile se tato profese začala brát jako výborné ryto,přišli zlatokopové.Snížili cenu práce obrovským přebytkem nabízené pracovní síly i příležitostí a dali šanci nepoctivým firmám devalvovat hodnotu práce v oboru.Jsou to ale lidi,kteří jakmile nebude už co těžit...sbalí kufry a zanechají za sebou spálené pole a zdevastovaný trh se spoustou šoférů,kteří budou v kleštích,protože třeba 10 let nedělali nic jiného.Budou někde začínat od píky.Samozřejmě,že se tento trend aplikuje do každé profese a je to možná vidět i jinde...stevební firmy atd.Ale tady to bije do očí na první pohled...Lidi ,kteří tady hlásají určitá pravidla jsou považování za magory (není tím myšlen nick

) A přitom jim o něco jde,stejně jako těm,kteří přišli těžit.Jenže ti druzí jmenovaní asi nechápou,že si kopou hrob.
sob dub 05, 2014 11:09 am
-
pučanges
Příspěvek
Mě vždycky bavilo jezdit s čímkoli kamkoli,tak jsem do toho šel,podívám se do světa,poznam nový lidi...kam jsem zatim podíval jsou dálnice a prochcany vybetonovaný parkoviště a nepoznáš pořádně nikoho,páč sou všichni zalezlý v kabinach,max tak turci ale ty mě zas serou že dělaj bordel a kravál do noci,tam bych se k nim i bál jít aby mě naokradli..jinak,fakt jsem toho moc nepřetl,jen jsem znal pár lidí co jezdí a ti jsou spokojení,jenže buď jezdí v německu,kam se s mojí němčinou nedostanu,nebo jezdí pro maly rodinný firmičky,kde nemusej dávat inzeráty na řidiče páč maj z čeho vybírat...to člověku dojde vše až pak že to není všude stejný..měl jsem i dobrej flek,ale nechal se zlákat právě nabídkou výše a tak jsem tam kde jsem,fakt se mi honí hlavou že s tim praštim a půjdu zas krájet maso,jenže je mi líto těch peněz za řidičáky a vše kolem,tak čekám,že bude líp,nebo že se něco stane

Naposledy upravil(a)
pučanges dne sob dub 05, 2014 12:43 pm, celkem upraveno 1 x.
sob dub 05, 2014 11:41 am
-
RADO71
Příspěvek
tak jsem si udělal papíry C+E (cca 60 tis) a šel jezdit s vidinou pěkných peněz..
??? Pochopil jsem to jinak ....
sob dub 05, 2014 11:51 am
-
pučanges
Příspěvek
Tak jasně že i kvůli penězům,ale potřeboval jsem i změnu,makal jsem ve firmě 10 let,tak jsem přemýšlel co dál a když jseš zvyklej na nějakej příjem,tak se těžko hledá motivace za míň peněz,tak proto jsem šel jezdit,jen jsem trošku narazil...ale práce mě baví,jen holt těch peněz by mohlo být trošku víc
A v žádným případě to není že tu brečim a jen si stěžuju,jen že jsem se hodně rychle probral do reality,jak to tady funguje,nedoceněná práce atd..
A ani firmu jmenovat nechci,myslim,že je to všude taknějak podobný asi..
sob dub 05, 2014 12:40 pm
-
Prevozník
Příspěvek
Vím i o případu, kdy odešel řidič kamionu jezdit s "mixem" (domíchávačem) na přepravě betonu. Když za ním jeho šéf přišel a lákal ho nazpět za volant kamionu, odmítl, i když dostal nabídku snů. Řekl, že mu to za ty peníze nestojí, protože se od práce s přiměřenou mírou zátěže k těžkému stresu za volantem kamionu rozhodně nevrátí.
Když si "tu krásnou" mzdu řidiče kamionu vydělíte počtem hodin, vyjde číslo, které rozhodně oslnivé není. Zjistíte, že je na tom po finanční stránce lépe možná i uklízečka.
https://breclavsky.denik.cz/ctenar-repo ... tatek.html
„Dokonalá diktatura bude vypadat jako demokracie, ale v podstatě to bude vězení beze zdí, odkud by vězně ani nenapadlo utíkat. Bude to vlastně systém otroctví, v němž budou otroci, díky konzumu a zábavě, své nevolnictví milovat.“ — Aldous Huxley
čtv kvě 01, 2025 7:09 pm
Zpět na „Netechnická témata“