Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek
Re: Zájaz předjíždění na D1
Když si to všichni přáli, tak už i na D8 se objevily přenosné značky se zákazem předjíždění.
Zákaz předjíždění už nikdo neřeší. Předjíždí se o stošest. Myslel jsem, že aspoň v pravé poledne, ale kdepak. Dnes polák v Berouně u pumpy, kde věčně číhají, v pravé poledne a davaj. To samé v Německu. Všichni co jezdí pod 90km/h jsou "girteci" včetně mě
a ty se mohou předjíždět. Téměř všichni už jezdí 92-96km/hod napříč národnostma.

Jeho poslední slova byla. To stihneš.
-
Re: Zájaz předjíždění na D1 ahoj a
No 96km/h jazdi malo kto. Dostal som teraz dobre pneu s fajnym dezenom a scania ide podla gps 91km/h. Vcera ma v Taliansku obehlo jedno iveco dost rychlo ale ten snad valil skoro 100. Inak teraz kazdu chvíľu predbieham a mna malo kto. Takze netvrdil by som ze takmer vsetci jazdia 92-96. Realita bude ze väčšina ide 87 -90 km/h.
Scania R450
Naposledy upravil(a) sof dne sob srp 24, 2024 12:00 am, celkem upraveno 1 x.
- Pavel Šebek
- intercool
Já se motám po středočeském kraji mimo dálnice a všichni jezdí 50 až 70km/h. Osobáky, dodávky, náklaďáky, traky i motorky.
BES - běs
to Driver_1.9D: No když jezdíš 91,tak tě v zákazu nikdo nebude předjíždět a riskovat.
to sof: Jezdíš novými auty, určitě máš odstupový asistent, zkus ho někdy použít a zkus si dělat čárky. Možná budeš překvapený.
to Pavel Šebek: No to je druhý extrém. Minulý týden na 16tce Hegelman si to brnkal 65-75km/hod, podle kopce, za Beznem jsem ho musel říznout, neb jsem stál pořád na brzdách. Před Byšicema na té rovince jsem ho neviděl a v Mělníku na kruháči před přístavem mě předjížděl. Já jsem jel poctivě podle pravidel, v každé vesnici před Mělníkem jsou úsekové radary a semafor. No já jel jako každý po "obchvatu" a panáček hezky po staru zkratkou, zákazem. Za Labem za posledním kruháčem opět jel 65-70km. Předjet jsem ho mohl až za dálnicí na obchvatu Velvar. Jediné moje vysvětlení, že neví kde je a myslí si, že i v CZ se může na bundesce 60km/hod. To že ho zákaz nezastaví, to ani nebudu řešit.
to sof: Jezdíš novými auty, určitě máš odstupový asistent, zkus ho někdy použít a zkus si dělat čárky. Možná budeš překvapený.
to Pavel Šebek: No to je druhý extrém. Minulý týden na 16tce Hegelman si to brnkal 65-75km/hod, podle kopce, za Beznem jsem ho musel říznout, neb jsem stál pořád na brzdách. Před Byšicema na té rovince jsem ho neviděl a v Mělníku na kruháči před přístavem mě předjížděl. Já jsem jel poctivě podle pravidel, v každé vesnici před Mělníkem jsou úsekové radary a semafor. No já jel jako každý po "obchvatu" a panáček hezky po staru zkratkou, zákazem. Za Labem za posledním kruháčem opět jel 65-70km. Předjet jsem ho mohl až za dálnicí na obchvatu Velvar. Jediné moje vysvětlení, že neví kde je a myslí si, že i v CZ se může na bundesce 60km/hod. To že ho zákaz nezastaví, to ani nebudu řešit.
-
Ale ja som nemyslel predbiehanie v zakaze. Ja som mal na mysli napriklad tri prudovu dialnicu v Taliansku ako je medzi Rimom a Neapolom a tam zakaz predbiehania neni ( max iba ak v nejakom zuzeni )to Driver_1.9D: No když jezdíš 91,tak tě v zákazu nikdo nebude předjíždět a riskovat.
Scania R450
Ahááá, tak teď jsem koukal na zprávy a už se nedivím proč včera byla kolona před Brnem už v Jihlavě. Velká akce Policie, a v koloně fleatbordaři. Takže zastavení do nuly a čekačka pět minut, než přede mnou bude hodně velké volno.
Jinak ve zprávách pokuta 5.000kč a 6 bodů. Taky dobrý.

Jinak ve zprávách pokuta 5.000kč a 6 bodů. Taky dobrý.

Koukám že Policie prodává své úlovky celý týden na internetu a hlavní hrdina v červeném kamionu. Tak jsem mrkl na FC a tam u této firmy začala dnes nová kampań. (Představujeme projekt: Řidiči CEE Logistics - hrdinové za volantem!
)
Pro jistotu zablokovala příspěvky k tomuto projektu.

Kam žes to mrkl?
Cajti na dálnici si akorát hrajou na velký ramena a nic vic než buzerace to neni
Cajti na dálnici si akorát hrajou na velký ramena a nic vic než buzerace to neni

Give me a minute and i'm good, if i've got an hour, im great.You give me six months, i'm unbeatable.
Tak 92km/hod už i ICOM. Pro Driver_1.9 - Minimálně jeden co mě dnes předjel.
Asi to bude nějaký nový firemní bonus. Za odměnu ti to zvedneme na 92-96km/hod, můžeš najet o 20% kilometrů víc, ale strhneme ti za nadspotřebu 30%. A to se vyplatí. Jinak si to neumím vysvětlit.
Zajímal jsem se u nás co z toho mám, že jezdím 85km/hod a nějak se nemohu dopočítat výplaty. (v dobrém slova smyslu)
Kdysi tady řekl jeden vážený majitel autodopravy, že nafta je alfa a omega dopravy, ale zjišťuji, že alfa a omega dopravy je plat řidiče.

Asi to bude nějaký nový firemní bonus. Za odměnu ti to zvedneme na 92-96km/hod, můžeš najet o 20% kilometrů víc, ale strhneme ti za nadspotřebu 30%. A to se vyplatí. Jinak si to neumím vysvětlit.
Zajímal jsem se u nás co z toho mám, že jezdím 85km/hod a nějak se nemohu dopočítat výplaty. (v dobrém slova smyslu)
Kdysi tady řekl jeden vážený majitel autodopravy, že nafta je alfa a omega dopravy, ale zjišťuji, že alfa a omega dopravy je plat řidiče.

to Driver_1.9: Obyčejná sklopka na české dálnici.
https://www.facebook.com/reel/506075959252088
https://www.facebook.com/reel/506075959252088
-