Mýtné v Itálii, tipy na truckstopy, pravidla apod.

Moderátoři: Olda, cuisine

jirka382

Příspěvek

To je moc. Vilach-Bologna to stávalo myslím 45 €
úte bře 19, 2013 5:49 pm

Johnny_P

Příspěvek

Shell kartou platit nejde, ale DKV ano.
Scania R streamline Topline E6 (2015) + plachta Krone(2015) lowdeck
Mými životními vzory jsou Kentán z Montargi, Bender a Homer Simpson
pát dub 05, 2013 9:15 pm

kalfar

Příspěvek

Jaké máte zkušenosti s tou výjimkou ze zákazu jízd pro vozidla jedoucí ze zahraniční/do zahraničí? Plánuju si teď cestu ve čtvrtek do Itálie a docela by se mi hodilo pár hodin navíc. Mám na mysli toto:
1. Pro zahraniční vozidla a pro vozidla z regionu Sardinie, jež jsou vybavena příslušnou dokumentací, dokládající výchozí bod jejich cesty, je začátek doby zákazu jízdy odložen o čtyři hodiny. V případě, že doba povinného denního odpočinku řidiče – jak stanovují úpravy a předpisy 561/2006/ EU – připadne na dobu odložení zákazu jízdy ve smyslu tohoto článku, je povoleno, s omezením pro zahraniční vozidla s jediným řidičem, využít čtyřhodinového odkladu počínaje ukončením doby povinného odpočinku.

2. Pro vozidla jedoucí do jiného státu, jež jsou vybavena příslušnou dokumentací, dokládající místo určení jejich cesty, končí zákaz o dvě hodiny dříve; pro vozidla směřující na Sardinii, jež jsou vybavena příslušnou dokumentací, dokládající cíl cesty, končí zákaz o čtyři hodiny dříve.
Čistě teoreticky bych pak mohl prokličkovat zákazy po Evropě a nejpozději v neděli být doma.
sháním práci na MKD na Liberecku
úte říj 29, 2013 8:58 pm

CSIKI-NZ

Příspěvek

Nazdar! V taliansku je tento týždeň 4-dňový štrajk dopravcov (od 28.10. do 31.10.),okrem toho vo štvrtok od 16h do 22h,a v piatok od8h do 22h je zákaz nad 7,5t. A ak by si išiel cez SLO,tak tam je už vo štvrtok sviatok.
Obrázek
stř říj 30, 2013 12:27 am

kalfar

Příspěvek

Já pojedu přes Německo. Ta stávka znamená co? Kolony a ucpané silnice?

Mám takový šílený plán, že ve čtvrtek ráno naložím v Zákupech a pak to dotáhnu až do Itálie, ale to asi nestihnu před čtvrtou odpolední, tak se ptám na tu výjimku. A když to stihnu a taliáni mě v pátek složí a v sobotu naloží, tak můžu být v neděli doma.
sháním práci na MKD na Liberecku
stř říj 30, 2013 11:53 am

CSIKI-NZ

Příspěvek

No,neviem kde budeš mať v IT vykládku,ale v piatok je všade sviatok,takže ak to nestihneš vo štvrtok,tak teda neviem. A čo sa týka toho štrajku,to môže znamenať asi toto,alebo k tomuto podobné situácie:
Obrázek
Záber je z poslednej takejto "akcie" talianskych prepravcov z 2012.
stř říj 30, 2013 10:27 pm

MagicMisel

Příspěvek

CSIKI-NZ: Něco podobného co je na tom obrazku jsem zažil v italii tento pátek + ještě na dalnici pálili ohně, dělali bordel atd.Docela mě to zkomplikovalo život protože jsem měl 4 nakládky a jen tak tak sem stíhal.Nebyly to jen dalnice ale zatarasili i křižovatky a kruháče takže fakt paráda.
sob pro 14, 2013 5:11 pm

motor-head

Re: Všeobecné informace.

Příspěvek

Zdravím pánové,
nevozí náhodou někdo do Italie staré akumulátory ?
Díky
stř bře 07, 2018 2:03 pm

Prevozník

Re: Všeobecné informace.

Příspěvek

🇮🇹 V TALIANSKU LÁKAJÚ NA PREPLÁCANIE VODIČSKÝCH A KKV

👉 Bude mať formu poukážky pre osoby vo veku 18 – 35 rokov s maximálnou dotáciou 2 500 eur pre kategórie oprávnení C, C1, CE, C1E, D, D1, DE, D1E a KKV.

https://www.facebook.com/cesmadsvk/post ... TnQHrhHGhl

Kto pôjde robiť túto prácu, keď polovicu zárobku mi odobere ,,Gestapo,, za nezmyselné prehrešky. Boha ani pilot lietadla, nie je tak JEBANÝÝÝÝ
„Dokonalá diktatura bude vypadat jako demokracie, ale v podstatě to bude vězení beze zdí, odkud by vězně ani nenapadlo utíkat. Bude to vlastně systém otroctví, v němž budou otroci, díky konzumu a zábavě, své nevolnictví milovat.“ — Aldous Huxley
úte říj 07, 2025 8:42 pm

Odpovědět

Zpět na „Itálie“