My měli jak říkal jeden kolega, "Čuráčka a žízeň". Ono dnes jít do hospody je taky luxus a změnila se i sociologická skladba obyvatelstva venkova.(píšu o venkově, který mi je bližší) Dříve "půl" vesnice dělala v JZD, "půl" vesnice dělala v místní továrničce. Takže okolo 16té hodiny se většina sešla v hospodě na "jedno" a někteří se zdrželi do příchdů důchodců a věci se probírali face to face. Dnes lidi dojedou dom okolo 17té hodiny a jsou rádi, že si lehnou s telefonem u TV. Takže v hospodě sedí jen zoufalci, co se tam přijdou ohřát ale s telefonem v ruce.
Teď sedím doma (PN) a taky sjíždím mraky videí (reels) a když vidím, jak v některých videí lidi i když jsou ohnutí do jedničky, nebo padají po hlavě na zem a místo toho aby si chránili hlavu, tak radši pevně drží mobil a je jim jedno, že si otevřou hlavu, hlavně že se nic nestane mobilu, tak prostě nechápu. Ale prostě taková je doba. My jsme měli jiné zážitky, jné starosti, současná generace má jiné starosti.
Teď jsem četl náborový inzerát na FCB k vaší firmě. V diskuzi asi 143příspěvků. Jen jsem kroutil hlavou co jsou lidi schopni napsat, a že se nebojí, že se někdy potkají. Ale zase jsem si řekl, že pana Peška to vyjde levněji, než aby pořádal nějaký firemní večírek, ožral zaměstnance a dozvěděl se co potřebuje. Teď dá inzerát na FCB a Miroslav Sartolen a Marek Šerik se poperou zkrz facebook.

Prostě evoluce.
Jeho poslední slova byla. To stihneš.