Chlapi, potřeboval bych poradit. Koupil jsem Actros 2540 r.2001 s "poloautomatem" (řadím jen + a - se spojkou).
Problém je v tom, že jsem dojezdil, a nefunguje ani nouzové řazení kolečkem. Hlásí mi to nesmyslné chyby (pneu ventily, spojka, převodovka, CAN..) - ty se zdají být ok.
Kabeláže jsem prošel a vypadají ok.
Podezření padlo na řídicí jednotku EPS - koupil jsem "jetou"ovšem namísto 446 160 011 0 č. 446 160 012 0 (dle wabco katalogu zaměnitelné).
Nyní tedy už řadím, ale pouze kolečkem, a nefunguje mi natáčení odlehčovacích kol v 3. ose.
Dle prodávajícího se EPS modul nijak nenastavuje, ale dle mého názoru to je blbost. (na zadní straně všech EPS modulu jsou napsané GS parametry)
Servisujete si auta sami, nebo to necháváte autorizovaným servisům? Nemáte někdo zkušenost, jakou diagnostikou to lze nastavit, (Star diagnosis, nebo musí být Wabco?) popř. doporučte někoho na Třinecku/Ostravsku/Frýdecku kdo by mi to pomohl rozjet.
A kde sháníte použité díly? Pravděpodobně budu muset koupit tu, se stejným číslem. Moc se mi nechce se mi dávat 40tis+ za novou jednotku - (auto mi ještě ani tolik nevydělalo

)
Díky za každou radu.