Stránka 1 z 1

vypočet spotreby na 1km

Napsal: úte dub 10, 2007 8:49 am
od l.kazda
Prosim vas,jak mam vypocitat spotrebu u nakl.auta 7.5t ale i s nakladama co se vse plati. jako tak spotrebu vypocitat umim. ale ja bych potreboval spocitat i se silnicni dani a vse co se plati u nakl.auta. proste kolik jsou naklady na 1km.
dekuju

Napsal: úte dub 10, 2007 6:47 pm
od Mack
me by zajímala i jak se pocita spotreba, prece nejezdim vsude za stejnou spotrebu v italii to bude pafat vice nez na rovinatem statu..

Napsal: úte dub 10, 2007 7:45 pm
od andy-zmrzlík
No všechny poplatky si sepiš na papír, sečti a vyděl předpokládaným proběhem km. Za den, za měsíc nebo za rok...
Zpětně to pak uděláš reálně. Nějak nevím jak bych ti to takhle jednoduše na dálku vysvětlila... :?

A spotřeba na 100 km? Počet litrů děleno ujeté km krát sto.

Napsal: úte dub 10, 2007 8:04 pm
od tomade
No nam to vysvetlovali v skole a je to dost zlozité.tam je vela faktorov od pneumatik az po naklad-myslim tie naklady.Vlastne mi sme pocitali naklady alebo cenu ktoru si ma podnikatel vypocitat na 1 km potom k tomu nieco prihodi aby zarobil a ma cenu na jeden km.Ale je toho strasne vela a uz existuju aj programy na vypocet tak ale neviem ich nazvy. :wink:

Napsal: stř dub 11, 2007 9:23 pm
od andy-zmrzlík
tomade píše:No nam to vysvetlovali v skole a je to dost zlozité.tam je vela faktorov od pneumatik az po naklad-myslim tie naklady.Vlastne mi sme pocitali naklady alebo cenu ktoru si ma podnikatel vypocitat na 1 km potom k tomu nieco prihodi aby zarobil a ma cenu na jeden km.Ale je toho strasne vela a uz existuju aj programy na vypocet tak ale neviem ich nazvy. :wink:
Nám to taky vysvětlovali, účetnictví jsem měla, ale nejlepší mi příjde to sepsat na A4, sečíst a vydělit. Není nad selskou matematiku :lol: :lol: Já používám třeba program od KSH-Data. Za stovku ti pošlou demoverzi. http://www.ksh-data.cz/democz.htm

Dost známej je taky Prytanis.

Napsal: stř dub 11, 2007 9:30 pm
od l.kazda
Diky moc vsem