Stránka 1 z 1

Usa tahač do sklopky

Napsal: pon kvě 11, 2015 10:26 pm
od PetrKude
Zdarec kamarádi. Chci se zeptat na váš názor ohledně tahání sklopky za us tahačem. Mužete mi k tomu říct víc popř jaký tahač by jste upřednostnily a proč ? Díky moc. Jinak jsem technicky zdatný takže si ledasco opravim (i proto chci jit do us trucku a ne pvc kuli vydrži a spolehlivosti)

Napsal: úte kvě 12, 2015 3:41 pm
od Karlos
Jestli to máš na ježdění kolem komína a vyhneš se dálnicím,tak neváhej.Výhodou je relativně vysoká už. hmotnost u podvozku 6x4 oproti evropským autům a celkem laciná údržba.Daní za tohle je menší komfort srovnatelný s 80-tými léty.Bohužel budeš muset počítat že us auta co jsou tu v cz mají najeto hodně přes milion-spíš ke 2mil km.Od tohoto čísla se odvíjí i tech stav-bude záležet jak bylo auto udržováno předch. majitelem.

Napsal: úte kvě 12, 2015 11:09 pm
od PetrKude
Diky moc je to presne jak rikas bude to spis kolem komina. Jinak co se tyce dovozu myslis ze treba v nemecku na tom tahace budou lip ? a co spotreba ve srovnani s pvc?

Napsal: úte kvě 12, 2015 11:38 pm
od Karlos
Moc obecných otázek naráz-zjednodušeně řečeno záleží na obsahu tvé peněženky :).Můžeš dovézt auto z venku-novější s nízkými kilometry ale dražší.Další věc je přihlášení auta zde v cz-myslím že je to čím dál větší problém a v některých případech i nemožné vzhledem k evropské legislativě.Spotřeba je přibližně na stejné úrovni jak evrop. auta samozřejmě záleží co tam je za motor,jaké jsou převody na autě atd.Takže těžko takhle obecně odpovědět.

Napsal: stř kvě 13, 2015 12:30 am
od Ivan Hofman
Elektrika, hydraulika , ABS , všechno problém .nevým jakej to má rejd oproti 4x2 , možná i nesynchro převodovka . Ale jinak si splň svůj sen .

Napsal: stř kvě 13, 2015 6:23 am
od PetrKude
Ok kluci a posledni otazka vas typ na auto ktery by se do ty sklopky hodilo ? Vím že je to hodne široká otázka ale ciste co si myslite

Napsal: stř kvě 13, 2015 7:47 am
od Karlos
Amerika je sice pekna vec ale vyzaduje to trochu technické zdatnosti a jak jsem psal je to krok zpet do let devadesátých.Ideálně pro někoho kdo vyrostl na líze a "podobných strojích".
Jak píše Ivan ohledně ABS a hydrauliky to zas není neřešitelnej problém.Rejd jako každá 6x4-řekl bych že i lepší.

Podle tvých příspěvků hádám že asi nebudeš mít moc zkušennost ohledně provozování dopravy a ostatního s tím spojeného.Nechci tě odrazovat,ale v první řadě musíš vědět co máš za práci a zda ji vůbec dostaneš zaplacenou a podle toho teprve řešit auto.Bohužel český dopravní trh je v katastofálním stavu a začít podnikat v tomhle oboru je dosti na zváženou-pokud tedy nemáš smluvně zajištěnou práci za rozumné peníze.

Věř mi že pokud máš rád ameriky a to auto chceš,tak ve finále vyjde levněji si to auto koupit a nechat si to jako hobby truck,než vyhazovat peníze oknem díky provozování dopravy.

Napsal: stř kvě 13, 2015 1:09 pm
od PetrKude
Mas pravdu moc zkusenosti zatim nemam jezdim zatim jen jako zamestnanec. Chtel jsem se pouze zeptat jak to vidite :) co se tyce pece s tim problem nebude. Jde mi hlavne o vydrz a take o to ze takovyhle tahac je pojizdna reklama preci jen se to tak casto nevidi