Dotazy o legislativě v dopravě, koncesích, zákazech jízd apod.

Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-

Odpovědět
Pavell
Příspěvky: 1157
Registrován: stř zář 19, 2007 5:30 pm

vymáhání pohledávek

Příspěvek

Místní podnikavci :-) napište jaké máte rady a tipy na vymáhání pohledávek. Mám pár faktur už několik měsíců po splatnosti a upomínání po telefonu, nebo mailu nefunguje. Přijde mi, že je jim to úplně jedno. Vždy se jednalo o náhodnou přepravu od nějaké spedice, abych nejel někam poprázdnu ke kšeftům co jezdím pravidelně. Někteří se vymlouvají, jedna zahraniční spedice vůbec nekomunikuje. Těm jsem docela naletěl, má jméno renomované mezinárodní spedice, ale když jsem pak po doběhnutí splatnosti kontaktoval její centrálu, řekli mi, že jde jen o franšízu a že s tím nemají nic společného. Nejedná se o statisíce ale i tak to nasere.
úte črc 10, 2018 6:15 pm

DriverBrno
Příspěvky: 3397
Registrován: sob lis 21, 2015 5:43 pm
Bydliště: Brno

Re: vymáhání pohledávek

Příspěvek

zatlačit slzu, kde nic není ani čert nebere, mám zatím jen jednoho takového zmrda, ale má samé exekuce, jedno sro v konkurzu, druhé na manželku taky v exekuci. Naštěstí už pro takové hovada není potřeba jezdit.
stř črc 11, 2018 3:21 am

Uživatelský avatar
martin440
rumová víla
Příspěvky: 11891
Registrován: sob zář 08, 2007 3:24 pm
Bydliště: irgendwo in Westböhmen-RUM -)

Re: vymáhání pohledávek

Příspěvek

někdy bohužel nepomůže ani "cizojazyčný" vymahač... někdy jo ..pokud se Ti to zdá beznadějný , dej to vymahačům..... nebo si to nechat vyplatit od nějaký agentury se srážkou , ať se pak staraj sami ...fungoval tak obeller mám dojem .... těžko radit .....v našem kurwistátě si de-facto odkázanej na milost , jestli ti zaplatí.... :roll:
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....
https://slobodnyvysielac.sk/relacie/hodina-vlka/
stř črc 11, 2018 6:00 pm

Uživatelský avatar
drezy
Příspěvky: 311
Registrován: sob bře 17, 2007 4:24 pm
Bydliště: Rožmitál

Re: vymáhání pohledávek

Příspěvek

Dej to pravníkum,napíšou jim 3x dopis pak předžalobní vízvu a pak dostanou od soudu platební rozkaz,mně dlužili 60 a nakonec museli zaplatit i pravnika takže si moc nepomohl,jenom to zkouší protože každý neví jak na ně.
ned črc 15, 2018 4:39 pm

TeSi
Příspěvky: 2150
Registrován: pát črc 06, 2007 12:44 pm
Bydliště: Vysočina

Re: vymáhání pohledávek

Příspěvek

Doporučuji http://www.akkrm.cz/

Vyjde to okolo 40+soudní poplatek dle procent, když se podává žaloba, ale pokud je z čeho brát a prachy dostaneš, platí to dlužník...
pon črc 16, 2018 3:47 pm

tomis
Příspěvky: 57
Registrován: ned črc 27, 2008 9:14 am

Re: vymáhání pohledávek

Příspěvek

Co tady řešíš?? Okamžitě to řeším právní cestou..předlož právníkovi emailovou komunikaci o výzvách k uhrazení faktur, potvrzené dod. listy, CMR, objednávky atd...ostatní už zařídí advokát..to je přesně ono, málokomu se chce do toho jít přes právníky a tyhle firmy toho akorát zneužívají..s brečením na truck fóru toho moc nevymůžeš..! :wall:
pát črc 20, 2018 6:40 pm

DriverBrno
Příspěvky: 3397
Registrován: sob lis 21, 2015 5:43 pm
Bydliště: Brno

Re: vymáhání pohledávek

Příspěvek

když ti někdo v exekuci dluží např 10 tis Kč, dáš 5 tis. Kč za právníka? Já raději dám 5 tis Kč do nafty a vydělám 20 tis Kč a po zbytek času si půjdu zaplavat, než se zabývat jedním hovadem.
pát črc 20, 2018 7:14 pm

R
Příspěvky: 35
Registrován: pát kvě 23, 2014 6:29 pm
Bydliště: Brno

Re: vymáhání pohledávek

Příspěvek

No a tady to máte všichni i s tím, že s takovou bude ještě hůř !!! Když jsou volby kdo z vás jde ke stranám diskutovat o zlepšení těchto věcí, kdo politikům sděluje požadavky a návrhy na zlepšení situace !!! Kdo zakládá strany nebo sdružení či nějaké organizace hájící zájmy podnikatelů a řidičů v dopravě !!! Každej si jenom říká, že nemá čas a ať si to udělaj ostatní ale ostatní nato taky kašlou ... Vykřikování na fóru nebo v hospodě nic neřeší !! Známý mi říkal, že mám pocit v Británii jednou jedinkrát člověk zklame v podnikání a už si do konce života neškrtne !!!! A s tím bych souhlasil i já !!! Neplatit zaměstnance, faktury jak na běžícím páse a být v pohodě a smát se dopravcům do očí to je vrchol kam jste to nechali zajít !!! Musí se to změnit od politické roviny, odpovědnost za tyto činy musí být tvrdě nastavena !!!! Podívejte se když státu neuhradíte daně máte přeci paragrafy tvrdší než za vraždu, takže tady se neplacení trestá ale když vám někdo neplatí tak jaktože nejde do vězení a vy když nezaplatíte státu tak jdete !!! Poškodíte někomu něco a při škodě nad 5 000 máte taky nepodmíněný tresty tak jaktože když je jasný, že firma úmyslně neplatí spoustě firmám si v tomto státě může fungovat dál a lidi co to dělaj si zakládaj jednu takovou podvodnou firmu vedle druhý !!!! KDE MÁTE SEZNAMY TĚCH JEDNATELŮ FIREM CO SI TAKTO POČÍNAJÍ !! ZASE NIC !!! TAK SI PAK ALE NESTĚŽUJTE NIKDO !!! Na seznamu aby to mělo efekt musí být uvedeno jméno takového pachatele, příjmení, datum narození, místo bydliště jeho rodinní příslušníci, na jakou školu chodí jejich děti, kteří žijí z vašich nezaplacenných peněz a jakými auty z vašich peněz se vozí + plus bohatou fotodokumentaci i z jejich dovolené, párty apod. protože je to užitná hodnota z vašich peněz a vy si ji musíte mít právo zveřejnit !! a není to žádné porušení ochrany osobních údajů ale hlavně varování veřejnosti - a já jako veřejnost chci být varován ( na tento výklad klidně podepíšu a i v tomto směru odhlasuji referendum ) a to musí být důkladné a pak si to za takových okolností hodně podvodníčků rozmyslí být s celou svou familií a osobním životem ( kde je někdo zahlédne a hned nafotí pro doplnění veřejného seznamu) na takovém veřejném seznamu !!
ned črc 29, 2018 3:24 am

iveco
Příspěvky: 422
Registrován: stř lis 25, 2009 10:02 pm
Bydliště: Rožmitál

Re: vymáhání pohledávek

Příspěvek

Ted už to naštěstí řešit nemusím jezdím pro jenom jednu firmu 10let. Ale dřív jsem takových lidí měl dost a spolehlivě fungovala upomínka poštou s doručenkou.Nějaká mailová upomínka a telefonování je k ničemu ztráta času. Právník ano ale toho musí někdo zaplatit a kde nic tu nic tak ho nakonec zaplatíš ty. Bylo jich hodně co dlužily a po této upomínce všichni zaplatili. Ale bylo to před 10lety.
stř srp 08, 2018 10:23 pm

Odpovědět

Zpět na „Podnikání v dopravě“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host