Dotazy o legislativě v dopravě, koncesích, zákazech jízd apod.

Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-

Odpovědět
Pavel66
Příspěvky: 2
Registrován: čtv čer 21, 2018 5:26 pm

Založení autodopravy

Příspěvek

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak jste řešili založení autodopravy. Přemýšlím o rozjezdu podnikání, jelikož jsem sehnal za slušnou cenu 2 kamiony a měl bych do budoucna i pár kšeftů. Momentálně jsem bez práce, takže s dostatkem volného času a nějakou tou finanční rezervou. Na http://ideaclub.cz/media/jak-zalozit-au ... na-zivnost jsem se dočetl, že je však k tomuto podnikání potřeba koncesní listina, tak bych se chtěl zeptat, jak těžké je ji sehnat. Pak jsem se chtěl také poradit, zda se vyplatí podnikat jako OSVČ nebo je lepší založit obchodní společnost. Ve zmíněném článku o tom píšou - "Pro tuto oblast činnosti se nejvíce využívá forma založení společnosti s ručením omezeným. Oproti podnikání na základě živnosti tak nebudete muset ručit celým svým majetkem, ale pouze do výše nesplaceného vkladu do vaší společnosti, dále jste zaměstnancem ve vlastní společnosti a pobíráte tak mzdu, ze které odvádíte pouze sociální a zdravotní pojištění, tudíž nemusíte nic odvádět z celkového měsíčního příjmu vaší firmy a rovněž se vaše firma může stát i předmětem dědictví, což oceníte zejména v případě, kdy bude společnost dobře prosperovat. " . Takže ta obchodní společnost asi bude lepší že?
pát říj 19, 2018 9:10 am

raspi
Příspěvky: 57
Registrován: pát lis 24, 2017 1:45 pm

Re: Založení autodopravy

Příspěvek

Já bych volil jednoznačně s.r.o. Ono ručit celým svým majetkem chce fakt odvahu. Už nějaký čas přemýšlím o autobusové dopravě, ale protože jsem realista tak na to nemám odvahu. Ono to není jenom o točení volantem. Kdo bude osoba odborně způsobilá?
pát říj 19, 2018 10:18 am

DriverBrno
Příspěvky: 3397
Registrován: sob lis 21, 2015 5:43 pm
Bydliště: Brno

Re: Založení autodopravy

Příspěvek

já jsem si tím prošel a začal jsem tak, že jsem zašel na živnostenský odbor a tam mi pán udělal scénář a vtiskl do ruky několik formulářů. Velká chyba je sbírat pokoutně kusé informace. Trvalo mi půl roku než jsem otočil kolama, ale 3 měsíce z toho mě zdržela příprava auta. Jinak samozřejmě sro. Na Žl už podnikajé jen kadeřnice :shock:
pát říj 19, 2018 5:39 pm

pilotckalof
Příspěvky: 33
Registrován: pon pro 19, 2016 10:47 am
Bydliště: hodonin

Re: Založení autodopravy

Příspěvek

Potrebujes ziskat osvedceni o odborne zpusobilosti,stoji 1000kc,nedavno jsem to delal udelas test 60otazek a pak pripadovou studii,po tydnu ti prijde jestli prosels ci neprosels a certifikat.
čtv lis 08, 2018 9:07 pm

čtv lis 08, 2018 9:33 pm

Kometa
Příspěvky: 1
Registrován: pát dub 05, 2019 4:25 pm

Re: Založení autodopravy

Příspěvek

Zdravím, jezdím s kamionem vnitro přes noc už několik let a nějak mě to začíná ničit.
Dostal jsem nabídku práce na odvoz suti s autem 6t.
Jelikož to docela spěchá,chci se zeptat zda by se zde někdo nenašel jako ručitel k koncesi. Bydlím na Praha-východ.
Díky všem za info
pon dub 08, 2019 8:15 pm

Odpovědět

Zpět na „Podnikání v dopravě“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů