Pokec např. o kurtování nákladu, vysílačky+rádia, tachografy, poruchy, výbava aut, spotřeba, navigace,nooteboky, atd...

Moderátoři: martin_100, Olda, -Ondra-, cuisine, Chomuťák, Pavel Bíteš, mili, Pavel Šebek

Odpovědět
ondrej.kolin
Příspěvky: 2
Registrován: pon dub 05, 2021 11:33 pm

Vyvíjíme SW pro logistiku a potřebujeme pomoci otestovat

Příspěvek

Ahoj, nejsem si úplně jistej, že to patří sem, přemýšlel jsem, jestli to nedát dolů do nabídek, ale komerční je to tak napůl. Kdyžtak poprosím moderátory, aby mi to přemístili, nebo smazali a já to přemístím sám

Nedávno mě jeden známej oslovil, že by chtěl nechat udělat sw pro jeho logistickou firmu (defacto má zákazníka, ten mu zavolá a on mu přes dalšího dopravce objednávku zajistí). A že ho štve jak to má furt v Excelu a má v tom bordel. Protože já sám se žívím v IT, tak jsem si říkal, že by to mohl být dobrý projekt na lockdown. Máme teďka základní verzi, která se točí právě kolem těch objednávek (nastavení zastávek, dopravce, zákazníka, info k objednávce) a kolem toho pár chytrejch funkcí. Jakože dobrý filtrování objednávek, přehledy, počítání marže apod. V tuhle chvíli umíme vygenerovat zákazníkovi fakturu jako PDFko, nebo (a to mi přijde super) vygenerovat import do Pohody, takže není potřeba to přepisovat (a fakturantky si rádi berou celkem dost za fakturu), odeslat fakturu e-mailem...

Teď trochu nevím(e) jak dál, tak jsem si říkal, že by bylo super, kdyby to někdo s náma otestoval, případně začal používat. Určitě na vyzkoušení zadarmo, pak bychom se nějak domluvili (fakt mě to neživí, takže ty šílenosti, co za tenhle software platíte to stopro nebudou). Navíc získáte možnost takovej software ovlivnit už na začátku, takže můžou přibýt funkce, který VY potřebujete (třeba exporty do kdovíčeho potřebujete) a co já vím.

Jestli si píšete věci na papír, nebo do Excelu/Wordu, tak si myslím, že to pro vás bude super. Nebo, jestli používáte nějakou obří drahou šílenost.

Prostě jestli si to chcete testnout/na něco se zeptat, tak mi napište zprávu tady, nebo na mail ondrej.kolin@logisticiq.cz. Popravdě i jenom info, co by takovej software měl umět je pro mě skvělá zpětná vazba.

Nějaké základní info je tady:
https://logisticiq.cz a https://docs.logisticiq.cz

Tahle doba je na ***** sama od sebe, tak bych rád, abych to, že jsem byl zavřenej rok v 50m2 nějak užil. :). Každopádně mějte se a omlouvám se jestli to považujete za spam.
pon kvě 17, 2021 12:55 pm

DriverBrno
Příspěvky: 3399
Registrován: sob lis 21, 2015 5:43 pm
Bydliště: Brno

Re: Vyvíjíme SW pro logistiku a potřebujeme pomoci otestovat

Příspěvek

tady jsou spíš autodopravci a šoféři, tedy ne přímo vaše cílovka, jestli jsem to správně pochopil tak váš sw je pro speditéry. Pokud máte raal tak to hoďte tam do inzerce.
Za sebe mohu doporučit do sw implementovat funkci která upozorní uživatele/spedici na blížící se termín splatnosti faktury, a když bude termín po splatnosti bez úhrady, tak se spustí alarm (nelépe nějaké nepříjemné pištění) :mrgreen: :hvizd:
pon kvě 17, 2021 8:22 pm

ondrej.kolin
Příspěvky: 2
Registrován: pon dub 05, 2021 11:33 pm

Re: Vyvíjíme SW pro logistiku a potřebujeme pomoci otestovat

Příspěvek

Jo, tahle funkcnost tam vicemene je (elektricke soky dodelam :-). Kazdopadne diky za nakopnuti! At se dari! :mrgreen:
úte kvě 18, 2021 12:54 pm

DriverBrno
Příspěvky: 3399
Registrován: sob lis 21, 2015 5:43 pm
Bydliště: Brno

Re: Vyvíjíme SW pro logistiku a potřebujeme pomoci otestovat

Příspěvek

jestli k tomu můžu ještě jednu poznámku:
nesnaž se udělat nějaký univerzální systém, každá druhá spedice a její dispečerři sice pracují na platformě office (desktop) řešení, ale mají svoje specifika co se týče funkcí nad číselníky , vždycky jim v univerzálním řešení bude něco chybět .
Zvolil bych opačný postup pro obchodní model: vzal bych ten jejich *.xls soubor určité spedice a překlopil do systému klient- server, tak aby mohlo více dispčerů pracovat nad databází v online editačním režimu, což jim "MS Office" neumožňuje. Předpokládám že hodně dispečerů pracuje se svým xls souborem, a pak ho exportují do účetního programu/systému jakmile je přeprava "odbavena". Toto má velkou nevýhodu v tom, že pokud je dispečer mimo, tak jeho kolega to těžko odbavuje (nic o tom neví) nebo to rovnou odpálkuje jako že už to je vyřízené (chaoz v přepravách je u některých spedic běžný jev). Velké spedice mají určitě robustní platformy propojené na účetní systémy i se support za velké peníze. Spíš bych se zaměřil na ty malé co to šmudlí v tom office- offline režimu. Nebo bych rovnou vzal nějaký OpenSource pro dispečery nad MySQL (možná ten tvůj), který bude mít jistě i ošetřené rolle, tak aby se daly jednotlivým dispečerům přidělovat přepravy a flexibilně by si je mezi sebou mohli v případě potřeby nasdílet. (Vidím, že tvůj systém má sice oštřené práva, ale nemáš tam "groups". Takový "předvařený" systém bys jen podle jejich potřeb naohýbal podle toho s čím už pracují. Největší problém vidím ale u firem , které nemají striktně oddělený účetní systém od dispečerského a šmudlí to " All in One (xls), a pokud je ve hře ještě nějaká extérní účetní firma, tak to bude oříšek. Nicméně pokud dokážou definovat formát pro export pro svou účetní, tak to řešitelné je, ale bude to asi hodně práce.
sob kvě 22, 2021 1:31 pm

Uživatelský avatar
martin440
rumová víla
Příspěvky: 11897
Registrován: sob zář 08, 2007 3:24 pm
Bydliště: irgendwo in Westböhmen-RUM -)

Re: Vyvíjíme SW pro logistiku a potřebujeme pomoci otestovat

Příspěvek

za mě.... je to zbytečná práce ...systemů je mraky a doufat, že prorazí zrovna tohle, se nedá označit ani slovem marnost .... :think: ale třeba se pletu... :wink:
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí, keci sou zadara, whisky stojí prachy.....
https://slobodnyvysielac.sk/relacie/hodina-vlka/
sob kvě 22, 2021 6:45 pm

Odpovědět

Zpět na „Technická témata“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů