Moderátoři: martin_100, Leoš H, Olda, Globe, Hynek, cuisine, Chomuťák, mc.cvok, spida, talaš.m

Odpovědět
matot
Příspěvky: 43
Registrován: úte čer 16, 2009 5:53 pm

Dotaz: jeřáb AD-070

Příspěvek

Zdravím Vás. Som tu nový a chcel by som sa vás spýtať, či nemáte náhodou niekto skúsenosti so žeriavom AD 070? Zaujímal by ma hlavne systém proti preťaženiu(ak tam nejaký je) a ako sa obsluhuje. Pýtam sa lebo s tým budem robiť a nemám s tým zatiaľ žiadne skúsenosti. Ďakujem.
stř čer 17, 2009 9:31 am

Honza148
Příspěvky: 26
Registrován: pon bře 24, 2008 12:57 pm

Příspěvek

Ahoj. Pokud začínáš s jeřábem , tak hlavně pořád packovat , packovat ... Až se do toho dostaneš , pak sám poznáš na co se zapackovat a na co ne. Ze začátku je to jistota. na stavbě je každej chytrej , ale dej na sebe. Sedmička vezme hodně , má silné rameno - příhradová konstrukce má velkou pevnost. Přetěžovací ventily tam samozřejmě jsou a dají se přitáhnout , aby pobrala větší tonáž. Ale pokud budeš pracovat se špičkou / nástavcem / , tak bych to nepřeháněl a každopádně se řídil údaji od výrobce. Slyšel jsem, že s ní zvedali i 11 t , ale to bych nezkoušel - nejde jen o to , že se níčí stroj , ale může se stát i tragédie. Pozor na dráty el. napětí - to jsou největší nepřátele jeřábů . Hlídej lidi ať tzi nelezou pod břemena . Hodně lidí si myslí , že s tím dosáhneš kamkoli a zvedneš cokoli , tak jim pak doporuč teleskopický jeřáb / AD 16 , AD 20 , AD 28 /.
Jinak je to ve své kategorii a na práce na které byl zkonstruován dobrý jeřáb.
Přeji ti hodně jeřábnických úspěchů
čtv čer 18, 2009 7:05 am

matot
Příspěvky: 43
Registrován: úte čer 16, 2009 5:53 pm

Příspěvek

Ďakujem za odpoveď Honza, aj za cenné rady. Dnes som sa bol pozrieť na ten žeriav a mám ešte otázočku. K čomu majú slúžiť všetky tie vypínače a hlavne ten veľký čierny s klúčikom hore na palubovke? Podarilo sa mi zistiť funkciu len dvoch (svetlá a maják). Chlapík k tomu nemá návod a ani sám nevie načo to tam je. Jazdil s tým len chvíľu. Dávam sem fotku z netu, ale v tom mojom to vyzerá tak isto, nemal som foťák. Ďakujem
Obrázek
čtv čer 18, 2009 4:44 pm

Mechos
Příspěvky: 38
Registrován: čtv kvě 14, 2009 3:22 pm
Bydliště: Hranice

Příspěvek

Ten černý přepínač o kterém píšeš složí k přepínání pracovního režimu jeřábu(jesli máš zapatkováno,krakorec,.....). Podle konfigurace volíš pracovní křivky,pokud je přetěžovací zařízení v pořádku ,zapatkuj jeřáb ,pověs na něj panel, výložník dej vodorovně a přepínej ,mělo by to ve dvou křivkách hlásit přetížení.Pracovní křivky jsou na diagramu nosnosti jeřábu který máš mít v kabině ! Přeji mnoho úspěchů a hlavně bez nehod.
pát čer 26, 2009 11:46 pm

Odpovědět

Zpět na „TATRA“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Majestic-12 [Bot] a 22 hostů