Stránka 1 z 1

Muzeum Liaz

Napsal: pát srp 18, 2006 11:22 am
od Vojta
Nazdar, teď sem četl ve starým Světě motorů že Liazka sháněla svoje starý auta za účelem vytvoření muzea. Neví o tom někdo něco, jestli to vůbec vzniklo?

Napsal: pát srp 18, 2006 11:59 am
od cuisine
nic nevzniklo a většina sběratelů svoje auta doma pod plachtou

Napsal: pon srp 21, 2006 8:29 am
od Martin-Happy
Ale že s tim začli brzo,co??

Napsal: pon srp 21, 2006 8:43 am
od david
Tak pokud se nepletu, tak takový nápad tu byl už někdy asi počátkem 90.tých let. Možná i dřív, četl jsem to v závodním časopise Liazu, kdy jeden zaměstnanec-nadšenec v dopise tuto problematiku nakousnul. Byly i plány, že se v Belgické ulici ( prostě u Liazu v Jablonci) postaví nová budova, prosklená, kde část bude právě jako muzeum a část bude sloužit jako prodejna.
Jak to skončilo, je všem jasný. A muzeum Liazu? No...je to krásná představa, pokud zapomenu na to, kolik by to asi tak stálo.

Napsal: ned úno 25, 2007 12:27 am
od Vojta
Tak takhle to vapadalo v tom starým světě motorů.
Obrázek

Napsal: úte úno 27, 2007 9:54 am
od Samer
Vojta píše:Tak takhle to vapadalo v tom starým světě motorů.
Ty brdo, tak to je husty. z dnesniho pohledu to vypada jako vtip)

Napsal: úte úno 27, 2007 10:01 pm
od Vojta
No to jo, taky mě to tak přaipadalo že chtěli za komunistů něco takovýho uskutečnit. Ne že by to nešlo ale dnes by mě to přišlo přirozenější...nevím...

Re: Muzeum Liaz

Napsal: pon zář 18, 2017 8:53 pm
od Aleš 400
:idea: Tahle informace z Boleslavského deníku z 8. 9. by se tady asi měla objevit :arrow: I vlákno už tady bylo před lety zřízeno :wink:

http://boleslavsky.denik.cz/zpravy_regi ... 70908.html

:think: Podle mého názoru pokud se toho nechopí město Mnichovo Hradiště, případně i Středočeský kraj, tak se to asi nepodaří, i když by si to automobilka i značka nepochybně zasloužila. Ale případné občanské sdružení to bez silných sponzorů nezvládne finančně. Město a kraj mohou požádat o dotaci. Je to podobné jako připravované nové muzeum v Kopřivnici. Také tam automobilka poskytla prostory a budoucí exponáty, ale o dotaci na zřízení žádá Moravskoslezský kraj. V případě muzea LIAZu je kromě financí i problém s prostory. I ty by musel někdo poskytnout nebo koupit. Na druhou stranu chápu, že pokud má Mnichovo Hradiště důležitější problémy k řešení, do tohoto projektu nepůjde. Podobný projekt byl zmiňován i v souvislosti s výstavou, kterou uspořádalo Muzeum v Mnichově Hradišti na jaře roku 2014 (byla moc pěkná), tak třeba se to do budoucna může podařit. :think: :?: