Moderátoři: martin_100, Leoš H, Olda, Globe, Hynek, cuisine, Chomuťák, mc.cvok, spida, talaš.m

Zamčeno
Uživatelský avatar
Arktik
Příspěvky: 14060
Registrován: ned kvě 02, 2010 2:26 pm
Bydliště: Uzhgorod

Příspěvek

pele81:

Ty kamarat tu nepodjebuj, ked si tak chytry, ake auto mas a ako sa on staras tak taky mas vysledok! Zatial sa presuvala Tatra!!! Pockaj az pojde do prevadzky udeeska a zacnu nejake technicke problemy!!! Tak potom ti budem rozpravat o pripravenosti stroja a vozidla!!! Aby bolo jasne!!!
Lebo u mna sa nejedna o stroj alebo vozidlo s ktorym jazdim denno denne, ale sa jedna o auto, alebo stroj ktory vysiel rovno z dielne na cestu!!! Po generalnej oprave!!! Od ktoreho nevies co mozes ocakavat! Ked si to tak zoberes!

Taku chujovinu ako si ty napisal moze napisat iba blbec, ked ty sam vies osobne o ake auto sa jedna, tak isto vies ze sa na tej tatre menil uplne iny motor, lebo ten prvy ako si ty pisal, tak "buchal" slovom klepal. a dalsie veci!

To neni o tom ze ja robim obycajneho sofera, ktory ma vsetko v pici, lebo robi na firme tak nech sa stara!!! Sam vies ze u mna to tak nejak nefunguje! Takze pozor na debatu!
Ja som doviezol od vas udeesku vecer o 18-ej, a na druhy den uz tam boli predstavitelia SKDS a tatra musela bit spigl nigl, tak sa v noci na nej robilo aby bola ako hodinky! A keby nestala v dielni, tak nastavba ani nenastartuje. Sak sam vies ze GTB potom este dodatocne robilo vstrekovacie cerpadlo!

A ty tu teraz este vyskakujes! Vy ste tam v Detve zaujimavy ludia! Ako sa tak pozeram! Ten tvoj ing. ,mne povedal ze namiesto provizie si mam zozbierat srot a odniest do zberne, on si ma splietol z ciganom z Lunika 9. Dneska caka ze dostane dalsiu udeesku! Dostane s najvetsou pravdepodobnostou tak akurat velky kokot! Pri takom jednani! Vies, keby sa to dalo tak verejne napisat tak to sem jebnem jedna dve! Ale radcej sa zdrzim!
Slovom ten tvoj ing. zabudol jeden fakt! a to je ten, ze robotu a predom zaplatenu robotu dostava odomna!!! To mu mozes zajtra smelo povedat! Nema ani tolko charakteru aby mne zavolal na telefon, pritom vie ze som uz doma! Tak len napisal e-mail, lebo vedel ze s tymj zberom kovoveho odpadu zase iba vsetko posral!

Tak jednoducha vec! Plati peniaze danovemu uradu a tym padom slovebskej republike, tak nech mu dava robotu SR.
pon úno 06, 2012 9:00 pm

Uživatelský avatar
Benďa
pyrotechnik diabolek
Příspěvky: 1085
Registrován: čtv úno 24, 2011 9:12 pm
Bydliště: Žlutava

Příspěvek

Koudy, nemá význam se přít. Každý má svůj názor a některé o výhodách dnešních aut nepřesvědčíš.
Pavle, myslíš Startky a Staropramen :-)
Nad alkoholem nikdy nikdo nezvítězil, jen moraváci remizují:-)
pon úno 06, 2012 9:04 pm

Uživatelský avatar
Arktik
Příspěvky: 14060
Registrován: ned kvě 02, 2010 2:26 pm
Bydliště: Uzhgorod

Příspěvek

koudy:

Ty ber co chces a jak chces!!! Opava zase neni velkomesto, ja uz tenkrat ti nejak slibil ze si te vymaknu, a vysral jsem se nato, ale fakt mne naseres a velice rad se s tebou seznamim!

Pavel Sebek:

Ty ja se udivil ale menovite ten antidepresiv je polske vyroby! A je to kurva vec! Velice ucinny prostredek! Tak alespon nejake pozityvum dle vyrobku EU! Myslim ze si rad! :lol:
pon úno 06, 2012 9:04 pm

Uživatelský avatar
Arktik
Příspěvky: 14060
Registrován: ned kvě 02, 2010 2:26 pm
Bydliště: Uzhgorod

Příspěvek

Tom@s Benda:

Reknu to laicky! Oko neni pica! Oko vidi!!! A jenom psal to co vidim! Realitu! Tak o cem se dal bavit???
pon úno 06, 2012 9:10 pm

Filip Závada
Příspěvky: 2877
Registrován: ned říj 18, 2009 8:04 pm
Bydliště: Kolín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

Já dal do všech aut před mrazem na 1:5 benzin - nafta a mám klid.. startuje to jak zběsilý, nic nezamrzá, dokonce ve dvou případech to byla letní nafta z podzimu. Ale chce to ještě před mrazem a nebo hned jak tankuju na pumpě tak du zaplatit naftu a hned tam seru benzin. A doporučují to i v příručkách u těch nejnovějších vozidel CRD, TDI PD apod. A do vzduchového systému? Já neprovozuju auto denně, takže líh je blbost, nakolik zvodnatí a je to pak ještě horší!!!! Takže já natočim v listiopadu Tatru, sundám propojku od sání kompresoru a za chodu stříkám Silkal 93, tak půlku toho velkýho spreje!!! Nestalo se mi za 12 let, že bych sednul po měsíci do auta a zamrznul vzduch.. Jednoduše ta mastnota tu vodu odpudí a zároveň regeneruju ty veškerý těsnění a gumové věci. Měl sem kdysi na starost 120 starých autobusů Karosa 934 a SOR 9,5, u všech sem aplikoval tento systém a nikdy nebyl problém, a že u autobusů je kurva za hovno rozvod nafty a vzduchu - kokoti u Karosy i SORu - nádrže za přední nápravou a motor vzadu - trubka na naftu dlouhá ja tejden do vejplaty bez možnosti jí ohřát, na některém motoru abcence ruční pumpičky, jedním slovem "paráda".
www.zafibeton.cz
Slovo "nejde" neznám. A kdo říká, že něco nejde, tak je to tím, že to neumí!!
Světu mír! .. tam, kde lži a peníze vítězí nad pravdou a láskou.
pon úno 06, 2012 9:16 pm

koudy martin
Příspěvky: 41
Registrován: úte čer 21, 2011 10:52 pm
Bydliště: Opava

Příspěvek

Arktik:
Ono je to u tebe jako s demokracií. Pokud vedeš svůj monolog a nikdo ti nenapíše svůj vlastní názor, tak jsi spokojený. Při jakékoliv námitce se začínáš čertit a vyhrožovat. Takže ještě jednou. Jsi na fóru, tak diskutuj a přesvědčuj nejenom mne. Na mne se můžeš vysrat, ale třeba některým, co na východ teprve pojedou to může hodně pomoct a nespálit se hned při výjezdu z EU.
pon úno 06, 2012 9:18 pm

Uživatelský avatar
Benďa
pyrotechnik diabolek
Příspěvky: 1085
Registrován: čtv úno 24, 2011 9:12 pm
Bydliště: Žlutava

Příspěvek

Já se o ničem nebavím. Jen mu říkám že nemá význam ti ( a dalším) vysvětlovat něco o moderních autech. Jo, máš pravdu že u Tatry se jednodušej hledá a opravuje nejen palivová soustava ale na druhou stranu ať chceš nebo ne tak ostatní výrobci dokážou z nižšího obsahu motoru vydolovat daleko větší výkon, nižší spotřebu a v neposlední řadě i větší kilometrový průběh byť za dodržení přísnějších podmínek na kvalitu a dopravu paliva. Je jasné že pokud se ti tyhle auta začnou zavzdušňovat nebo zamrzat tak je to problém ale dá se tomu předcházet třeba tím benzínem jak píše Filip nebo i tím antidepresivem do nafty (i řidiče :-) ) Není to ale podle mně důvod tady někomu vyhrožovat že si po SZ dáte scuka a pak něco "vyřešíte" a podobně. Jak píše i Koudy, jsme na fóru tak se podle toho chovejme ;-) Realita je realita ale slušná komunikace by měla být samozřejmost ;-)
Nad alkoholem nikdy nikdo nezvítězil, jen moraváci remizují:-)
pon úno 06, 2012 9:23 pm

Karel334
Příspěvky: 1603
Registrován: sob bře 11, 2006 8:36 pm

Příspěvek

začal jsem přilejvat etanol 85 co je na benzinkach.V těchto mrazech na nádrž 20l a je to gut.pak jsem si početl ten příspěvek od Arktika .Určitě by tom šel nějaký přispěvovatel do motor.časopisu fakt dobré čtení.
pon úno 06, 2012 9:23 pm

Uživatelský avatar
Arktik
Příspěvky: 14060
Registrován: ned kvě 02, 2010 2:26 pm
Bydliště: Uzhgorod

Příspěvek

koudy:

Nikdo ti nevyhrozuje!!! Tak pozor!!! Jak rikam kdybych chtel tak uz se davno spozname osobne!!! Muzes me verit!!! Ta CR neni az tak velka a opavsko uz vubec ne!!! Vis ty hovno co je vychod a co jsou tam za lide!!! Tak radci pokoj, bez do hospody a kdyz se ti nechce tak napis SZ kdyz uz jses takovy frajer! Vyresime jedna dve! A nekvakej jak nejaka nemocna vrana!
A s tim mas uplnou pravdu ze se na tebe muzu vysrat, nakolik nema smysl si zasirat boty!
A kdyz uz mas takove skusenosti, tak proc to tady nejak nenapises, at ti lide o kterych pises, ze se mozna chystaji na vychod, tak at se k necemu od tebe priuci! Zatim tady od tebe pristali jenom same osiracky a nic vic. Ja si tak nejak nevsiml zebych nekoho bezduvodne napadal, nebo osiral! Tak nejak mam i svoji inteligenci! Co u tebe je to na zvazeni! Ty si jezdil na vychod bakelytakem, tak jsem hod ty svoje skusenosti, ja jezdim tatrou, tak vim hovno, a mozna bych take neco vyuzil a mozna bych umel pomoci i tem armenum kterym pochcipali kravy! Ale ja ty PVC neznam, a ty se nechces podelit ze svyma skusenostma! Jenom tady seres! Tak vidis!
pon úno 06, 2012 9:29 pm

Uživatelský avatar
Pavel Šebek
intercool
Příspěvky: 10889
Registrován: ned říj 21, 2007 4:55 pm
Bydliště: Bystřice

Příspěvek

a mozna bych umel pomoci i tem armenum kterym pochcipali kravy! Ale ja ty PVC neznam
Není potřeba znát PVC, je to motor jako každý jiný (prémko vypadá na dCi), takže dostat naftu do vstřikovačů a zatočit.
BES - běs
pon úno 06, 2012 9:34 pm

Uživatelský avatar
Arktik
Příspěvky: 14060
Registrován: ned kvě 02, 2010 2:26 pm
Bydliště: Uzhgorod

Příspěvek

Tom@s Benda:

jak rikam! Nikomu nevyhrozuju! Kdybych chtel tak toho koudyho si chytnu jeste tenkrat v lete jak tady zacal skakat!

A to co pises, ze vyrobci umi vydolovat z motoru ktery ma mensi objem, tak dostanou vyssi vykon pri nizssi spotrebe paliva, tak mne prosim pojd ukazat ty vykony ted v zime. A ja si myslim ze to neni jen na Ukrajine, staci nam tady v CR se podivat!
Jinak ja uz tady i psal ze i ta dafotatra ma jako smrnc ma svih, u tatry to je nezvyk, ale co v zime??? Hovno! Proc? Protoze neni zadny servis!!! Takze v realite bych to rekl takhle! Kdyz vyrobce vyrabi, a doluje z motoru pri mensim objemu vetsi vykon, take tak pri nizssi spotrebe, tak aby dodrzel dikatat EU, tak pak at ten vyrobce zajistuje radny servis na ty svy smejdy! Pripadne at ty lidi a firmy odskodnuje kdy jim prodava odpad! Co ja mam z auta ktere mne v lete jezdi 120 a v zime se nemuze pohnout z mista a mne horzi umrznuti jen proto ze konsturkter ktery schrabnul za svuj vynalez prachy se hreje doma u kamen a ja doplacim na ten jeho vynalez vlastnim zivotem v primem prenosu!
pon úno 06, 2012 9:40 pm

Uživatelský avatar
Arktik
Příspěvky: 14060
Registrován: ned kvě 02, 2010 2:26 pm
Bydliště: Uzhgorod

Příspěvek

Pavel Sebek:

Tak motor je furt jenom motor! Blok, pist, valec a krouzek! Nasavani, stlaceni, expanze a vyfuk! takze logika o ktere nema smysl diskutovat!
U tech modernim motoru je problem elektronicke rizeni motoru! Alespon tak jsem to osobne zjistil u toho Renault-u armenu co vezli kravy!!! Nebyl problem motoru, protoze jak jsem rekl tak oni udelali a nafta jim sla systemem. A motor stejne nenaskocil. Pak jak se zjistilo tak problem byl v elektronice ktera ten motor ridi! Tod celej problem!
pon úno 06, 2012 9:44 pm

new iveco
1. NAPOMENUTÍ
Příspěvky: 436
Registrován: ned pro 20, 2009 9:56 am
Bydliště: severni morava

Příspěvek

Artic šulovci jezdili do SURGUTU S renaultami a vždy se vratili :!: Neni to o voze ale o přistupu člověka k technice :!: :!:
pon úno 06, 2012 9:44 pm

pele81
Příspěvky: 618
Registrován: pát říj 30, 2009 8:14 pm

Příspěvek

arktik
nazdar som rad ze si si spomenul.precitaj si to este raz a porozmislaj.ja som tam nenapisal nic take zaco by si sa mohol urazit lebo nic nepadalo na tvoju osobu.nic som nepisal o nafte a podobne keci co pisal koudy.
ja som len pisal ako to funguje v niektorych firmach a potom v znikaju podobne situacie a kolizie na cestach.len koli lahostajnosti a gogolu.
napr.dnes mala ist tatra na vijazd rano do ZV a isla do riti lebo po troch mesiacoch si spomeniem ze treba nabit baterky alebo ich aspom vybrat..potom ze asi nemam zimnu naftu treba dofukat koleso lebo defekt robit nebudem to je jasne atd.a tatra chytila po prvy krat o 14:00 a islo sa do riti.ale taka lajdackost sa da prepacit u nasho ING.
To cerpadlo je maslo svagra ING a nebol to prvy pripad ale to ja riesit nemienim.oni maju ties vlastny rozum a ked mienia chovat kokotov asi nato maju.to cerpadlo bolo v oprave dva krat aj tak to stalo za kokotviac otom nebudem pisat.
.a take veci ako dotiahnut trubku alebo nieco ine ktore sa povoli otrasmi zato nemozem.
vsetky veci som nerobil ja ani opravy niektorich dielov.Jeden clovek nerozobere a neposklada za 4 mesiace a popri tom urobit vela inych veci..
Naposledy upravil(a) pele81 dne pát dub 06, 2012 5:46 pm, celkem upraveno 1 x.
pon úno 06, 2012 9:46 pm

Filip Závada
Příspěvky: 2877
Registrován: ned říj 18, 2009 8:04 pm
Bydliště: Kolín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek

No jo, co sem takhle řešil jen u nás okolo Kolína posledních X dnů co mrzne zatuhlá auta všech druhů a značek, i Tatru, tak docela často byl problém se zvedáním kabiny - v pár případech se to nepovedlo - asi zvodnatělá ta kapalina, tam je tuším olej do serva ten červenej Dexron II, ale nedochází u něj k ohřívání tak ta voda tam asi nějak zkondenzuje. Apeluju na ty, kteří zapomínají na okruh ovládání zvedání kabiny, vyměňte si po 3-4 letech provozu jeho náplň, až pak bude to co je teď a zamrzne vzduch nebo nafta,tak vám pomůžeme poměrně rychle - máme teplou naftu s benzinem, el. pumpy a sudy na odčerpání špatné nafty, nahřívací lampy, no kdyby všechno zradilo tak odtahovou techniku a teplé dílny v Kolíně.
www.zafibeton.cz
Slovo "nejde" neznám. A kdo říká, že něco nejde, tak je to tím, že to neumí!!
Světu mír! .. tam, kde lži a peníze vítězí nad pravdou a láskou.
pon úno 06, 2012 9:48 pm

Zamčeno

Zpět na „TATRA“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 3 hosti