Galerie, downloady, témata, ... jednotlivých uživatelů

Moderátoři: martin_100, Globe, Chomuťák, BajlachVT, tatracyber

Odpovědět
Uživatelský avatar
Dalibor
Příspěvky: 43
Registrován: sob bře 27, 2010 9:11 pm

Prosba o pomoc, ukradli sekeru.

Příspěvek

Nazdar bratři a sestry! A všichni ostatní ….
Máme na Vás velikou prosbu. Ze soboty na neděli (18.-19.5. 2013) nám nějací organizovaní prevíti vykradli klubovnu na Praze 4. Bylo toho hodně, za hodně peněz.
Kromě všeho jiného se nám ztratila naše táborová záseková sekera práce !!!
Většinu materiálu lze nějak nahradit, ale ,,naší sekeru,, ne!
Je ručně dělaná na zakázku, včetně pouzdra. Dlouhá je cca 80 cm, lilie na sekeře je proseknutá skrz a dopilovaná. Topůrko je zaklínkováno dvěmi dřevěnými klínky.
Pouzdro je ozdobné, tm.hnědé, kožené. Řemínek se zavírá na pecku. Na hřbetu pouzdra je vyražena malá lilka a v ní 145., a také drobným písmem 145. oddíl skautů "NADĚJE" Praha.
Rádi bychom vás poprosili, pokud byste jí zahlédli někde v bazaru, ve frcu, na burze, na internetu, u někoho, … dejte nám vědět nebo zavolejte policii, dle situace.
Rádi jí i odkoupíme zpět, nepátraje odkud je!
Byli bychom Vám všem vděční, pokud byste mohli tuto informaci rozeslat dalším skautům a skautkám, svým známým, kamarádům, …
Díky moc za pomoc a případnou dobrou zprávu.
145. skauti naděje, Praha
Kontakt:
Miroslav Hopfinger – Jistič 608 117 395 mirekhop@volny.cz
Stanislav Mika 603 747 681 standa145@seznam.cz
Jan Staněk – Rytíř 777 194 345 ritterleder@gmail.com

Obrázek
Chtěl bysem bejt fantóm sýtě......
ale jsem úplně blbej a tak z toho nic nebude.
ned kvě 26, 2013 11:07 pm

Ladix
1. NAPOMENUTÍ
Příspěvky: 3421
Registrován: stř lis 07, 2007 10:19 am
Bydliště: kousek od chlumce nad cidlinou pres dalnici

Příspěvek

a proc to cpes zrovna sem :?
M-B Atego 1218 frigo
pon kvě 27, 2013 10:16 pm

kukyn
BAN
Příspěvky: 189
Registrován: pon úno 11, 2013 10:46 am
Bydliště: pod mostem 4

Ladix

Příspěvek

...Abys mu ji našel.... :lol: :lol:
pon kvě 27, 2013 10:28 pm

Ladix
1. NAPOMENUTÍ
Příspěvky: 3421
Registrován: stř lis 07, 2007 10:19 am
Bydliště: kousek od chlumce nad cidlinou pres dalnici

Příspěvek

aha ja si to myslel :lol:
M-B Atego 1218 frigo
pon kvě 27, 2013 10:29 pm

Uživatelský avatar
Dalibor
Příspěvky: 43
Registrován: sob bře 27, 2010 9:11 pm

Re Ladix

Příspěvek

Poslouchej chlapče, pokud tě obtěžuje že jsem účastníky tohoto fora požádal o pomoc, jako i na několika dalších stránkách tohoto typu, bude chyba asi na tvojí straně. Zařazeno to je správně, a pokud ti téma mezilidské pomoci vadí tak to nečti. A až budeš něco potřebovat, klidně zavolej.
Já jsem se rozhodl pomoci, a tady je to formou zveřejnění a to celostátního z několika důvodů.
Některé z okradených osobně znám, moji předkové po dvě generace pracovali ve Skautu a škoda vznikla dětem kteří tuto relikvii platily ze svého.
Když jakékoli společenství přijde třeba o totem, májku, vlajku, plukovní zástavu a jiné symboly svého spolku, nejde už o ztrátu materiální ale i škodu duchovní. Stejně jako jsou na tom okradení pozůstalí při devastaci náhrobků.
Nesnáším lidi co trestnou činností parazitují na společnosti, a pokud vezmu poměr krádeží a z toho objasněných, tak přes ujišťování policie že toto číslo stoupá (objasněnosti), tak v podtextu jejich prohlášení je znát že změnili kriteria pro výpočet a tak to vypadá jinak. Pokud třeba posunu hranici škody která dělí trestný čin a přestupek o pár tisíc výše nebo níže, hádejte co to udělá s procenty objasněnosti. Proto více než v práci policie věřím ve všímavost lidí.
A další důvod. Pokud jste si prohlédli fotku sekery, tak je to mimořádná řemeslná práce co se týče kovářství, rytectví i návrhu zadání k výrobě, a tak i to topůrko, předpokládám že z mořeného a voskovaného jasanu taky v OBI nekoupíte. Já vím, je to jen kus dřeva. Do těchto oborů řemesel trochu dělám a dokáži si vážit hezkého výrobku. Moc by mne zajímal třeba materiál na výrobu čepele. Předpokládám že je to nerez, a dokázat aby byla i funkční již chce velkou znalost řemesla.
Další problém, a to pachatelů, samozřejmě z okolí klubovny už jen pro možnost tipování je co s tím?“ Vím, šli krást „rychleobrátkové“ zboží, ale tohle vzali sebou jaksi mimo plán. Je to věc která nebude nikdy použita na štípaní dřeva, prodat to je riziko, proto že to je originál a ještě podepsaný, tak to hodí pod postel. Nebo proto že to je v okolí je neprodejné, tak to prodáme někomu na chalupu, že? Stejně jsem ale přesvědčen, pokud se o tento případ bude zajímat veřejnost a tím myslím i zdejší čtenáře, že to jednou vyleze ven.
Samozřejmě nechci aby někdo z vás prolézal chaty chalupy a zastavárny, ale máte oči, věc je to originální a nápadná, třeba budete mít štěstí a někde se s ní setkáte.
Znovu bych chtěl poděkovat všem co tento článek četli a neuráží je prosba o pomoc,
Děkuji Dalibor.
Chtěl bysem bejt fantóm sýtě......
ale jsem úplně blbej a tak z toho nic nebude.
pon kvě 27, 2013 11:41 pm

Odpovědět

Zpět na „Uživatelská sekce“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti