Jardo, T138 samozřejmě fajn, ale na Silvestra 2011 měl premiéru celý díl o rallye Paříž-Dakar, a to bylo něco. Plno archivních záběrů, rozhovory s tatrováky i liazáky, super vzpomínání...
Nemáte někdo z okolí Val.Mezu na půjčení kvalitní vhs video přehrávač a nějaké digitalizační zařízení, cca na tři dny? Mám k dispozici asi 30 historických filmů z různých Dakarů, tak bych to přechroustal a dal sem.
Vydražil jsem na Aukru staré časopisy Svět motorů (téměř kompletní ročníky 1986, 87, 89, 90, 90, 92) a postupně je pročítám. Teď jsem narazil na zajímavou zprávičku z čísla 39/86, kterou zde jako kuriozitu v plném znění přepíšu:
"Zájem o start v Rallye Paříž-Dakar měl i herec Luděk Munzar. Korespondence s vedením týmu LIAZ však nebyla úspěšná."
Nemáte někdo doma publikace "Auto moto sport" z let 85 - 99? Jednalo se takovou ročenku, kde měly být výsledky motoristických disciplín za uplynulou sezonu - vydával to Svět motorů ve spolupráci s Propagteamem. Zajímalo by mě, jestli tam byly i výsledky Dakaru, Faraonů, Jelcz rally, ME Truck-trial apod. - a případně jak moc ty výsledky byly kompletní...