Moderátoři: martin_100, Olda, Hynek, cuisine, spida
Re: Dakar 2018 Průběh 1. poloviny
Aldy mi je velice líto. Měl pěkně našlápnuto.Hlavně ocenuju, že na rovinu napíše jak to je.Bez nějakého zamlžování. Rozhodla se celá posádka. jeli na doraz. 90% dun se jim podařilo zdolat tak nebyl důvod turbo měnit, když to jelo.Přecejenom je to 2 hodinové zdržení.
Aleše je mi taky líto. V každém případě udělal rozhodnutí, které bohužel nevedlo k úspěchu, ale nikde není psáno, že jiné rozhodnutí by vedlo. Pozitivně hodnotím, že to tak i prezentuje a chová se jako chlap. Co mne spíš zaráží, je (ne)spolehlivost techniky. A teď nemyslím nejen Alešovy. Byl by takový problém, aby kritické systémy byly na autě zdvojené (vojenské nebo letecké záležitosti to tak mají)? To se tak moc honí každé deko váhy, nebo to nejde kvůli předpisům ?
DAF LF FA 45.180 4x4, Praga V3S 6x6
Herry: A ty seš odborník přes motory, že tak Gyrtech odsuzuješ? Ten motor je postavený na základech jednoho z nejlepších a nejspolehlivějších motorů, co jsou vůbec na trhu k dostání. Že odešlo turbo, to se stát může. S motorem nemá nic společného, to si tam každý může dát jiné. A vyměnit turbo se taky dá, to není problém. Po bitvě je každý generál. Asi to turbo prostě měli vyměnit včas vzhledem k tomu, do čeho jeli a co měli před sebou. Nestalo se. Kdyby to udělali, mohli i se ztrátou pokračovat, takhle nejspíš končí. Kdyby... Nejsmutnější na tom je, že se Alešovi rozsypalo vlastní auto už ve 4. etapě.

Kolomajz stále nefiguruje v celkových výsledcích???

Kolomajz stále nefiguruje v celkových výsledcích???
Ranger, jak zdvojeny?
Myslis jako dva motory?
To tu bylo, ale dneska je to nemozny.
Dve turba mely V-ckovy motory, ale do jednoradych se to nedava.
Jinak Alese je mi lito, moc se letos nesvezl. Budu drzet palce, aby to priste vyslo a dojeli do cile.
Edit: Kolomy je celkove 16. se ztratou 13 a pul hodinovou ztratou, Soltys osmej a Macik ctvrtej...to je moc hezky !!!
Myslis jako dva motory?
To tu bylo, ale dneska je to nemozny.
Dve turba mely V-ckovy motory, ale do jednoradych se to nedava.
Jinak Alese je mi lito, moc se letos nesvezl. Budu drzet palce, aby to priste vyslo a dojeli do cile.
Edit: Kolomy je celkove 16. se ztratou 13 a pul hodinovou ztratou, Soltys osmej a Macik ctvrtej...to je moc hezky !!!
... asi je zbytocne sa bavit o "zdvojovani" ked nepozname pravy dovod problemu.
jarousz: ani ne tak 2 motory, jako třeba 2x sání vč. turba (vždy se použije jen jedno), dva altíky, zdvojenou (zakruhovanou) kabeláž, dva posilovače, dvě řídicí jednotky. Pokud to dobře sleduju, tak motor jako takový většinou vydrží, co selhává jsou pomocné agregáty...
DAF LF FA 45.180 4x4, Praga V3S 6x6
Na gyrtech bych to neházel. Turbo jim prdlo už na deutzu, ne?
...von Loprais a jeho tristni vysledky nejsou jen o technice, ale predevsim o jezdci, vymluvu o rozhodnuti cele posadky snese papir mnohem lepe, nez rozhodnuti pilota 
...krasne misto pro Scanii van den Heuvela a Hinem se Sugawarou
... van den Brink a Kasteren ?

...krasne misto pro Scanii van den Heuvela a Hinem se Sugawarou

Tak zrovna Aleše považuju za jednoho z nejlepších jezdců co na Dakaru jsou.
V jeho případě nedojede většinou vinou techniky.
Na rozdíl od Kolomýho není rozbíječ a přitom je sakra rychlej.
Rozhodnutí o (ne)výměně turba se mohlo vyplatit.
Bohužel to tak není a po bitvě je každej generál...
V jeho případě nedojede většinou vinou techniky.
Na rozdíl od Kolomýho není rozbíječ a přitom je sakra rychlej.
Rozhodnutí o (ne)výměně turba se mohlo vyplatit.
Bohužel to tak není a po bitvě je každej generál...
nejsem si jistý, ale není za výměnu turba v rychlostce ještě i penalizace?
díval sem se k Mamoetu, nikde nic, tak nevím...mohl to jeden položit a druhej se ho snažit dostat na kola, ale zas bych čekal, že pokud by to bylo jak u Aldy s Arturem, že zjistili, že to prostě nepude, tak bych myslel, že to jedno auto pošlou do cíle. Taky to mohli tahat, ale to se mi taky nezdá moc reálný v těch vysokých dunách.Severnaya píše: ↑stř led 10, 2018 8:18 am...von Loprais a jeho tristni vysledky nejsou jen o technice, ale predevsim o jezdci, vymluvu o rozhodnuti cele posadky snese papir mnohem lepe, nez rozhodnuti pilota
...krasne misto pro Scanii van den Heuvela a Hinem se Sugawarou![]()
...skoda, uvidime, taky jsem nic nenasel 

Nevím jestli to něco znamená, ale Aleš zatím nefiguruje v oficiální listině odstoupivších https://www.dakar.com/en/withdrawal. Je však možné, že se tak stane v okamžiku, kdy neodstartuje do dnešní etapy. Startovka do dnešní etapy zatím není. Nicméně se obávám, že Alešovo vyjádření je skutečný epitaf k letošnímu Dakaru 
edit: tak startovka už je.....měl by startovat jako 25

edit: tak startovka už je.....měl by startovat jako 25
#JáTaky
#FuckOffBuggyra
#FuckOffBuggyra
-
tak jeste jakou bude mit ztratu
ale neva, hlavne ze pokracuje